Γιοβάνοβιτς: «Είμαστε αρκετά απογοητευμένοι, αλλά η ήττα ήρθε φυσιολογικά»

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανέλυσε τα αίτια της ήττας από τον Άρη στη συνέντευξη Τύπου.

Γιοβάνοβιτς: «Είμαστε αρκετά απογοητευμένοι, αλλά η ήττα ήρθε φυσιολογικά»

Στις δηλώσεις του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Άρη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ματς: «Συγχαρητήρια στον Άρη για τη νίκη. Πάντα όταν χάνεις, το αναλύεις… Τώρα είναι νωρίς. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να μάθουμε και τα ζεις στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Δεν ήταν κάτι τελείως απρόβλεπτο. Ένα παιχνίδι που στη μεγαλύτερη διάρκεια είχαμε τον έλεγχο, με αρκετά καλή υπομονή και συνεργασίες.

Δεν είχαμε όμως τις φάσεις αναλογικά με τον τρόπο που παίζαμε. Μετά το πρώτο γκολ δεν είχαμε ούτε την ηρεμία στο παιχνίδι. Υπήρχε παραπάνω βιασύνη. Ο Άρης πάλεψε πολύ το παιχνίδι. Έχει καλούς παίκτες, καλή ομάδα και μπορεί να εκμεταλλευτεί κάθε κόντρα επίθεση. Αυτό ήταν το παιχνίδι. Είμαστε αρκετά απογοητευμένοι αλλά ήταν ένα φυσιολογικό σκορ βάσει της εικόνας που έχω εγώ. Δεν κάναμε κακό παιχνίδι, απλά θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα όταν ελέγχαμε πλήρως το ματς».

Για τη σημασία του πρώτου γκολ που πέτυχε ο Άρης: «Έπαιξε ρόλο αλλά δεν πρέπει να σταθούμε σε αυτό. Είναι παιχνίδια που γίνονται λάθη. Ενδεχομένως μας έβαλε σε μία διαδικασία να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Γίνονται λάθη στο ποδόσφαιρο. Πριν το γκολ μπορούσαμε να κάνουμε πολλά περισσότερα πράγματα. Μετά δεν είχαμε την ψυχραιμία για να ολοκληρώσουμε τις επιθέσεις μας. Δεν είχαμε μεγάλες ευκαιρίες και αυτό έδινε στον Άρη τη δυνατότητα να κρατήσει το σκορ. Πρέπει να είμαστε πιο αποφασιστικοί, ιδιαίτερα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Να κάνουμε περισσότερα πράγματα και να είμαστε πιο απειλητικοί».