Ολυμπιακός: Ο πολύτιμος Γιόβετιτς στο γκολ του Φορτούνη και ο Ελ Κααμπί

Πολύ σημαντική είναι η συμμετοχή του Στέφαν Γιόβετιτς στο γκολ του Κώστα Φορτούνη και γενικότερα τα 68 λεπτά που έπαιξε έκανε εξαιρετική δουλειά. Βρήκε δίχτυα μετά από δύο μήνες ο Ελ Κααμπί.

Ολυμπιακός: Ο πολύτιμος Γιόβετιτς στο γκολ του Φορτούνη και ο Ελ Κααμπί

Η νίκη επί του Παναιτωλικού δεν ήταν εύκολη για τον Ολυμπιακό. Το 3-1 επί της ομάδας του Αγρινίου ήρθε με κόπο και χρειάστηκε προσπάθεια από τους Πειραιώτες για να κάμψουν την αντίσταση της αξιόμαχης ομάδας του Πετράκη. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν σε χαμηλές στροφές στο πρώτο παιχνίδι μετά τη διακοπή. Το ίδιο είχαν και στο τελευταίο πριν τη διακοπή, με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Εάν κάτι αξίζει να σταθούμε σε αυτό το παιχνίδι είναι η παρουσία του Στέφαν Γιόβετιτς για 68 λεπτά. Ο Μαυροβούνιος προερχόταν από τις καλές του εμφανίσεις με την εθνική του ομάδα και δικαίως πήρε φανέλα βασικού.

Ίσως να περίμεναν πολλοί ότι θα μπει με τον Παναιτωλικό και θα σκοράρει 2-3 φορές. Δεν έγινε αυτό και ούτε καν είχε και ευκαιρία για να το κάνει. Ο Γιόβετιτς, όμως έχει κάνει εξαιρετική δουλειά με τον Παναιτωλικό. Είναι μέσα σε πολλές φάσεις που έχει δημιουργήσει η ομάδα του. Αυτός έφτιαξε τη φάση που ο Ροντινέι έκανε το σουτ, αυτός τραβάει παίκτη και περνάει η μπάλα στο γκολ του Έσε.

Και φυσικά έχει συμμετοχή στο γκολ του Φορτούνη, ίσως τη σημαντικότερη. Ελάχιστοι μπορεί να το παρατήρησαν, αλλά ο Γιόβετιτς στο ξεκίνημα της φάσης έχει την μπάλα στην αριστερή πλευρά και δέχεται ένα δυνατό μαρκάρισμα. Δεν έπεσε να πάρει το φάουλ, στάθηκε όρθιος και άνοιξε την μπάλα στον Μασούρα που βρισκόταν στη μεσαία γραμμή. Εκείνος τροφοδότησε τον Φορτούνη και η συνέχεια είναι γνωστή.

Ο έμπειρος Μαυροβούνιος δίνει στον Ολυμπιακό ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα όταν παίζει. Συμμετέχει πολύ στο παιχνίδι της ομάδας του. «Σπάει» μπάλες και δημιουργεί φάσεις χωρίς να εκβιάζει το γκολ. Και με την ευκαιρία που η κουβέντα μας γίνεται για επιθετικούς να επισημάνουμε ότι είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό ότι ο Ελ Κααμπί βρήκε ξανά δίχτυα μετά από δύο μήνες. Το έχει ανάγκη η ομάδα να πάρει τα πάνω του ο Μαροκινός στράικερ.

Στην παρακάτω φωτογραφία είναι η στιγμή που ο Γιόβετιτς στέκεται όρθιος μετά την κλοτσιά που δέχεται και στη συνέχεια πασάρει στον Μασούρα.