Τίποτα δεν είναι τυχαίο με τον Οφόε

Πάλι άρχισαν τα… όργανα στο Βέλγιο για το μέλλον του Οτζίτζα στον Ολυμπιακό. Αλλάζει κάθε καλοκαίρι ομάδα τα τελευταία τρία χρόνια και πάει να συμβεί το ίδιο και το 2018!

Τίποτα δεν είναι τυχαίο με τον Οφόε

Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια. Από το καλοκαίρι του 2014 έχει βαρεθεί να φτιάχνει βαλίτσες, να παίρνει το αεροπλάνο και να γνωρίζει νέες πολιτείες. Από τότε που έφυγε από την Μπριζ πριν από τέσσερα καλοκαίρια, έχει πάει σε Νόριτς, Ρόδεραμ, Λέγκια και Ολυμπιακό.

Πού θα τον βρει το καλοκαίρι του 2018; Ποιος ξέρει; Ήδη στο Βέλγιο λένε για ζωηρό ενδιαφέρον της Μπριζ. Μια Μπριζ που πάει ολοταχώς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όπερ σημαίνει ότι θα κερδίσει και την απευθείας είσοδό της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν θα έχει τον «βραχνά» των καλοκαιρινών προκριματικών…

Μια Μπριζ που επίσης να θυμίσουμε ήταν η μοναδική ομάδα στην οποία στέριωσε ο Οφόε. Και για να συμπληρωθούν ένα – ένα τα κομμάτια, είναι και μία πόλη που αρέσει στη γυναίκα του.

Ειλικρινά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν ο Οτζίτζα θα είναι του χρόνου στον Ολυμπιακό ή όχι. Η πρόσφατη ιστορία του 29χρονου Βέλγου χαφ μάς έχει διδάξει ότι η καριέρα του στον Πειραιά θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

Στο Βέλγιο συνήθως δεν λένε ψέματα. Εννιά στις δέκα φορές πέφτουν μέσα τα ρεπορτάζ τους. Από εκεί μάθαμε για τις τάσεις φυγής του Οτζίτζα. Από εκεί μάθαμε αρχικά για τη συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Μπέσνικ Χάσι, αλλά και για τους διάφορους μεταγραφικούς στόχους, όπως Καρσελά, Ένγκελς, Ντεφούρ και Ζιλέ.

Ακόμα και για τον Μιραλάς, όταν οι «ερυθρόλευκοι» διέψευδαν το καλοκαίρι ότι υπήρχε θέμα με τον Κέβιν, στο Βέλγιο ήταν ξεκάθαροι και έλεγαν κόντρα σε όλα τα προγνωστικά ότι «ο παίκτης τον Γενάρη θα καταλήξει στον Ολυμπιακό».

Τα λέμε όλα αυτά, γιατί και τώρα στις Βρυξέλλες έχει δημιουργηθεί ολόκληρος ντόρος γύρω από τον Οφόε, κάνοντας λόγο για «αβέβαιο μέλλον στην Ελλάδα». Εκτιμούν ότι η Μπριζ με το που κατακτήσει το πρωτάθλημα, μία από τις πρώτες της κινήσεις θα είναι η απόκτηση του Οτζίτζα, ο οποίος – να θυμίσουμε – τον Γενάρη είχε κοστολογηθεί από τους Πειραιώτες γύρω στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά στη συζήτηση που θα γίνει ανάμεσα στον σύλλογο και τον παίκτη αμέσως μετά τη λήξη του πρωταθλήματος, ο Οφόε θα κάνει ό,τι έκανε και τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με τους Βέλγους.

Θα ξαναφτιάξει βαλίτσες, θα ξαναπάρει το αεροπλάνο και θα αλλάξει πάλι παραστάσεις και περιβάλλον. Τίποτα δεν είναι τυχαίο πλέον. Κάθε χρόνο αλλάζει ομάδες σαν τα πουκάμισα. Και προσέξτε τις τελευταίες του επιλογές…

Το καλοκαίρι του 2016 πήγε στην Λέγκια Βαρσοβίας του Χάσι, με τους Πολωνούς να έχουν την προοπτική του Champions League. Το καλοκαίρι του 2017 μετακόμισε στον Ολυμπιακό του Χάσι, πάλι με το Champions League να είναι προ των πυλών για τους «ερυθρόλευκους».

Και τώρα εμφανίζεται η Μπριζ του Ιβάν Λέκο και με την απευθείας είσοδο στους ομίλους. Με τον Κροάτη τεχνικό γνωρίζονται από το Βέλγιο. Όταν έφευγε ο Λέκο από την Μπριζ το καλοκαίρι του 2009, ο Οφόε πήγαινε στον βελγικό σύλλογο.

Τελικά, ναι, τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή του πολύ χαρισματικού, αλλά και «περίεργου» Οτζίτζα.