Νταμπράουσκας: «Πιστεύω στην ομάδα»

Ο Λιθουανός προπονητής του ΟΦΗ Βάλντας Νταμπράουσκας μίλησε για το παιχνίδι κόντρα στον Βόλο, αλλά και για όλα όσα αφορούν τους κρητικούς.

Νταμπράουσκας: «Πιστεύω στην ομάδα»

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου ενόψει του αγώνα του ΟΦΗ με τον Βόλο και αναφέρθηκε σε αρκετά θέματα που αφορούν τους κρητικούς.

Ο Λιθουανός τεχνικός τόνισε πως δεν νιώθει η ομάδα του κανέναν πανικό, μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα, ενώ σχολίασε και το ματς κόντρα στην ομάδα του Άνχελ Λόπεθ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είμαστε ήρεμοι, ξέρουμε τι κάνουμε και δουλεύουμε προς μία κατεύθυνση. Ξέρουμε την κατεύθυνσή μας και πάντα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στον δρόμο. Όταν αυτά συμβαίνουν, πρέπει να ξέρεις πώς να αντιδράσεις.

Όπως για παράδειγμα όταν οδηγείς ένα αυτοκίνητο σε έναν δρόμο με λακκούβες. Πρέπει να ξέρεις τι να κάνεις. Πότε να στρίψεις, πότε να πατήσεις πιο πολύ το γκάζι.

Δεν αισθανόμαστε κανένα πανικό, προπονούμαστε όπως πάντα, ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο παιχνίδι, ξέρουμε ότι δεν έχουμε κερδίσει εδώ και λίγο καιρό. Το παιχνίδι έρχεται μετά από διακοπή και δεν ξέρεις τι μπορείς να συναντήσεις. Πιστεύω στην προπόνηση που έχουμε κάνει, στους παίκτες, πιστεύω στην ομάδα», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Όταν υπάρχει διακοπή για τις Εθνικές δεν έχεις όλο το group και σαν προπονητής θέλεις να έχεις τον έλεγχο και δεν τον έχεις. Γιατί ο ένας παίκτης είναι εδώ, ο άλλος είναι εκεί. Μπάκιτς, Τοράλ, Γκλάζερ είναι ακόμα εκτός».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός ότι στις τελευταίες προπονήσεις συμμετείχαν και νεαροί από την Κ19: «Είμαι ευγνώμων για την φανταστική συνεργασία που έχουμε με την ακαδημία. Πραγματικά αισθάνομαι ότι μεγαλώνουμε σαν ομάδα και σαν σύλλογος».

Για το αν υπάρχει πίεση ανέφερε: «Το τι αισθάνεστε εσείς οι δημοσιογράφοι, το τι αισθάνεται ο κόσμος και το τι αισθανόμαστε εμείς είναι κάτι διαφορετικό. Υποβιβαζόμαστε; Όχι. Ποιος είναι ο στόχος μας; Τα play offs. Είμαστε έναν πόντο μακριά. Πραγματικά αισθάνομαι ότι ο πανικός είναι πολύ μεγαλύτερος από τον σκοπό.
Δείξτε μου μία ομάδα που δεν θα περάσει δύσκολες στιγμές. Εάν ήσασταν δημοσιογράφοι της ΑΕΚ, τι θα λέγατε όταν η ομάδα σας έχασε από τον ΟΦΗ και μετά κέρδισε την Μπράιτον και πήρε ισοπαλία με τον Αγιαξ;

Τι θα κάνατε όταν ο Ολυμπιακός δέχθηκε τέσσερα γκολ από τον ΠΑΟΚ στην έδρα του; Δεν τρελαίνονται οι δημοσιογράφοι αυτών των ομάδων. Όταν έρχεται μία δύσκολη στιγμή, η κοινωνία έρχεται και σε πιέζει ακόμα πιο πολύ. Μερικές στιγμές κερδίζεις, μερικές χάνεις. Για παράδειγμα, αυτή τη χρονιά έχουμε παίξει τρεις φορές με τα Γιάννενα. Τις δύο παίξαμε πολύ κακά. Παίξαμε κακά και πήραμε τέσσερις βαθμούς όμως. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο».

Ενώ για το παιχνίδι με τον Βόλο σημείωσε: «Θέλουμε να παίξουμε ελεύθεροι. Να μην ακούμε κανέναν και να παίξουμε το παιχνίδι μας. Έχουμε ένα πλάνο και πρέπει να διαλέξουμε τους κορυφαίους 11. Κάθε μέρα σου αλλάζουν την γνώμη, οι παίκτες σου δίνουν ευχάριστο πονοκέφαλο. Δεν είναι ένα εύκολο παιχνίδι. Θέλουμε να δώσουμε μία νίκη στον κόσμο μας και θα κάνουμε τα πάντα γι’ αυτό».