Αλμέιδα: «Σημαντικό που σκόραραν Γκαρσία και Αραούχο, χαίρομαι που ανέλαβε το πέναλτι ο Μάνταλος»

Ο Mατίας Αλμέιδα υπογράμμισε τη σημασία των γκολ των Γκαρσία και Αραούχο, αλλά και της ανάληψης της ευθύνης του πέναλτι από τον Μάνταλο ενώ είχε ύμνους για τον Βίντα.

Αλμέιδα: «Σημαντικό που σκόραραν Γκαρσία και Αραούχο, χαίρομαι που ανέλαβε το πέναλτι ο Μάνταλος»

Την ικανοποίησή του για το ποιοι σκόραραν στο 3-0 επί της Λαμίας, εξέφρασε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντινός στάθηκε και στην ανανέωση του Βίντα, αλλά και στον Πήλιο.

Αναλυτικά ανέφερε τα εξής:

Αν έγινε η αρχή για να κάνει η ΑΕΚ ένα σερί νικών που έχει ανάγκη για το πρωτάθλημα: «Δεν ξέρω αν είναι η αρχή. Έχουμε ήδη ξεκινήσει. Έχουμε κάνει καλά παιχνίδια, κάποια… έτσι κι έτσι. Αν παρατηρήσουμε όλα τα ματς υπάρχει ένα στυλ παιχνιδιού. Μέσω του τρόπου μας δημιουργούνται φάσεις για να σκοράρουμε. Σίγουρα πρέπει να σκοράρουμε περισσότερο. Ήταν πολύ σημαντικό να επιστρέψουμε στις νίκες μετά το παιχνίδι στην Ευρώπη, παίρνοντας το παιχνίδι στα σοβαρά. Αυτός είναι ο δρόμος. Υπάρχει δρόμος ακόμα. Είμαστε στα ίδια πιστεύω σε σχέση με τα περσινά παιχνίδια. Σίγουρα θα θέλαμε περισσότερους βαθμούς. Σήμερα φάνηκε τα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια που προηγήθηκαν».

Για το αν είναι θετικό ότι σκόραραν για πρώτη φορά φέτος οι Γκαρσία, Αραούχο, Μάνταλος. «Είναι σημαντικό ότι σκοράραμε. Για να το εξηγήσω όταν ένας φορ σκοράρει αποκτά αυτοπεποίθηση και δίνει βαθμούς. Ο Λιβάι ουσιαστικά είναι τρεις μήνες εκτός. Φαίνεται απ’ όσα γκολ είχαμε πέρυσι και έως τώρα φέτος. Ότι σκόραρε ο Αραούχο είναι επίσης σημαντικό γιατί είχε κι αυτός κάποιους τραυματισμούς. Με χαροποιεί ο Μάνταλος και που κράτησε τη μπάλα και εκτέλεσε το πέναλτι. Το εκτιμώ αυτό. Αλήθεια είναι ότι είχαμε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Θα ξεκουραστούν και θα βρουν ξανά εμπιστοσύνη στο εαυτός τους. Ο τρόπος που παίζουμε μας δημιουργεί ευκαιρίες μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Μένω ήσυχος και οι ποδοσφαιριστές θα ξανασκοράρουν. Έχουμε δρόμο μπροστά μας και έως τώρα έχουμε τους ίδιους βαθμούς με πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα. Αυτό είναι μια κανονικότητα και πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο».

Για το «μηδέν» που κράτησε η ΑΕΚ στην άμυνά της: «Είναι σημαντικό πάντα το πώς αντιδράμε όταν χάνουμε κάτι. Μόλις ξεκίνησε το παιχνίδι αντιληφθήκαμε πώς θα έπαιζε κάθε ομάδα. Ξέραμε επίσης ότι ο αντίπαλος θα χρησιμοποιούσε γρήγορες αντεπιθέσεις. Όσο είχαμε κατοχή της μπάλας, πάντα υπάρχει το σχέδιο ότι μπορεί να χάσεις μπάλες και να δεχθείς αντεπιθέσεις. Όμως εμείς ανακτούσαμε τις μπάλες γρήγορα. Είδα μία ΑΕΚ σοβαρή. Όταν νιώθεις σιγουριά από πίσω είναι σημαντικό. Αν δούμε το προηγούμενο ματς στην Ευρώπη κάναμε ευκαιρίες. Αν δούμε το ματς με την Κηφισιά επίσης κάναμε ευκαιρίες. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να βελτιωθούμε σε κάποια πράγματα, αλλά γνωρίζουμε ότι είμαστε καλά. Είμαστε όπως και πέρυσι. είναι σημαντικό να τελειώνεις ένα μας και να μη δέχεσαι γκολ».

Για την ανανέωση του Βίντα: «Είμαι χαρούμενος! Είμαι ευγνώμων και ευχαριστώ τον πρόεδρο και τη διοίκηση. Δουλεύουμε ως ομάδα και πιστεύουμε σε ένα πρότζεκτ. Ο Βίντα είναι σημαντικός τόσο μέσα όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων. Είναι άψογος επαγγελματίας. Είναι παίκτης νικητής. Είναι σημαντικό να έχεις τέτοιους παίκτες – νικητές μέσα στην ομάδα. Παρ’ όλα όσα έχει κερδίσει έχει την ταπεινότητα να σε ακούει, τη θέληση να συνεχίσει να μαθαίνει και να προπονείται ως πολύ μεγάλος επαγγελματίας. Αυτό φαίνεται και στα παιχνίδια. Δίνει και την ψυχή του. Αξίζει να φορά και να εκπροσωπεί αυτή τη φανέλα. Είναι ένας θετικός ηγέτης».

Για τον Πήλιο και τον Γενάρη που θα λείπουν οι Ιρανοί μπακ: «Είναι σαν ένα… βραβείο για έναν ποδοσφαιριστή. Όπως προπονείται δείχνει ότι θέλει να εξελιχθεί. Αυτό που του λέω είναι ότι την ημέρα που θα συμπληρώσει 100 παιχνίδια πρέπει να συνεχίσει να προπονείται με τον ίδιο τρόπο. Αυτός ο παίκτης είμαι σίγουρος πως όταν κάνει 100 παιχνίδια θα έχει την ίδια ταπεινότητα και όρεξη. Θέλω τέτοιους παίκτες. Να… εκμεταλλεύονται κάθε προπόνηση. Σήμερα πήρε ένα "βραβείο" επειδή προπονείται με το σωστό τρόπο. Πρέπει να τον χρησιμοποιώ σιγά – σιγά. Δεν μου αρέσει να "καίω" τους νέους παίκτες. Ζούμε σε έναν κόσμο που κυνηγά την απόλυτη επιτυχία. Αν τα πάει καλά τα πήγε καλά. αν δεν τα πάει καλά θέλουν να τον τελειώσουν. Εγώ δε το θέλω αυτό. Είναι έτοιμος να παίξει ο Πήλιος. Πρέπει να συνεχίσει έτσι. Και του το έχω πει ήδη. Θα έχει την πιθανότητα να παίξει και θα έχει τη δυνατότητα να την εκμεταλλευτεί».

Για το αν ο Πήλιος θα είναι πρώτη επιλογή τον Γενάρη: «Πιστεύω ότι είναι έτοιμος. Θα μπορούσε να είναι (σ.σ πρώτη επιλογή). Δεν χαρίζω θέσεις. Θέλω να τις κερδίζουν. Αυτή τη στιγμή μάχεται. Προτιμώ να τον βάζω όταν η ομάδα κερδίζει γιατί να γίνουν νικητές. Του έχω πει ότι επειδή είναι Έλληνας, πρέπει να δώσει μάχη για τη θέση, γιατί είναι και στο σπίτι του! Αυτή τη σκέψη προσπαθώ να του τη μεταφέρω. Και είμαι και ξένος. Έχει καλά προσόντα: είναι νεαρός και πρέπει σιγά – σιγά να παίρνει παιχνίδια».