Ιστορικό φιλικό βετεράνων Ολυμπιακού - Εθνικού (2-1)

Σε ένα φιλικό ιδιαίτερης σημασίας και εορταστικού χαρακτήρα οι βετεράνοι του Ολυμπιακού νίκησαν με 2-1 εκείνους του Εθνικού.

Ιστορικό φιλικό βετεράνων Ολυμπιακού - Εθνικού (2-1)

Ένα ξεχωριστό φιλικό έδωσαν οι Βετεράνοι του Ολυμπιακού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Εθνικού Πειραιώς αντιμετωπίζοντας τους παλαίμαχους παίκτες του.

Στο γήπεδο βρέθηκαν πολλές σημαντικές προσωπικότητες, τόσο του παρελθόντος, όσο και του παρόντος, με τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη να απευθύνει χαιρετισμό πριν από την έναρξη της αναμέτρησης.

Στη συνέχεια χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας του συνδέσμου Βετεράνων του Ολυμπιακού κ. Αντώνης Γλύκας, αλλά και ο πρόεδρος των Βετεράνων του Εθνικού κ. Παναγιώτης Κατσικογιάννης. Παράλληλα έγιναν και τιμητικές βραβεύσεις με τον Ολυμπιακό να βραβεύει τον Σύνδεσμο Βετεράνων του Εθνικού, αλλά και τον πρόεδρό του, κ. Παναγιώτη Κατσικογιάννη, ενώ αντίστοιχα τιμήθηκαν τόσο οι Βετεράνοι του Ολυμπιακού, όσο και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων, Γιώργος Δαρίβας.

Να σημειωθεί πως αναμνηστική πλακέτα έλαβαν οι: Γιώργος Καραΐσκος, Φώτης Παπαδόπουλος, Στέλιος Λεβογιάννης, Χρήστος Σταματάκης, Τάκης Ελευθεριάδης, Λύσσανδρος Γεωργαμλής, Γιάννης Τσιπλάκης, Στέλιος Ρασιδάκης, Πέτρος Ζερβουδάκης, Δημήτρης Μουτάφης και Τάκης Σταματόπουλος.

Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στο ίδρυμα Πίστη παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες, ενώ πριν από τη σέντρα του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων που έχουν φύγει από τη ζωή.

Στη συνέχεια η μπάντα του Δήμου Πειραιά απέδωσε τις δικές της τιμές παίζοντας τον Εθνικό Ύμνο.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με σκορ 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού με τους Καρασαββίδη και Γωργουδάκη να σκοράρουν για τους «ερυθρόλευκους». Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι Γιαννακουδάκης, Ζάχαρης, Πεππές και Λεούσης. Στο γήπεδο το παρών έδωσε ο διευθυντής Ε.Κ.Ε. της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Νίκος Γαβαλάς, το μέλος του γραφείου Τύπου της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, κ. Γιώργος Πλέσσας και ο Γιάννης Πολυκανδριώτης.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Σύνδεσμος Βετεράνων του Εθνικού απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στην οποία αναφέρει:

«Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Εθνικού Πειραιώς, με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων και μετά το παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της ομάδος μας και του Ολυμπιακού, ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Μώραλη, την ομάδα του Ολυμπιακού και ιδιαίτερα τον κ. Αντώνη Γλύκα. Επίσης, τους κυρίους Καρυδόπουλο και Αγγελόπουλο για την πολύτιμη προσφορά και συμπαράστασή τους. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Δημήτρη Κολοβό που συμμετέχει πάντα σε κάθε εκδήλωση του συλλόγου μας».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αρβανίτης, Καλαμάρας, Κωστούλας, Σιδέρης, Κοτίτσας, Καρασαββίδης, Μπονόβας, Τσιαντάκης, Κοκολάκης, Βαΐτσης, Καλύκας, Ασπρογέρακας, Κασδοβασίλης, Αρζένης, Γεωργουδάκης, Δημητρόπουλος, Χ. Καλτσάς, Γλύκας, Σταυρόπουλος, Κωττάκης, Βασιλειάδης, Κ. Καλτσάς, Βέλλιος.

Παράλληλα στην αποστολή βρίσκονταν και οι: Γκαϊτατζής, Κελεσίδης, Αγγελής, Καραβίτης, Δαμιανίδης, Σταμάτης, Κουμαριάς, Νικητέας, Παναούσης, Σορώτος, Σκορδαλιός και φροντιστές της ομάδας ήταν οι: Ρηγούτσος και Τουλγέρογλου.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Χιώτης, Βουτσινάς, Γιαλεσάκης, Μουτάφης, Λεβογιάννης, Ντρέλιας, Σεμερτζίδης, Τσιπλάκης, Χόρτσας, Αντωνόπουλος, Δημόπουλος, Τ. Κατσικογιάννης, Γ. Κατσικογιάννης, Πίτας, Λαμπρινός, Χαλιμούρδας, Φαρινόλα, Μπατίστα, Γεωργαμλής, Χαβέλας, Ασλάνης, Κορομπόκης, Μέλος, Σταματάκης, Αγαπητός, Παπαχρόνης, Τζακάκος, Μήτσης, Χάιδος, Βιδάλης, Ποπιέτα, Μάρκος, Χαραλαμπόπουλος, Καραΐσκος, Τσαλαμάγκας, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Γεωργαράς, Αθανασιάδης, ενώ στην αποστολή βρισκόταν και ο Βαλλιάνος.