Ολυμπιακός: Η αναμονή και η προσμονή για τους διεθνείς, πότε παίζουν

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει το μυαλό του στους διεθνείς του Ολυμπιακού και αναμένει να επιστρέψουν άπαντες χωρίς πρόβλημα. Πότε παίζουν, η πρόκληση για Ορτέγκα και Έλληνες, το... χαμένο ματς του Ελ Κααμπί και η ευκαιρία για Σολμπάκεν.

Ολυμπιακός: Η αναμονή και η προσμονή για τους διεθνείς, πότε παίζουν

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει τις προπονήσεις στον Ρέντη χωρίς τους διεθνείς του που είναι όπως κάθε φορά στη διακοπή ουκ ολίγοι.

Πέραν του Παναγιώτη Ρέτσου, του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου και του Γιώργου Μασούρα που βρίσκονται με την Εθνική Ανδρών για το φιλικό της Παρασκευής (17/11) με τη Νέα Ζηλανδία και την αναμέτρηση – πρόκληση με τη Γαλλία στις 21 του μηνός, θα λείπει με την Εθνική Ελπίδων και ο Κώστας Τζολάκης. Βρίσκεται ήδη στην Τρίπολη για τα ματς της Ελπίδων με τα Νησιά Φερόε (16/11) και την Πορτογαλία (20/11).

Επίσης έφυγαν για τις Εθνικές τους:

Ο Φρανσίσκο Ορτέγκα που έχει τις σπουδαίες αναμετρήσεις της Αργεντινής για τα προκριματικά του Μουντιάλ με την Ουρουγουάη (εντός έδρας την Παρασκευή 17/11) και την Βραζιλία (εκτός, στις 22/11). Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί που θα δώσει ένα ματς με το Μαρόκο (στις 21 του μηνός εκτός έδρας με την Τανζανία), καθώς αυτό με την Ερυθραία ματαιώθηκε λόγω αποχώρησης του αντίπαλου από το προκριματικό γκρουπ για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Ο Στέφαν Γιόβετιτς έχει να παίξει με το Μαυροβούνιο για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εντός έδρας με τη Λιθουανία (16/11) και στη Βουδαπέστη στις 19 του μηνός με την Ουγγαρία. Και ο Όλα Σολμπάκεν στην Εθνική Νορβηγίας για τους αγώνες με τα Νησιά Φερόε εντός έδρας (16/11) και με τη Σκωτία εκτός στις 19 Νοεμβρίου.

Οι Έλληνες διεθνείς περιμένουν πώς και πώς την αναμέτρηση με τους «τρικολόρ», ο Ορτέγκα είναι μαζί με τον Μέσι και έχει όλη τη λάμψη των σπουδαίων αναμετρήσεων της πρωταθλήτριας κόσμου, ο Ελ Κααμπί δεν θα επιβαρυνθεί περισσότερο σε μία περίοδο που χρειάζεται ανάσες, ενώ για τον Σολμπάκεν είναι ευκαιρία να πάρει χρόνο συμμετοχής και ρυθμό ώστε να βελτιώσει την εικόνα του και στον Ολυμπιακό. Σίγουρα θα παίξει με το Μαυροβούνιο ο Γιόβετιτς, παίκτης-«τοτέμ» για την πατρίδα του με πάνω από 70 συμμετοχές και 33 γκολ. Κι αυτός στο δρόμο της καλύτερης προσαρμογής του στους Πειραιώτες.