Η ευκαιρία του Μάνου και η σύμπτωση

Ο 24χρονος επιθετικός βρίσκεται ενώπιον μίας μεγάλης πρόκλησης την οποία έχει ζήσει ξανά και τώρα θέλει να αρπάξει την ευκαιρία στον Ολυμπιακό.

Η ευκαιρία του Μάνου και η σύμπτωση

Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε τον Αχμέντ Χασάν να μένει στα… πιτς έπειτα από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Αιγύπτου. Το… χτύπημα στους επιθετικούς του Ολυμπιακού συνεχίστηκε στο Λουξεμβούργο. Ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο βγαίνει από το γήπεδο στο 18’ της αναμέτρησης με τη Ντουντελάνζ και θα μείνει εκτός δράσης για 1,5 μήνα.

Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός μένει με μοναδικό διαθέσιμο επιθετικό τον Δημήτρη Μάνο. Ένα παιδί που το καλοκαίρι ήταν πιθανό να παραχωρηθεί δανεικό αν και τα σχόλια από τις επιδόσεις του ήταν εγκωμιαστικά. Ο ίδιος πίστευε στον εαυτό του και έμεινε στην ομάδα του Πειραιά περιμένοντας να πάρει την ευκαιρία.

Μετά τις απώλειες των Χασάν και Γκερέρο ο Μάνος είναι αντιμέτωπος με μία μεγάλη πρόκληση. Ο Μαρτίνς έχει τη λύση του Λάζαρου, αλλά ο 24χρονος επιθετικός είναι δεδομένο πως θα πάρει ευκαιρίες και το θέμα είναι να τις εκμεταλλευτεί.

Μπορεί να μην ευχάριστο ότι θα πάρει ευκαιρίες έπειτα από απώλειες βασικών επιθετικών του Ολυμπιακού, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Συγκυρίες και τύχη παίζουν ρόλο και διαμορφώνουν καταστάσεις, καριέρες και πρωταθλήματα. Κάπως έτσι συμβαίνει και τώρα με τον Μάνο.

Ένα γνώριμο σκηνικό για τον ίδιο. Το είχε ζήσει και πέρσι. Κατά σύμπτωση περίπου ίδια εποχή ξεκίνησε δειλά-δειλά να παίζει. Στις 5 Νοεμβρίου έπαιξε μισή ώρα κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας και στο επόμενο ματς στις 12 Νοεμβρίου κόντρα στο Αιγνιακό έβαλε το πρώτο του γκολ. Από τη νέα χρονιά ο Μάνος σκόραρα ασταμάτητα και τελείωσε με 27 γκολ. Κάπως έτσι γίνεται και τώρα, αφού έπαιξε την περασμένη εβδομάδα 25 λεπτά στο Ηράκλειο και τώρα δεν αποκλείεται να κάνει ενενηντάλεπτο με τον Απόλλωνα. Είναι η ευκαιρία του σε ένα παιχνίδι συμπτώσεων και συγκυριών.