Δεν άλλαξε κάτι, δεν χάθηκε τίποτα…

Αλλαγή δεδομένων λοιπόν στη βαθμολογία. Η ΑΕΚ πέρασε 2η, έναν βαθμό πίσω από τον Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να πέφτει στην 4η θέση και στο -3, όμως ακόμα είναι πολύ νωρίς και οι ισορροπίες λεπτές. Πάντως με μοναδική εξαίρεση τους Πειραιώτες, οι άλλοι τρεις διεκδικητές έκαναν το χρέος τους και δεν στραβοπάτησαν στη… λακκούβα μετά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Δεν άλλαξε κάτι, δεν χάθηκε τίποτα…

Οι «κιτρινόμαυροι», χωρίς να πιάσουν υψηλά επίπεδα απόδοσης και με δεδομένες τις απουσίες, έκαμψαν την αντίσταση του Άρη με λυτρωτή τον Βίντα. Θα σταθούμε στο καλό παιχνίδι της ομάδας της Θεσσαλονίκης, που αν είχε πιο καθαρό μυαλό και δεν… φοβόταν τόσο το ματς, θα μπορούσε να γυρίσει με βαθμό στις αποσκευές, αλλά σε τέτοια παιχνίδια αν δεν τελειώνεις τις ευκαιρίες που σου δίνονται, δεν έχεις τύχη.
Αν μια ομάδα τη δεδομένη χρονική περίοδο είναι φορμαρισμένη, αυτή είναι ο ΠΑΟΚ.

Οι πρώτες απώλειες στην αρχή της σεζόν ανήκουν στο παρελθόν. Οι μεγάλες νίκες στην Ευρώπη, σε συνδυασμό με το σερί στη Σούπερ Λιγκ, έφεραν ηρεμία, έδιωξαν τη… μουρμούρα και έδωσαν χρόνο στον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Πλέον οι «ασπρόμαυροι» παρουσιάζουν ένα ελκυστικό ποδόσφαιρο και βρίσκονται στο -2 από το ρετιρέ και τον Παναθηναϊκό. Όλα αυτά, με εκτεταμένο ροτέισον σε κάθε παιχνίδι, χωρίς μάλιστα να φανεί η διαφορά, αφού όποιος και αν αγωνιστεί προσφέρει το ίδιο.

Και ίσως αυτό να είναι το μεγαλύτερο κέρδος για τον Ρουμάνο τεχνικό που δηλώνει δικαίως ικανοποιημένος, έχοντας ακόμη περισσότερες απαιτήσεις από την ομάδα του.

Θέμα ωρών λοιπόν η επίσημη αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού και όλοι περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι αλλαγές θα μπορέσει να φέρει ο διάδοχος του. Θα πρέπει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να διορθώσει όσα προλάβει στο αγωνιστικό σκέλος, να παρουσιάσει ένα πιο ανταγωνιστικό σύνολο και κυρίως να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως δεν υπάρχει διακοπή αντίστοιχη της περσινής σεζόν λόγω του Μουντιάλ. Ο Μίτσελ κατάφερε και δούλεψε με ηρεμία κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Καρβαλιάλ δεν θα έχει αυτήν την πολυτέλεια.

Το «ερυθρόλευκο» πρόγραμμα μέχρι τις 27 Ιανουαρίου είναι «Γολγοθάς». Με εκτός έδρας αποστολές στην επαρχία για τη Σούπερ Λιγκ, με εντός έδρας ντέρμπι για πρωτάθλημα και Κύπελλο, αλλά και με το μεγάλο παιχνίδι με την Τόπολα στο Φάληρο, όπου θα διακυβεύεται το ευρωπαϊκό μέλλον του Ολυμπιακού.

Το ερώτημα είναι το εξής: Υπάρχει διάθεση για πίστωση χρόνου από πλευράς Πειραιωτών; Αν η εικόνα δεν αλλάξει άμεσα, θα υπάρξει και νέα αλλαγή στην άκρη του πάγκου; Δεν ξέρουμε αν η απόφαση της απόλυσης του Μαρτίνεθ είναι σωστή, ωστόσο τα αποτελέσματα και ο τρόπος διαχείρισης των αγώνων δεν ήταν υπέρ του. Έκανε λάθη και τα πλήρωσε.

Με τον νέο προπονητή, ο Ολυμπιακός θα παίξει σε ένα μήνα τη «ζωή» του κατά μεγάλο ποσοστό και στις τρεις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη) όπου συμμετέχει και θα πρέπει τουλάχιστον στις δύο να βγει «ζωντανός». Όλα αυτά με νέο κόουτς, που θα πρέπει με το… καλημέρα να φέρει αποτελέσματα. Τόσο για την ομάδα, όσο και για τον ίδιο.

ΥΓ: Μπορεί να πέταξε βαθμούς στο Πανθεσσαλικό, μπορεί να μην πείθει με την εικόνα του, ωστόσο ακόμα τίποτα δεν έχει χαθεί για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» οφείλουν να βρουν έναν ή και περισσότερους τρόπους να διορθώσουν τα κακώς κείμενα. Τίποτα δεν τελείωσε στο 2-2 του Βόλου, αλλά ίσως τελειώσει αν δεν γίνει αυτοκριτική…