«Πως ο Χασάν θα σώσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό»

Η ιστοσελίδα KingFut έχει κάνει μεγάλο θέμα για το πως ο Αχμέντ Χασάν ή Κούκα θα μπορέσει να αναζωογονήσει την καριέρα του. 

«Πως ο Χασάν θα σώσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό»

Ο αρθρογράφος της KingFut γράφει για το πώς ο επιθετικός του Ολυμπιακού θα μπορέσει να ξαναγίνει αυτός που ήταν στην πρώτη του χρονιά στην Μπράγκα:

Από τότε που άρχισε να παίζει στην Ευρώπη, ο Κούκα έδειξε τις αναλαμπές ενός φορ παγκόσμιας κλάσης. Ωστόσο, η φόρμα του τους τελευταίους μήνες έχει εγείρει ερωτήματα για το κατά πόσον είναι ικανός να παίζει στην Ευρώπη ή όχι.

Η καριέρα του 25χρονου στην Ευρώπη ξεκίνησε όταν μετακόμισε στην Πορτογαλία το 2011 για να ενταχθεί στην ομάδα νέων της Ρίο Άβε. Το καλοκαίρι του 2012 προήχθη στην πρώτη ομάδα, όπου σημείωσε δέκα τέρματα την πρώτη χρονιά. Η καλύτερη σεζόν του ωστόσο ήταν το 2014/15, όταν σημείωσε 15 γκολ και έδωσε δύο ασίστ σε 35 παιχνίδια.

Η σκληρή δουλειά του ανταμείφθηκε με μεταγραφή στη Μπράγκα όπου πραγματοποίησε εξαιρετική πρώτη σεζόν αλλά τη δεύτερη υπέφερε από το σύνδρομο "Sophmore Slump" (σ.σ όταν κάποιος δεν μπορεί να επαναλάβει όσα έκανε).

Η μετακίνησή του τον Αύγουστο στον Ολυμπιακό θα μπορούσε να βοηθήσει τον Κούκα να αναζωογονήσει την καριέρα του. Αυτοί είναι οι κύριοι παράγοντες που είναι απαραίτητοι για την επιτυχία του στην Ελλάδα:

Υπήρχε πάντα ένα πράγμα που έλειπε από τον Κούκα στις εμφανίσεις του με την Αίγυπτο. Ήταν ο βαθμός δουλειάς του. Συνήθως, ένας παίκτης του ύψους του θα επιθυμούσε να τοποθετηθεί στην αντίπαλη περιοχή και να περιμένει τις μπαλιές των συμπαικτών του

Αλλά χωρίς τη μπάλα, οι φορ πιέζουν τις αντίπαλες άμυνες ή γυρίζουν πίσω μερικές φορές για να υποστηρίξουν άλλους συμπαίκτες. Δυστυχώς, αυτό δεν γίνεται στην περίπτωση του Κούκα, που ποτέ δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται να πιέσει την άμυνα του αντιπάλου.

Κι ακόμη, η πρώτη του επαφή με τη μπάλα ήταν πάντα βαριά και υποτονική γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να την πουλάει και να σταματά κάθε επιθετική προσπάθεια που η ομάδα του ήθελε να ξεκινήσει μέσα από αυτόν.

Από τον Κούκα λείπουν οι σωστές αποφάσεις στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Τα στατιστικά του μειώθηκαν μετά την πρώτη σεζόν με τη Μπράγκα. Τώρα έχει κατά μέσο όρο 1.3 στις κερδισμένες εναέριες μονομαχίες ανά παιχνίδι ενώ σε Μπράγκα και Ρίο Άβε είχε 2.6.

Μερικές απλές βελτιώσεις στο παιχνίδι του θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του.