Ολυμπιακός: Η αξία του διπλού, ο Φορτούνης και η τριάδα που δεν έπεισε

Ο Ολυμπιακός πήρε ένα διπλό πολύ μεγάλης σημασίας χάρη στον αρχηγό του, τον Κώστα Φορτούνη, ενώ τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν τον βοήθησαν στα δύσκολα κάποιοι παίκτες του.

Ολυμπιακός: Η αξία του διπλού, ο Φορτούνης και η τριάδα που δεν έπεισε

Να ξεκαθαρίσουμε πρώτα απ’ όλα ότι το διπλό του Ολυμπιακού στην Τρίπολη δεν είναι απλό. Είναι μεγάλη ιστορία αν σκεφτούμε ότι η ομάδα του Πειραιά ταξίδεψε στην Αρκαδία με μόλις μία προπόνηση και προερχόμενη από μία μεγάλη ταλαιπωρία που υπέστη στο ταξίδι της επιστροφής από το Λονδίνο.

Οι Πειραιώτες φλέρταραν με την… γκέλα στην Τρίπολη, αλλά τους έσωσε ο Φορτούνης. Και αξίζει να αναφερθούμε στον αρχηγό, ο οποίος προέρχεται από δύο χιαστούς και έσωσε τον Ολυμπιακό σε ένα ματς που ήταν δύσκολο να ανοίξει η άμυνα του Αστέρα. Ο Φορτούνης πρόσφερε κάτι περισσότερο από ένα ποιοτικό μισάωρο και η ομάδα του μπορεί να είναι ήρεμη στη διακοπή.

Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος του αγώνα με τον Αστέρα. Η άλλη όψη του νομίσματος είναι πως ο Μαρτίνεθ περιμένει από παίκτες όπως ο Σολμπάκεν, ο Μπιέλ και ο Σκάρπα να τον ξελασπώσουν σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών και ενώ η κόπωση έχει καταβάλει όλους τους ποδοσφαιριστές.

Αντί να γίνει αυτό είδε παίκτες νωθρούς, άνευρους, με διάθεση για... κολπάκια, νευράκια και μουτράκια, σε ένα παιχνίδι που έπεφταν κορμιά. Όταν αισθάνεται ένας προπονητής ότι έχε γεμάτο ρόστερ περιμένει να του το αποδείξουν όλα σε ματς όπως αυτό που η κόπωση είναι μεγάλη και πρέπει να βγουν άλλοι μπροστά.

Δυστυχώς, αλλά στην Τρίπολη από τους παραπάνω δεν μπόρεσε να βγάλει στο γήπεδο την ενέργεια που χρειαζόταν για να έρθει η νίκη. Ίσως μόνο ο Σκάρπα δεν κρύφτηκε και ήθελε να πάρει πρωτοβουλίες, αλλά από τη μετριότητα δεν ξέφυγε.

Στον Ολυμπιακό μένουν οι τρεις βαθμοί, η διάθεση της ομάδας για να πάρει τη νίκη και η αντίδραση που έχει βγάλει μετά το σοκ της ήττας από τον ΠΑΟΚ. Έχει όμως θέμα με τη δημιουργία εάν λείπει ο Φορτούνης και επίσης ακόμα ψάχνει να βρει γκολ από τους επιθετικούς με τον Ελ Κααμπί να είναι σε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα.