Βόλος - Πανσερραΐκός 1-0: Βαθιά ανάσα με Μωραΐτη (highlights)

Ο Βόλος πήρε σπουδαίας σημασίας τρίποντο επί του Πανσερραϊκού (1-0) στο εξ' αναβολής ματς της 7ης αγωνιστικής. Σκόρερ ο Μωραΐτης με πέναλτι. 

Βόλος - Πανσερραΐκός 1-0: Βαθιά ανάσα με Μωραΐτη (highlights)

Ιστορική νίκη για τον Βόλο στο πρώτο ραντεβού του με τον Πανσερραϊκό στην Α' Εθνική. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 1-0 χάρη σε πέναλτι του Μωραΐτη στο 54' (το οποίο δόθηκε με παρέμβαση VAR) και ανέβηκαν σημαντικά στη βαθμολογία ενώ ο Πανσερραϊκός υπέστη ακόμη μία εκτός έδρας ήττα και συνεχίζει να ψάχνει ένα θετικό αποτέλεσμα μακριά από το γήπεδό του. Ο αγώνας (εξ΄αναβολής για την 7η αγωνιστική της Super League) ήταν πολύ μέτριος ποιοτικά με σοβαρή δικαιολογία για τους παίκτες των δύο ομάδων τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο στο Πανθεσσαλικό.

Ο Βόλος μπήκε δυνατά για να βρει το γρήγορο γκολ, όμως στο 8' ο Χόβαν εξουδετέρωσε το σουτ του Ντέλετιτς. Ο Πανσερραϊκός δοκίμασε με αντεπιθέσεις, ενώ αρκετά νωρίς ο Μπαριέντος τραυματίστηκε και αποχώρησε αναγκαστικά από το ματς με τον Άνχελ Λόπεθ να αλλάζει από νωρίς τα σχέδιά του. Καλή στιγμή είχαν οι φιλοξενούμενοι στο 24' με κεφαλιά του Γκοτζαμανίδη και με τον Άλεξιτς στο 32', έχοντας πια ισορροπήσει το παιχνίδι. Τα λάθη ήταν διαδοχικά στη συνέχεια του πρώτου μέρους, δεν υπήρξε κάποια αξιόλογη φάση και οι ομάδες πήγαν χωρίς γκολ στα αποδυτήρια.

Στο 50' ο Ντέλετιτς έκανε πολύ ωραία ενέργεια και πέρασε στην περιοχή, γύρισε στον Τσοκάνη που σούταρε προς την εστία με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Ουεντραόγκο. Αρχικά ο Βάτσιος δεν έδωσε κάτι, στη συνέχεια τον φώναξε ο Γκάμαρης να δει τη φάση και σωστά δόθηκε το πέναλτι. Στο 54' ο Παναγιώτης Μωραΐτης εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0, πετυχαίνοντας το παρθενικό γκολ του στη Σούπερ Λιγκ.

Επιθετικές αλλαγές έκανε ο Γκαρσία μετά το γκολ, ενώ ο Λόπεθ έβαλε τον Μύγα για λόγους τακτικής και έβγαλε τον Μαχαίρα που έφυγε δυσαρεστημένος προς τα αποδυτήρια. O Βόλος είχε πια την ψυχολογία και απείλησε με κεφαλιά του Μωραΐτη και σέντρα σουτ του Άλχο, ενώ στο 70' σε προσπάθεια του Μασαρίποφ ο Κόστιτς έκανε καλή επέμβαση.

Στη συνέχεια υπήρχε σχεδόν δεκάλεπτη καθυστέρηση για τεχνικό λόγο συνεννόησης διαιτητή και VAR, κάτι που έκοψε τον όποιο ρυθμό είχε πάει να διαμορφωθεί. Στο 86' ο Άλεξιτς βρέθηκε στην περιοχή, αλλά δεν υπήρχε παράβαση, ενώ στο 87' ο Ντέλετιτς είχε πολύ άστοχο σουτ και στο 88' είχε πολύ καλό σουτ λίγο άουτ ο Άλχο με τον Βόλο να παραμένει επικίνδυνος.

Μικρογραφία

Βόλος - Πανσερραϊκός 1-0

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό

Σκόρερ: 54' Μωραΐτης (πεν) 1-0

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Κίτρινες: 38' Τσοκάνης, 44' Γκλάβτσιτς - 34' Γκοτζαμανίδης, 88' Χόβαν, 89' Σοφιανός, 94' Δεληγιαννίδης

Συνθέσεις

ΒΟΛΟΣ: Κόστιτς, Λούνα, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Άλχο, Τσοκάνης, Μπαριέντος (19' λ.τ. Γκλάβτσιτς), Κίτσος (46' Μαχαίρας - 62' Μύγας), Κόμπα (93' Τρουιγέ), Ντέλετιτς (93' Ασλανίδης), Μωραΐτης

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Χόβαν, Δεληγιαννίδης (95' Ντανκερλούι), Γκοτζαμανίδης, Μπέργκστρεμ, Πηλέας, Ουεντραόγκο, Στάικος (95' Μπαΐροβιτς), Μορέιρα (59' Χατζηστραβός), Μασαρίποφ, Τομάς (59' Σοφιανός), Άλεξιτς