Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 3-2: Εγκλήματα και… τιμωρία!

Ο Ατρόμητος εκμεταλλεύτηκε τα παιδαριώδη λάθη της άμυνας του Παναθηναϊκού και τον «γκρέμισε» από την πρώτη θέση της βαθμολογίας κερδίζοντας με 3-2 εντός έδρας. Τραγική εμφάνιση από τον Μπρινιόλι.

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 3-2: Εγκλήματα και… τιμωρία!

Ο Ατρόμητος έδωσε καλό… μάθημα στον Παναθηναϊκό, τον οποίο κέρδισε με 3-2 στο Περιστέρι μετά από πολύ καλή εμφάνιση και τον υποχρέωσε να περάσει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Οι «πράσινοι» έκαναν απίθανα δώρα με ατομικά λάθη κυρίως του Αλμπέρτο Μπρινιόλι, αλλά και συνολικά της άμυνας με συνέπεια οι Περιστεριώτες από εκεί που έχαναν με 0-1 να πάρουν τεράστια νίκη με το τελικό 3-2 και να φτάσουν στις 8 συνεχόμενες επιτυχίες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με τον Σάσα Ίλιτς στον πάγκο τους.

Ο Παναθηναϊκός έφτανε εύκολα μέχρι γύρω από την περιοχή των γηπεδούχων, όμως δυσκολευόταν να δημιουργήσει τελικές. Ο Ατρόμητος από την άλλη περίμενε το «τριφύλλι» και έψαχνε να εκμεταλλευτεί κάποιο κλέψιμο ή λάθος προκειμένου να βγει στην αντεπίθεση και να απειλήσει.

Στο 37’ ο Παλάσιος κέρδισε πέναλτι από τον Κεσχρίντα, που τον ανέτρεψε και ο Ιωαννίδης ένα λεπτό αργότερα άνοιξε το σκορ (1-0).

Στη συνέχεια όμως η άμυνα του Παναθηναϊκού και ο Μπρινιόλι έκαναν ένα ακόμα… δώρο σε αντίπαλο.

Στο 45+2’ ο Κούντε εκτέλεσε φάουλ από αριστερά κανείς από τους αμυντικούς δεν έδιωξε και ο Μπρινιόλι έκανε έξοδο… περπατώντας με τον Γκονζάλες να επωφελείται από τα εξωφρενικά λάθη των αντιπάλων του και απλώς να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1!

Οι Περιστεριώτες όμως δέχθηκαν με πολύ μεγάλη ικανοποίηση τα… δώρα του Μπρινιόλι και της άμυνας του Παναθηναϊκού παίρνοντας προβάδισμα με 3-1!

Στο 50’ ο Βέργος κέρδισε κατά κράτος τον Γεντβάι μετά τη μη έξοδο του Μπρινιόλι σε σέντρα του Ασεβέδο και έκανε το 2-1, ενώ στο 64’ ο Ρομπάιγ βγήκε στην αντεπίθεση και βλέποντας τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να μην αποφασίζει εάν θα βγει ή αν θα μείνει μέσα στην εστία του πλάσαρε και έκανε το 3-1.

Ο Γιοβάνοβιτς άργησε να κάνει αλλαγές για να δώσει έναν πιο επιθετικό τόνο στην ομάδα του και όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ διαφορά άρχισε να κινείται.

Πέρασε τους Αράο, Βαγιαννίδη, Σπόραρ αντί των Γεντβάι, Κώτσιρα, Σπόραρ αντίστοιχα, αλλά η ζημιά για τους «πράσινους» είχε γίνει.

Το παιχνίδι συνέχισε να αποτελεί επιθετικό μονόλογο του Παναθηναϊκού, ο οποίος όμως αδυνατούσε να σκοράρει στις ευκαιρίες που δημιουργούσε.

Στο 86’ μάλιστα τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο ο Χουάνκαρ και αντικαταστάθηκε. Οι φιλοξενούμενοι απλώς μείωσαν ξανά με πέναλτι που ευστόχησε εύστοχα ο Ιωαννίδης στο 90+2’ με τους Περιστεριώτες να παίρνουν τεράστια νίκη.

Μικρογραφία

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 3-2

Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Σκόρερς: Γκονζάλες 45+2’, Βέργος (50’), Ρομπάιγ (64’)- Ιωαννίδης (38’, 90+2’)

Κίτρινες: Κούντε (29’) Κεσχρίντα (37’) – Πέρεθ (74’), Βιλένα (82’), Κλεινχέισλερ (90+6’)

Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ίλιτς): Τσιντώντας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Γκονζάλες (90+4’ Ιμερέκοφ), Κουντέ, Καμαρά (87’ Φριντγιόνσον), Ρομπάιγ (87’ Γιουμπιτάνα), Βέργος, Βαλένσια.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (68’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γέντβαϊ (68’ Αράο), Χουάνκαρ (88’ Κλέινχεσλερ), Μπερνάρ, Πέρεθ, Βιλένα, Παλάσιος (68’ Σπόραρ), Ιωαννίδης, Μαντσίνι.