Ολυμπιακός: Ο Ορτέγκα έχει παίξει Μουντιάλ με την Αργεντινή μαζί με τον Άλβαρες της Σίτι

Η επιλογή του Φρανσίσκο Ορτέγκα στην Εθνική Αργεντινής χαρακτηρίζεται έκπληξη, αλλά δεν είναι και τόσο για τον άσο του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: Ο Ορτέγκα έχει παίξει Μουντιάλ με την Αργεντινή μαζί με τον Άλβαρες της Σίτι

Ο Φρανσίσκο Ορτέγκα είναι αυτές τις μέρες με τους παγκόσμιους πρωταθλητές συμπατριώτες του και στην παρέα του Λιονέλ Μέσι για τους σημαντικούς αγώνες της Εθνικής Αργεντινής με την Ουρουγουάη και τη Βραζιλία για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Η πρόσκλησή του μπακ του Ολυμπιακού από τον Λιονέλ Σκαλόνι έχει χαρακτηριστεί έκπληξη, αλλά δεν είναι και τόσο. Όταν έναν παίκτη στην πατρίδα του τον ξέρουν πολύ καλά, τον έχουν εμπιστευτεί σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου U-20 και παρακολουθούν το παραμικρό στην καριέρα του, φυσικά και δεν είναι περίεργο να συνεχίζουν να τον καλούν κι όταν... μεγαλώνει.

Ο 24χρονος άσος είχε λάβει μέρος το 2019 στο Μουντιάλ U-20 της Πολωνίας. Συμπαίκτης με διάφορα νέα αστέρια της Αργεντινής, ανάμεσά τους τον Χουλιάν Άλβαρες, νυν της Μάντσεστερ Σίτι.

Ήταν βασικός σε όλα τα ματς της Αργεντινής και δεν βγήκε ούτε λεπτό. Στις νίκες επί της Ν. Αφρικής με 5-2 και της Πορτογαλίας (με σέντερ φορ τον Λεάο της Μίλαν) με 2-0 στον όμιλο, την ήττα από τη Ν. Κορέα με 2-1 και εν συνεχεία στα 120' της αναμέτρησης με το Μάλι, όταν η Αργεντινή ηττήθηκε στα πέναλτι και αποκλείστηκε, καθώς είχε ισοφαριστεί στο τελευταίο λεπτό της παράτασης. Ένας αποκλεισμός που είχε προκαλέσει αίσθηση και σίγουρα μεγάλη πίκρα στον Ορτέγκα και τους συμπαίκτες του.

Ο Ορτέγκα έχει παίξει 12 φορές με την Εθνική Ελπίδων της Αργεντινής (κόντρα και σε Βραζιλία, Αγγλία, Γαλλία).