Χουτεσιώτης: «Μόνο νίκη με τον Βόλο»

Οι δηλώσεις του Λευτέρη Χουτεσιώτη για το ματς με τον Βόλο.

Χουτεσιώτης: «Μόνο νίκη με τον Βόλο»

Για τη σημασία της αναμέτρησης με τον Βόλο μίλησε ο τερματοφύλακας του Άρη, Λευτέρης Χουτεσιώτης, τονίζοντας πως στο μυαλό των «κίτρινων» είναι μόνο η νίκη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Αρχικά, ερωτώμενος ο Χουτεσιώτης πώς διαχειρίστηκαν οι “κίτρινοι” τη δύσκολη από όλες τις απόψεις εβδομάδα που πέρασε, απάντησε: “Ένα αρνητικό αποτέλεσμα πάντα αφήνει πικρία. Από την επόμενη μέρα, όμως, εστιάσαμε καθαρά στο αγωνιστικό κομμάτι. Αυτό που θέλουμε είναι να βελτιωθούμε, να αλλάξουμε σημαντικά κομμάτια στον τρόπο παιχνιδιού μας. Δεν υπάρχει χρόνος για στενοχώρια. Εστιάζουμε μόνο στο επόμενό μας παιχνίδι. Είμαστε μεγάλη ομάδα κι ένα αρνητικό αποτέλεσμα δεν μας χαροποιεί, αλλά πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά και να προχωρήσουμε”.

Σχετικά με το αν οι “κίτρινοι” άφησαν πίσω τους την προηγούμενη ήττα ήταν κάθετος: “Εννοείται! Πέραν του ότι είναι κομμάτι της δουλειάς μας να το κάνουμε αυτό, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να εξελιχθούμε. Για να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε μια καλύτερη εικόνα στο επόμενο παιχνίδι. Είμαστε μόλις στην ενδέκατη αγωνιστική, οπότε είναι πολύ νωρίς. Πρέπει να βρούμε τον σωστό τρόπο, ώστε να έχουμε διάρκεια στα θετικά αποτελέσματα”.

Αναφορικά με το πώς περιμένει τον Βόλο στο σημερινό παιχνίδι εστίασε στα εξής: “Ο Βόλος είναι μια μαχητική ομάδα. Είναι ένας σκληρός αντίπαλος, που πιέζει και αμύνεται κυρίως στο πρώτο αμυντικό τρίτο. Δεν θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι. Απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο Άρης, όλοι καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια να πάρουν θετικό αποτέλεσμα και το ίδιο περιμένουμε ότι θα κάνει και ο Βόλος. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να ξεκλειδώσουμε την αντίπαλη άμυνα και να καταφέρουμε να σκοράρουμε. Πρέπει να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα, γιατί έτσι μόνο μπορούμε να κοιτάμε ψηλά. Αυτός, άλλωστε, είναι ο στόχος της ομάδας”.

Όσο για το αν πιστεύει ότι μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο στη σημερινή αναμέτρηση ότι ο Βόλος βρίσκεται χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα, είπε: “Σαφώς, γιατί αυτές οι ομάδες προσπαθούν να βρούνε μια νίκη απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, που θα τους δώσει ψυχολογική ώθηση. Δεν θα πρέπει να δώσουμε στους παίκτες του Βόλου το πάτημα, να σκεφτούν ότι μπορούν να πάρουν στο μεταξύ μας παιχνίδι το θετικό αποτέλεσμα. Πρέπει να είμαστε απόλυτοι μέσα στο γήπεδο και πολύ πειθαρχημένοι στο τακτικό πλάνο για να νικήσουμε”.

Πιο συγκεκριμένα, για το πλάνο που πρέπει να ακολουθήσουν σήμερα οι παίκτες του Άρη για να πάρουν τη νίκη τόνισε: “Το σωστό πλάνο είναι αυτό που θα σχεδιάσει ο προπονητής μας. Γνωρίζει πώς ακριβώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι κι αυτό πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη σε αυτό και να είμαστε πειθαρχημένοι. Πιστεύω ότι στο τέλος θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς και θα συνεχίσουμε με θετική διάθεση στο πρωτάθλημα”.