Μελισσανίδης: «Εμείς αυτό το πρωτάθλημα θέλουμε, στα ίσα, αυτή είναι η ΑΕΚ!»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, μιλώντας στο πλαίσιο των εγκαινίων του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού, προανήγγειλε ότι «θα πάθετε… πλάκα» στα αντίστοιχα εγκαίνια του χώρου που θα φιλοξενήσει την ιστορία των «κιτρινόμαυρων».

Μελισσανίδης: «Εμείς αυτό το πρωτάθλημα θέλουμε, στα ίσα, αυτή είναι η ΑΕΚ!»

Πρέπει να… βαρέθηκε να ακούει τη λέξη «συγχαρητήρια» από τους παρισταμένους στα εγκαίνια του Μουσείου Προσφυγικού Eλληνισμού, που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του γηπέδου της Ν. Φιλαδέλφειας, ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Εκτός από τη συγκίνησή του -την οποία δεν έκανε καμιά προσπάθεια να κρύψει κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και δη κατά το φινάλε της– ήταν εμφανής και η ικανοποίησή του. Tην οποία εκδήλωσε όντας λαλίστατος, καθώς περιδιάβαινε τα πηγαδάκια (δημοσιογραφικά και μη) που σχηματίστηκαν μετά το πέρας της συγκινητικής εκδήλωσης.

Εκεί, εις επήκοον εξαίρετης δημοσιογραφικής παρέας, με περηφάνια δήλωσε: «Αν τρελαθήκατε με το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, με αυτό της ΑΕΚ θα πάθετε την πλάκα σας». Και σε ερώτησή μας για το πότε υπολογίζει να γίνουν αυτά δεν δίστασε καθόλου να πει: «Σε δύο μήνες θα είναι έτοιμο. Προχωράμε…».

Λίγο αργότερα έκανε την πρώτη ανεπίσημη ξενάγηση των εκπροσώπων του Τύπου στους χώρους του και πώς αυτοί διαμορφώνονται, δίνοντάς μας μια πρόγευση για το τι θα επακολουθήσει!

Όμως ο ισχυρός άνδρας της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ δεν έμεινε στα μεγαλόπνοα σχέδια για έργα υποδομής αλλά (μας) μίλησε και για πιο… πεζά θέματα όπως το τρέχον πρωτάθλημα και τον ανταγωνισμό εκτιμώντας: «Έχουμε την καλύτερη ομάδα, έχω μεγάλη εμπιστοσύνη σε όλους και δεν φοβόμαστε κανέναν. Όλοι ασχολούνται με εμάς. Έχουν… τρελαθεί που το πρωτάθλημα παίζεται στα ίσα. Εμείς αυτό το πρωτάθλημα θέλουμε, στα ίσα, αυτή είναι η ΑΕΚ!».

Για τα οικονομικά της ΠΑΕ διατυμπάνισε το ότι είναι ανθηρά: «Η ΑΕΚ έχει μπάτζετ αυτή τη στιγμή 42 εκατομμύρια ευρώ και έσοδα 45 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπολογίζω την Ευρώπη και το αν θα γίνει κάποια πώληση ποδοσφαιριστή!».

Επίσης, εξέφρασε και την, εκπεφρασμένη, έτσι κι αλλιώς, σε κάθε ευκαιρία, εκτίμησή του για τον τεχνικό της ομάδας Ματίας Αλμέιδα: «Τεράστιος προπονητής και άνθρωπος. Με κέρδισε από την πρώτη συνέντευξη που έκανα μαζί του για να τον πάρω στην ΑΕΚ. Τότε είχε υπερασπιστεί κάθε μέλος του επιτελείου του. Εκεί κατάλαβα ότι αυτός ήταν ο κατάλληλος… ».

Επίσης έδειξε ότι δεν έχει μετανιώσει στο ελάχιστο για το ότι δεν πούλησε το καλοκαίρι τον Λιβάι Γκαρσία, παρότι θα έκανε ρεκόρ μεταγραφής για τα «κιτρινόμαυρα» δεδομένα: «Μου έδιναν 21,5 εκατομμύρια ευρώ για το 60% των δικαιωμάτων του αλλά δεν ήθελα να τον πουλήσω. Είναι παικτάρα, τον ήθελα εδώ, να τον χορτάσω, εγώ κι ο κόσμoς. Να τον… ξεζουμίσω!».

Και επιστρέφοντας στα έργα μνήμης της ιστορίας του συλλόγου έδωσε ακόμη μια είδηση για αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου που θα κοσμούν το γήπεδο: «Έχω παραγγείλει δύο μεγάλα σιδερένια αγάλματα, σαν αυτά που έχουν στην Αγγλία. Θα είναι του Νεστορίδη και του Παπαϊωάννου, και θα τα βάλω έξω από το γήπεδο, στους καταρράκτες. Αυτοί είναι η ιστορία. Να τους βλέπει όλος ο κόσμος στην πλατεία και να χαίρεται».