Φιλική ήττα του Ολυμπιακού από τον Πανιώνιο

Με γκολ του Μασούρα στο 65’ οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν των πρωταθλητών Ελλάδας σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Φιλική ήττα του Ολυμπιακού από τον Πανιώνιο

Αντί για το ματς στη Λιβαδειά κόντρα στον Λεβαδειακό για την 26η αγωνιστική ο Ολυμπιακός έπαιξε φιλικό παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης» με αντίπαλο τον Πανιώνιο. Οι Πειραιώτες γνώρισαν την ήττα 1-0 από τους «κυανέρυθρους» με τον Μασούρα να σημειώνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 65’.

Ο Όσκαρ Γκαρθία παρέταξε τους Πειραιώτες με αρκετές αλλαγές και συγκεκριμένα με διάταξη 4-2-3-1. Ο Χουτεσιώτης υπερασπίστηκε την εστία του Ολυμπιακού με τον Ιγκόρ Σίλαβ να ξεκινάει στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Χατζισαφί αριστερά και τους Νικολάου, Σισέ στόπερ. Στα χαφ ξεκίνησε με τους Ζιλέ, Μάρτινς. Στα άκρα έπαιξαν οι Σεμπά, Ανδρούτσος με τον Οτζίτζα να έχει επιτελικό ρόλο και τον Τζούρτζεβιτς να ηγείται της επίθεσης των «ερυθρόλευκων». Οι Πειραιώτες επιχείρησαν να επιτεθούν από τα άκρα και είχαν ένα καλό σουτ με τον Ζιλέ και ένα χαμένο τετ-α-τετ με τον Τζούρτζεβιτς, το οποίο έβγαλε ο Μπαντής. Ο Σέρβος είχε στο ενεργητικό του ακόμα μία καλή ευκαιρία την οποία δεν έκανε γκολ. Οι «κυανέρυθροι» από την πλευρά τους είχαν δύο καλές στιγμές με Μασούρα και Βουκελάτο. Το 0-0 δεν άλλαξε στα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης.

Αριστερό μπακ ο Ομάρ

Στην επανάληψη ο Γκαρθία έκανε μόνο μία αλλαγή βάζοντας τον Ελαμπτελαουί αντί του Χατζισαφί με τον Νορβηγό να παίζει στο αριστερό άκρο της άμυνας από εκείνο το σημείο. Ο Πανιώνιος ήταν πιο δραστήριος με τον Μασούρα να έχει κέφια και να κάνει ένα καλό σουτ το οποίο πέρασε άουτ. Ο Πάρντο πέρασε στη θέση του Μάρτινς με τον Ανδρούτσο να παίζει ως επιτελικός. Και ο Ίβουσιτς πέρασε στο παιχνίδι αντί του Χουτεσιώτη.

Ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά κακός και έμοιαζε σαν να κάνει αγγαρεία σε ένα ματς που και ο Γκαρθία είχε ζητήσει να το αντιμετωπίσουν σαν επίσημο. Ο Μασούρας είχε διαφορετική άποψη. Είχε πολλά κέφια ο άσος του Πανιωνίου και στο 65’ έκανε το 0-1 εκμεταλλευόμενος μία ασταθή απόκρουση του Ίβουσιτς, ενώ στη συνέχεια είχε ευκαιρία να ισοφαρίσει ο Μάριν. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν καθόλου καλοί και αρκετοί από αυτούς που έπαιξαν και δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής δεν έδειξαν διάθεση. Αντίθετα οι «κυανέρυθροι» χρησιμοποιώντας αρκετούς πιτσιρικάδες ήταν πιο σοβαροί και ορεξάτοι γεγονός που αποτυπώθηκε στο τελικό σκορ.

Από τον Ολυμπιακό αν έπρεπε να ξεχωρίσει κάποιος τότε σίγουρα θα στεκόμασταν στον Ζιλέ που προσπάθησε να κάνει κάποια πράγματα στο γήπεδο. Με μεγαλύτερη διάθεση σε σχέση με τους υπόλοιπους έπαιξε και ο Μάρτινς, αλλά μέχρι εκεί. Κατά τα άλλα γι' ακόμα ένα παιχνίδι ο Τζούρτζεβιτς έχασε τα άχαστα!

Ολυμπιακός: Χουτεσιώτης, Σίλβα, Χατζισαφί, Σισέ, Νικολάου, Ζιλέ, Μάρτινς, Οτζίτζα, Ανδρούτσος, Σεμπά, Τζούρτζεβιτς. Αγωνίστηκαν και οι: Ίβουσιτς, Ελαμπντελαουί, Πάρντο, Μάριν, Βέργος, Ρομαό.

Πανιώνιος: Μπαντής, Παπαγεωργίου, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Πινιώτης, Σπιριντόνοβιτς, Λάμπρου, Σαββίδης, Μασούρας. Αγωνίστηκαν και οι: Βουκελάτος, Μακρύλλος, Γκιοατά, Αστράς, Οικονομίδης, Νόβακ.