Γιοβάνοβιτς: «Κάνουμε ατομικά λάθη και αυτό έχει μεγάλο κόστος»

Η κούραση από την Ευρώπη δεν αποτελεί δικαιολογία για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ατρόμητο

Γιοβάνοβιτς: «Κάνουμε ατομικά λάθη και αυτό έχει μεγάλο κόστος»

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 3-2 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και ο προπονητής των «πράσινων», Ιβάν Γιοβάνοβιτς μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου παραδέχθηκε πως προβληματίζεται.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ξέρετε σε τέτοιου είδους λάθη είναι δύσκολο να το εξηγήσεις. Είμαστε σε μια περίοδο που κάνουμε ατομικά λάθη και αυτό έχει μεγάλο κόστος. Δεχόμαστε γκολ μετά από τα λάθη, ενώ δεν κινδυνεύουμε πολύ. Αυτός είναι ένας λόγος, κάτι που μας προβληματίζει. Γιατί είναι ατομικά. Σίγουρα υπάρχουν αρκετά θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε. Αρκετά λάθη μας φέρνουν πίσω από το αποτέλεσμα. Μας προβληματίζει πάρα πολύ και δεν είναι εύκολο να το εξηγήσεις.

Ολικό ντεφορμάρισμα δεν θα το έλεγα. Δεν ήταν ένα καλό παιχνίδι το σημερινό. Νομίζω ότι τα λάθη ήταν αρκετά και ήταν σοβαρά κι αυτά μας κρατούσαν και όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας στον αγωνιστικό χώρο και την τελική έκβαση του παιχνιδιού. Δεν είναι τα παιχνίδια και τα χρονικά περιθώρια τέτοια, για να πούμε ότι η ομάδα ήταν ντεφορμέ. Δεν θα έλεγα ότι αυτός είναι βασικός λόγος. Περισσότερο θα επικεντρωνόμουν στα σοβαρά ατομικά λάθη.

Ο Τσέριν έχει περίπου δέκα μέρες που έχει κάποιες ενοχλήσεις. Στο ευρωπαϊκό παιχνίδι έπαιξε 30 λεπτά. Σίγουρα έχει κάποιες ενοχλήσεις που δεν τον αφήνουν να παίζει σε φουλ ρυθμούς. Ο Αϊτόρ έχει κι αυτός επιβαρυνθεί. Ο Βέρμπιτς ήταν άρρωστος για 7-8 μέρες. Προσπαθούμε να πηγαίνουμε με όσο το δυνατόν γίνεται, πιο έτοιμους παίκτες. Διαθέτουμε καλό ρόστερ για να ανταποκριθούμε όπως πρέπει, στα παιχνίδια. Δεν είμαστε ούτε στον αγωνιστικό χώρο, έτσι όπως έπρεπε να είμαστε.

Έχουμε κάποιες απώλειες, αλλά έχουμε κι αρκετά καλό ρόστερ για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε με τον τρόπο που πρέπει. Δεν είμαστε ούτε στον αγωνιστικό χώρο όπως πρέπει να είμαστε. Σαν ομάδα που έχει τις δυσκολίες της, θα πρέπει να τις αντιλαμβάνεται και να τις ξεπερνάει.

Ο αποκλεισμός από την Ευρώπη ήταν ένα θέμα που μας πείραξε όλους αλλά δεν είναι δικαιολογία για το σημερινό παιχνίδι σε καμία περίπτωση. Ξέρουμε τις ευθύνες μας και τις προσδοκίες που έχουμε από αυτή την ομάδα. Όσο δεν έρχονται τα αποτελέσματα τα πράγματα δυσκολεύουν. Το σημαντικό είναι να επανέλθουμε σε έναν ρυθμό που χρειάζεται για να είμαστε αποδοτικοί στη διάρκεια του παιχνιδιού και να προσπαθήσουμε να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη που το τελευταίο διάστημα είναι πολλά».