Στάικος: «Βλέπουμε ένα δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα»

Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Θανάσης Στάικος μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ δήλωσε πως δεν αρκεί η καλή εικόνα, αλλά η ομάδα του έχει ανάγκη τους βαθμούς.

Στάικος: «Βλέπουμε ένα δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα»

Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα χαρακτήρισε ανοιχτό το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και χωρίς σκοπιμότητες, ωστόσο στάθηκε στην αναγκαιότητα των βαθμών στα επόμενα παιχνίδια.

«Σε ένα παιχνίδι το οποίο είχε μεγάλη δυσκολία για εμάς, μπορώ να πω ότι στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένα ανοιχτό παιχνίδι χωρίς καμία σκοπιμότητα από τις δύο ομάδες και σίγουρα αυτό ως χαρακτηριστικό διευκόλυνε την ομάδα της ΑΕΚ. Παρόλα αυτά είχαμε και εμείς τις δικές μας καλές στιγμές και θα μπορούσαμε να είχαμε ισοφαρίσει το παιχνίδι, φυσικά η ΑΕΚ είχε αρκετές ευκαιρίες και ήταν δίκαια μπροστά στο σκορ και θα μπορούσε το ματς να ήταν 1-2. Γενικά έγινε ένα καλό παιχνίδι με καλό ρυθμό και εκατέρωθεν φάσεις και περισσότερες από πλευράς της ΑΕΚ. Στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε να μετριάσουμε αυτό το ρυθμό γιατί υπερτερούσε η ΑΕΚ και νομίζω το κατορθώσαμε ως το 70΄ και στη συνέχεια πήραμε μέτρα στο γήπεδο και προσπαθούσαμε να πιέσουμε με στατικές φάσεις και κάποιες πλαγιοκοπήσεις χωρίς να έχουμε τη μεγάλη φάση. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Είμαστε μία ομάδα που χαμηλά στη βαθμολογία και θέλουμε βαθμό ή βαθμούς οπουδήποτε. Παρόλα αυτά μπορούμε να δούμε μία καλύτερη εικόνα της ομάδας μας σίγουρα στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ αλλά και σήμερα ήταν μια καλή προσπάθεια. Θέλουμε βαθμούς και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε ώστε να τους πάρουμε στα επόμενα παιχνίδια».

Για το αν τον προβληματίζει ότι η ομάδα δέχεται νωρίς γκολ: «Έχουμε δεχθεί αρκετά γκολ στα πρώτα λεπτά των αγώνων και αυτό είναι κάτι που αναλύουμε και πολλές φορές συμβαίνει αυτό να είναι απόρροια από την ψυχολογική κατάσταση που βρίσκονται οι παίκτες από την βαθμολογική θέση της ομάδας. Ελπίζω στη συνέχεια να το μετριάσουμε και να το ισορροπήσουμε».

Για το αν θα υπάρξουν αλλαγές όπως προαναγγέλθηκε στην ανακοίνωση της διοίκησης: «Τι εννοείτε αλλαγές; Εγώ στην ανακοίνωση δεν διάβασα αλλαγές, διάβασα ενίσχυση, έχει διαφορά η μία λέξη με την άλλη. Ότι θα υπάρξει ενίσχυση σε όλα τα επίπεδα όπως διάβασα, θα υπάρξει. Το πρώτο που σκέφτεται κάποιος είναι η μεταγραφική ενίσχυση και εκεί θα υπάρξουν προσθαφαιρέσεις στο έμψυχο δυναμικό. Για κάτι άλλο δεν ξέρω».

Για το αν η καλή εικόνα στα δύο τελευταία ματς με ΟΦΗ και ΑΕΚ δίνει μια καλή διάθεση στην ομάδα για τη συνέχεια: «Σίγουρα. Όταν έχεις καλές εμφανίσεις και η εικόνα σου στο γήπεδο είναι ισορροπημένη, ανταγωνιστική, έχεις κάποιες αρχές στο παιχνίδι τουλάχιστον σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού με τον ΟΦΗ και κάποια λιγότερα σήμερα, εμφανίστηκαν αυτές οι αρχές. Όμως θέλουμε και βαθμούς για να έχουμε αισιοδοξία για το μέλλον. Παρόλα αυτά δεν χάνω την πίστη μου σε αυτή την ομάδα, χωρίς να λέω απαραίτητα ναι χρειάζονται βελτιώσεις και διορθώσεις. Για να είμαστε χαμηλά στη βαθμολογία δεν τα έχουμε κάνει καλά τα πράγματα, αλλά δεν έχω χάσει την πίστη μου σε αυτή την ομάδα».

Για το τι πρέπει να αλλάξει ο ΠΑΣ στα εκτός έδρας παιχνίδια για να παίρνει αποτελέσματα: «Αν παρουσιαστούμε όπως στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ το μόνο που μας λείπει είναι το γκολ και να είμαστε προσεκτικοί σε κάποια αμυντικά λάθη. Με προγενέστερα παιχνίδια θα έλεγα ότι ήθελε μεγαλύτερη τόλμη και βελτίωση σε λάθη τα οποία και πληρώσαμε. Βλέπουμε ένα δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα και έτσι θα πάει μέχρι το τέλος, όμως αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο θέλουμε το καλύτερο δυνατό. Η ομάδα μας αυτό το έδειξε και σήμερα, είχαμε όμως να παίξουμε με έναν πολύ καλό αντίπαλο, αλλά βλέπω ότι το τελευταίο διάστημα δεν φοβόμαστε τα παιχνίδια, είμαστε ανταγωνιστικοί, τα διεκδικούμε και θεωρώ ότι θα πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε. Όμως όλα αυτά φαίνονται μέσα στο γήπεδο. Επειδή πολλές φορές αναλύουμε την ομάδα μας πρέπει να δούμε τι κάνει και ο αντίπαλος. Η ΑΕΚ έχει μια ποιότητα, έχει καλύτερους ποδοσφαιριστές και μπορεί αν ηττηθείς γιατί ο αντίπαλος είναι καλύτερος. Αναλύουμε την ομάδα μας, τα λάθη μας, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι υπάρχουν και καλύτερες ομάδες».

Για το αν χρειάζεται ενίσχυση ο ΠΑΣ: «Αναμφίβολα».

Αν οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν ως αλλαγή σήμερα μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα: «Οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο έδωσαν μια πνοή στην ομάδα και κάποιοι από αυτούς έδειξαν ότι μπορούμε να περιμένουμε πράγματα στο άμεσο μέλλον. Όμως η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση και κυρίως διόρθωση σε κάποια πράγματα που έγιναν το καλοκαίρι και πάντα υπεύθυνος σε αυτό είναι ο προπονητής. Διόρθωση με ταυτόχρονη δυναμική ενίσχυση για να μπορέσουμε και εμείς να είμαστε ανταγωνιστικοί, να έχουμε περισσότερες επιλογές. Με την διοίκηση που έχω μιλήσει είπαν ότι η ενίσχυση θα είναι πραγματική και ουσιαστική».

Για το αν θα πάμε όπως είμαστε λόγω της καλής εικόνας των δύο παιχνιδιών ή θα υπάρξει ενίσχυση: «Δεν θα πρέπει να παρασυρθούμε γιατί το κάναμε και στην αρχή του πρωταθλήματος που είχαμε δύο πολύ καλά παιχνίδια με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ και με τον ΟΦΗ. Ναι, είχαμε καλή εικόνα αλλά δεν παίζουμε μόνο για να έχουμε καλή εικόνα και να λέμε τι ωραία παίξαμε. Θέλουμε να παίζουμε καλά και να παίρνουμε βαθμούς. Πέρυσι που η ομάδα παρέμεινε στην κατηγορία και μάλιστα τερμάτισε στην 9η θέση όλοι ήταν ευχαριστημένοι, αλλά αν η ομάδα είχε υποβιβαστεί δεν θα θυμόταν κανείς ότι είχε παίξει δύο καλά παιχνίδια. Οπότε θέλουμε καλές εμφανίσεις και αποτελέσματα και στη φάση που είμαστε τώρα προτιμούμε να έχουμε καλά αποτελέσματα».

Για το αν οι παίκτες που θα έρθουν τη μεταγραφική περίοδο θα είναι έτοιμοι να αγωνιστούν: «Αυτό που θέλουμε είναι να έρθουν όσο γίνεται πιο γρήγορα για να μπορούν να παίξουν από τα πρώτα παιχνίδια του Ιανουαρίου, άλλωστε θα έχουμε ήδη δώσει τρία ματς του δευτέρου γύρου μέχρι τη μεταγραφική περίοδο. Αυτό που ψάχνουμε με τη διοίκηση είναι να έρθουν παίκτες που θα μας δώσουν ουσιαστική λύση».

Για το αν ταιριάζει στον ΠΑΣ να παίζει το σύστημα με τον Παμλίδη πίσω από το φορ και όχι το 4-3-3: «Επειδή πολλές φορές και από πέρυσι ακούω για το σύστημα και συνήθως αυτό αναλύεται περισσότερο από τους δημοσιογράφους και τον κόσμο, χωρίς να σας κακολογώ. Η ομάδα μας από πέρυσι παίζει 4-5-1 και ειδικά από τον Ιανουάριο και μετά έχουν γίνει μετατροπές. Τον ίδιο σχηματισμό παίζουμε απλά είναι διαφορετικό να βάζεις έναν παίκτη σαν τον Παμλίδη πίσω από τον φορ και είναι διαφορετικό να βάζεις έναν παίκτη τύπου Ριένστρα, αλλάζει εντελώς η ροή και ο σχηματισμός και η τακτική. Κάποιες φορές μας διευκολύνει να έχουμε δύο παίκτες που είναι σαν επιθετικοί, μοιάζει περισσότερο σαν 4-4-2 και άλλες φορές δεν μας διευκολύνει. Στο πρώτο ημίχρονο σήμερα και μέχρι το 65΄ δεν είχαμε μεγάλη ενέργεια στον χώρο του άξονα. Από το 68΄και μετά που προσθέσαμε έναν παίκτη πιο 10αρι και πιο χαφ από ότι ο Παμλίδης η ομάδα ισορρόπησε. Ανάλογα με το παιχνίδι και με τις απουσίες που έχουμε επιλέγουμε το καλύτερο δυνατό».