Άμραμπατ: «Θα ήθελα να γίνω τεχνικός διευθυντής»

Για τα σχέδιά του μετά το τέλος της καριέρας του μίλησε ο Νορντίν Άμραμπατ

Άμραμπατ: «Θα ήθελα να γίνω τεχνικός διευθυντής»

Σε Μέσο της Ολλανδίας μίλησε ο Νορντίν Άμραμπατ για το μέλλον του, με το ρεπορτάζ από τις Κάτω Χώρες να σημειώνει πως η ΑΕΚ είναι διατεθειμένη να του προσφέρει ρόλο στην διοίκησή της μετά το πέρας της καριέρας του.

Συγκεκριμένα, ο 36χρονος μεσοεπιθετικός δήλωσε μεταξύ άλλων πως:

«Θα ήθελα να γίνω τεχνικός διευθυντής κάπου μια μέρα, αλλά αυτές οι θέσεις εργασίες είναι σπάνιες και πρέπει να έχεις τύχη.

Μπορώ να εκτιμήσω με ακρίβεια τα προσόντα που έχει ένας ποδοσφαιριστής. Μου κάνει εντύπωση ο Ζορέλ Χάτο του Άγιαξ, ως αριστερός κεντρικός αμυντικός. Μπορεί να πηδήξει ψηλά, είναι γρήγορος, ήρεμος με τη μπάλα και έχει καλή πάσα. Και είναι μόλις 17 ετών. Δεν έχει μεγαλώσει ακόμα, οπότε γίνεται ακόμα πιο γρήγορος, ακόμα πιο δυνατός και καλύτερος. Σύντομα θα αξίζει 40 εκατομμύρια. Ίσως περισσότερο γιατί είναι αριστεροπόδαρος».

Ωστόσο, εκείνο που σκέφτεται προς το παρόν είναι να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο: «Ξέρεις τι μου αρέσει πραγματικά; Όταν την μέρα πριν από έναν εκτός έδρας αγώνα, καθόμαστε μετά το δείπνο στο ξενοδοχείο περίπου επτά άτομα. Πίνουμε τσάι και μιλάμε απλά για το ποδόσφαιρο και το μέλλον. Ο προπονητής συμμετέχει και μας μιλά για την καριέρα του ή για το παρελθόν του. Ο Αλμέιδα έπαιξε απέναντι στην Ολλανδία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1988 και μιλά για τις σκληρές μονομαχίες με τον Έντγκαρ Ντάβιντς. Τον θεωρούσε τον καλύτερο της εθνικής Ολλανδίας. Είναι ένας ενδιαφέρων, ταπεινός προπονητής με μεγάλη εμπειρία ζωής. Σταμάτησε να παίζει ποδόσφαιρο στα 30 του, μόνο για να ξεκινήσει ξανά στα 35 του. Είχε βαρεθεί τον υποκριτικό κόσμο του ποδοσφαίρου και δούλευε στη φάρμα του, οδηγούσε το τρακτέρe».

Ενώ αναφέρθηκε και στη σχέση του με τον Ματίας Αλμέιδα:

«Σαν ποδοσφαιριστής θες να παίζεις πολλά παιχνίδια. Ένας εναντίον ενός και μονομαχίες. Ο Αλμέιδα κάποιες φορές στέκεται ανάμεσα στην ομάδα και άλλες πάνω από αυτή. Δεν δίνει σημασία στην αρνητική ενέργεια. Ως επαγγελματίας που κερδίζεις χρήματα από το χόμπι σου, θα πρέπει να είσαι ευγνώμων», ανέφερε αρχικά.