Διεθνής αντίκτυπος για την απόφαση να κλείσουν τα γήπεδα

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών ως μέτρο αντιμετώπισης της βίας έχουν αναδειχτεί σε πολλά ΜΜΕ του εξωτερικού με αφιερώματα για το χρόνιο πρόβλημα στην Ελλάδα. 

Διεθνής αντίκτυπος για την απόφαση να κλείσουν τα γήπεδα

Ήταν επόμενο να δοθεί έκταση σε διεθνή ΜΜΕ στην απόφαση που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση για να γίνουν αγώνες χωρίς θεατές το επόμενο δίμηνο στο πρωτάθλημα του ποδοσφαίρου, αλλά και να διεξαχθεί χωρίς κόσμο ο αγώνας του Ολυμπιακού με την Μπάτσκα Τόπολα για το Europa League.

Σε πολλές ιστοσελίδες που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη έγιναν αναφορές αλλά και αφιερώματα για το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με φαινόμενα βίας ο ελληνικός αθλητισμός.

Γίνεται λόγος για τα επεισόδια στο ντέρμπι του βόλεϊ, για τον τραυματισμό του άτυχου αστυνομικού και για τη σύλληψη του 18χρονου οπαδού που ομολόγησε ότι έριξε ναυτική φωτοβολίδα.

Υπάρχουν απορίες για το γεγονός ότι τιμωρήθηκε για επεισόδια σε άλλο άθλημα η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού, αλλά γίνεται σύνδεση και με τα περιστατικά στους αγώνες με τον Παναθηναϊκό και τον Βόλο. Όπως επίσης αναφορές σε παλαιότερες πράξεις βίας στα ελληνικά γήπεδα και στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και του Μιχάλη Κατσουρή.