Ολυμπιακός: Θυμάμαι ακόμη... ήσουν παιδάκι

Η μονιμότητα του Παναγιώτη Ρέτσου στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού σε διάφορους ρόλους στο κέντρο της άμυνας. Και η αλλαγή ενός παίκτη που δεν... άλλαξε.

Ολυμπιακός: Θυμάμαι ακόμη... ήσουν παιδάκι

Ο Ολυμπιακός θα παίξει στην Τρίπολη (12/11-20:30) με τον Αστέρα στην Τρίπολη χωρίς δύο από τους στόπερ του, τον Φρέιρε και τον Πορόζο, κάτι που συμβαίνει από την αρχή της σεζόν. Να έχει δηλαδή η ομάδα πάντα απουσίες στη συγκεκριμένη θέση, καθώς ο Αργεντινός έβγαλε τον τραυματισμό ενώ ο διεθνής από το Εκουαδόρ χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής.

Ο Ανδρέας Ντόη ήταν για καιρό βασική επιλογή, έμεινε έξω μετά το ματς με την Μπάτσκα Τόπολα και λογικά θα επιστρέψει στην ενδεκάδα, με εναλλακτική επιλογή τον Μπιανκόν που κι αυτός μπαίνει πια στην «εξίσωση» των στόπερ.

Το θέμα μας είναι, όμως, ο Παναγιώτης Ρέτσος. Από μικρό παιδί στον Ολυμπιακό, σταδιακά στην πρώτη ομάδα, πριν από αρκετά χρόνια στις αποστολές με εκείνη την παρέα με τον Νικολάου, τον Ανδρούτσο, τον Μανθάτη.

Μια πολύ μεγάλη μεταγραφή στο εξωτερικό στα 19 του, πριν από έξι χρόνια, με πρωτοφανή για την ηλικία του σε επίπεδο ελληνικού πρωταθλήματος οικονομική συμφωνία.

Είχε μεγάλες ατυχίες με τους τραυματισμούς στη διεθνή θητεία του. Αρκετές περιπέτειες που δεν τον άφησαν να κάνει την καριέρα που αξίζει στα μεγάλα πρωταθλήματα. Εμπειρίες, όμως, οι οποίες τον δυνάμωσαν περισσότερο.

Τόσο πολύ ώστε όταν επέστρεψε στον Ολυμπιακό κέρδισε ξανά σταδιακά θέση στην ομάδα, έγινε βασικός, είχε προσφορά και πέρυσι δίπλα στον Παπασταθόπουλο, είχε το ματς με τον Άρη και εκείνο το λάθος στο Φάληρο που τον πήγε πίσω. Κάποιον άλλο στη θέση του μπορεί και να τον επηρέαζε ανεπανόρθωτα

Ο Ρέτσος έμεινε έξω από τα υπόλοιπα ματς και φαινόταν να είχε χαθεί η εμπιστοσύνη. Ο ίδιος ήξερε πώς να το ξεπεράσει. Στην Εθνική συνέχισε να είναι παρών. Το καλοκαίρι δούλεψε με πείσμα για να κερδίσει ξανά κάτι που σαφώς θεωρεί ότι αξίζει. Να είναι στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού.

Ο Μαρτίνεθ τον εμπιστεύτηκε. Τον είχε από την αρχή στο βασικό πλάνο. Τον έχει χρησιμοποιήσει σε όλα τα παιχνίδια. Έχει λείψει μόνο από αυτό με τον ΠΑΣ. Όλοι μπαίνουν και βγαίνουν στους στόπερ του Ολυμπιακού, ο Ρέτσος είναι εκεί για να προσπαθεί για το καλύτερο.

Σίγουρα έχει κάνει λάθη, δεν είναι πάντα τέλειος, στο ματς του Λονδίνου με την Γουέστ Χαμ άγγιξε την τελειότητα. Ο ίδιος έχει πει ότι δεν διαφοροποιήθηκε κάτι στον τρόπο που δουλεύει. Σίγουρα έχει αλλάξει ο τρόπος που μέσα στην ομάδα λειτουργεί. Όπως πρέπει σε έναν ποδοσφαιριστή που ήταν παιδάκι όταν άρχισε στον Ολυμπιακό και τώρα γίνεται ένας αμυντικός κορυφαίου επιπέδου. Με ηγετική παρουσία. Όπως αξίζει δηλαδή στην έως τώρα πορεία του.

Η σταθερότητα είναι κάτι που επιδιώκει, η άνοδος από παιχνίδι σε παιχνίδι, η αποφυγή κάποιων σφαλμάτων που πολλές φορές οφείλονται σε ρίσκα που θα μπορούσε να είχε αφήσει κατά μέρος. Ο Ρέτσος είναι ήδη ένας παίκτης με μεγάλη προοπτική για τον Ολυμπιακό και μία από τις «μεταγραφές» του καλοκαιριού που έχουν ήδη αποδώσει περισσότερο από το αναμενόμενο. Ειδικά εάν θυμηθούμε την περασμένη άνοιξη και πόσο υπολογιζόταν αυτός ο παίκτης για το νέο πρότζεκτ αυτής της σεζόν.

Εάν συνεχίσει έτσι, ίσως να πετύχει κάτι πολύ σπάνιο για Έλληνα ποδοσφαιριστή. Μεταγραφή σε μεγάλη λίγκα, επιστροφή στην ελληνική, νέα πρόκληση. Ποιος ξέρει τι μπορεί να φέρει το ποδόσφαιρο. Προς το παρόν μετράει το... παρόν.