ΠΑΟΚ: Αποθεώνουν Ντεσπόντοφ στη Βουλγαρία

Για χρονιά του Κίριλ Ντεσπόντοφ κάνουν λόγο στη Βουλγαρία με αφιερώματα για τον άσο του ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ: Αποθεώνουν Ντεσπόντοφ στη Βουλγαρία

Η Βουλγαρία δεν κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αλλά ο Κίριλ Ντεσπόντοφ είναι ένας παίκτης - πρωταγωνιστής για το ποδόσφαιρο της χώρας, με το τελευταίο του γκολ απέναντι στο Μαυροβούνιο να είναι το πιο πρόσφατο από τα επιτεύγματά του.

Για τον άσο του ΠΑΟΚ υπήρξαν αφιερώματα στην πατρίδα του που αναφέρουν ότι το 2023 ήταν η χρονιά του με νταμπλ, μεταγραφή και πολλά γκολ και ασίστ.

Ένα σχετικό ρεπορτάζ σε μέσο της Βουλγαρίας:

«Οι προκαταλήψεις των οπαδών πρέπει να μπουν στην άκρη. Ο Ντεσπόντοφ είναι ο παίκτης που τραβάει τη Βουλγαρία μπροστά. Σημείωσε ένα γκολ και έδωσε ασίστ στον Σπας Ντέλεφ στο 2-2 με την Ουγγαρία ενώ απέναντι στη Σερβία σκόραρε για το 2-1, καταγράφοντας και δοκάρι. Συνολικά σε αυτόν τον προκριματικό κύκλο ο Ντεσπόντοφ είχε 3 γκολ και μία ασίστ σε 8 αγώνες.

Επαγγελματικά, το 2023 είναι αναμφίβολα η χρονιά του Ντεσπόντοφ. Κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Βουλγαρίας με τη Λουντογκόρετς, συμβάλλοντας σημαντικά στο ντάμπλ με τις ασίστ και τα γκολ του. Ακολούθησε μεταγραφή εκατομμυρίων σε μια δυνατή ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Ναι, ο εξτρέμ δεν είναι ακόμη βασικός εκεί, αλλά παίζει σε κάθε παιχνίδι, με συμμετοχή και στο Conference League, όπου με γκολ και ασίστ βοήθησε την ομάδα του να εξασφαλίσει την εαρινή συμμετοχή της στην Ευρώπη.

Δεν μπορούμε καν να σκεφτούμε άλλον Βούλγαρο ποδοσφαιριστή που πλησίασε το επίπεδο και τη συνέπεια του το 2023. Δείτε τους αριθμούς του Ντεσπόντοφ: 3 γκολ και 1 ασίστ για την Εθνική ομάδα της Βουλγαρίας, 2 γκολ και 3 ασίστ για τον ΠΑΟΚ, 13 γκολ και 19 ασίστ για την πρώην ομάδα του Λουντογκόρετς. Συνολικά 18 γκολ και 23 ασίστ. Κοινώς, συμμετείχε συνολικά σε 41 γκολ, κάτι που είναι συντριπτικό σχεδόν για κάθε Βούλγαρο ποδοσφαιριστή».