Άρης - ΟΦΗ 1-0: Μπορούσε και πιο εύκολα

Ο Άρης με σκόρερ τον Νταρίντα νίκησε 1-0 τον ΟΦΗ στο ντεμπούτο του Μελ. Έκαναν φάσεις οι παίκτες του Μάντζιου, αλλά έπεσαν στον Μπάουμαν. 

Άρης - ΟΦΗ 1-0: Μπορούσε και πιο εύκολα

Σημαντική νίκη για τον Άρη με 1-0 επί του ΟΦΗ στο άδειο «Κλ. Βικελίδης», χάρη σε γκολ του Βλαντιμίρ Νταρίντα στο 39'. Δίχως να εντυπωσιάσει, η ομάδα του Άκη Μάντζιου έφτασε στο τρίποντο έχοντας φάσεις για να το «κλειδώσει» με ένα δεύτερο γκολ, αλλά είτε οι παίκτες του ήταν άτυχοι (δοκάρι Μορόν) ή άστοχοι είτε νικήθηκαν από τον Μπάουμαν. Ο ΟΦΗ είχε διάθεση για να παίξει επιθετικά, χωρίς πάντως να μπορέσει να ανησυχήσει ιδιαίτερα την άμυνα του Άρη.

Οι δύο ομάδες άρχισαν σε 4-3-3, αλλά νωρίς ο Μάντζιος γύρισε τον Νταρίντα κοντά στον Ζουλ και άφησε πιο μπροστά τον Πάρντο. Ο ρυθμός ήταν καλός, ο Άρης είχε την πρώτη τελική στο 11' με σουτ του Σουλεϊμάνοφ που πέρασε λίγο άουτ, ενώ και ο ΟΦΗ (για πρώτη φορά με τετράδα στην άμυνα μετά την εποχή Νταμπράουσκας, αλλά και με αρκετές αλλαγές προσώπων από τον Πέπε Μελ) έψαχνε τις στιγμές του. Στο 19' ο Άρης ευκαιρία με τον Οντουμπάτζο που πλάσαρε τον Μπάουμαν, αλλά ο Λαμπρόπουλος πρόλαβε να διώξει. Στο 24' ο Άρης είχε δοκάρι από σουτ του Μορόν, μετά από συνεργασία του με τον Σουλεϊμάνοφ στην πρώτη πολύ μεγάλη φάση της αναμέτρησης.

Ο Άρης κατάφερε να φτάσει στο προβάδισμα στο 39', όταν ο Βλάντιμιρ Νταρίντα πήρε την κόντρα στην περιοχή από τον Λαμπρόπουλο μετά τη συνεργασία του με τον Σουλεϊμάνοφ και πλάσαρε ιδανικά τον Μπάουμαν. Στο 43' ο Σουλεϊμάνοφ σούταρε στη γωνία του Μπάουμαν που αυτή τη φορά απέκρουσε.

Ο ΟΦΗ απείλησε με τον Ντίκο στην αρχή της επανάληψης, αλλά ο Άρης μπορούσε να φτάσει στο δεύτερο γκολ στο 47', όμως ο Μπάουμαν νίκησε τον Νταρίντα. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πιέσουν, αλλά ο Νέιρα στο 54' δεν μπόρεσε να σκοράρει από καλή θέση. Βρίσκοντας χώρους ο Άρης είχε τον τρόπο να φτάνει στην αντίπαλη περιοχή, όπως ο Σουλεϊμάνοφ στο 57', όμως το σουτ πέρασε εκτός εστίας. Ο Μενέντες στο 58' σούταρε πάνω στον Μπάουμαν και ο Μορόν στο 60' αστόχησε, σε τέτοιου είδους φάσεις με την άμυνα του ΟΦΗ εκτεθειμένη.

Ο Μάντζιος συνέχισε να βλέπει τους παίκτες του να χάνουν ευκαιρίες, όπως ο Μορόν στο 67', ενώ είχε φροντίσει με την είσοδο του Βερστράτε να φτιάξει ιδανικά το κέντρο για τη δημιουργία αντεπιθέσεων. Ο Μελ πέρασε Μπακιτς και Φελίπε για να κάνει πιο επιθετική τη δική του ομάδα. Στο 79' ο Φελίπε είχε κεφαλιά λίγο άουτ από σέντρα του Αμπάντα σε μία από τις λίγες απόπειρες του ΟΦΗ να ισοφαρίσει, καθώς ο Άρης ήταν καλά οχυρωμένος.

Μικρογραφία

Άρης - ΟΦΗ 1-0

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Σκόρερ: 39' Νταρίντα

Διαιτητής: Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών)

Κίτρινες: 90' Βερστράτε - 49' Τοράλ

Συνθέσεις

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ(82' Σαβέριο), Πάρντο (62' Βερστράτε), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (82' Κάρλσον), Μενέντες (82' Τζούρασεκ), Μορόν (89' Ζαμόρα)

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Λάρσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Θοράρινσον, Γκαγιέγκος (79' Γκλάζερ), Νέιρα (65' Φελίπε), Τοράλ, Αμπάντα, Μοσκέρα (65' Μπάκιτς), Ντίκο