Την… πάτησε η ΑΕΚ στην υπόθεση του Λάζαρου

Το «αυτογκόλ» που έβαλαν οι «κιτρινόμαυροι» κατά την εκδίκαση της υπόθεσης από το Διαιτητικό Δικαστήριο.

Την… πάτησε η ΑΕΚ στην υπόθεση του Λάζαρου

Με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να δίνει το παρών εκδικάστηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η υπόθεσης του διεθνούς άσου του Ολυμπιακού. Μετά το τέλος της διαδικασίας οι δύο πλευρές πήραν προθεσμία μέχρι την Τετάρτη προκειμένου να καταθέσουν υπομνήματα και δεν αποκλείεται η απόφαση να γίνει γνωστή μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Την ΑΕΚ εκπροσώπησε η δικηγόρος, Ελευθερία Ρίζου, η οποία τόνισε: «Η απόφαση λέει ότι το συμβόλαιο είναι άκυρο γιατί δεν επικυρώθηκε από τη Λίγκα. Το κύρος του συμβολαίου όμως δεν εξαρτάται από την επικύρωσή του, σύμφωνα με τον Κανονισμό Ιδιότητας και Μεταγραφών (ΚΙΜ). Ο κανονισμός αναφέρει αν ο παίκτης έχει υπογράψει δύο συμβόλαια, όχι αν έχουν επικυρωθεί ή κατατεθεί και ο παίκτης έχει υπογράψει δύο συμβόλαια για την ίδια αγωνιστική περιοδο. Επίσης, το CAS λέει ότι η κατάθεση συμβολαίου δεν αποτελεί ουσιώδες στοιχείο».

Στη συνέχεια η δικηγόρος της ΑΕΚ είπε: «Τον Αύγουστο του 2016 υπογράψαμε συμβόλαιο με δανεισμό και οψιόν, που φέρει υπογραφή 1/7/2018 ώστε να είναι εξασφαλισμένη η ΑΕΚ σε περίπτωση αγοράς του».

Αυτή η ατάκα προκάλεσε την αντίδραση του ποδοσφαιριστή που βρισκόταν στη διαδικασία με τον δικηγόρο του, Σάββα Χατζησαββάογλου να τονίζει: «Ήθελαν να είναι εξασφαλισμένοι, είχαν το θάρρος και το θράσος, ήθελαν να έχουν εξασφαλισμένη την ομηρία του. Η θέση μας είναι μία: τα έγγραφα που είναι κλειδωμένα σε συρτάρια των ΠΑΕ, δεν είναι συμβόλαια σύμφωνα με την ποδοσφαιρική νομοθεσία. Τα έγγραφα τα οποία εμφανίζονται όταν κρίνουν οι ΠΑΕ εύλογο, δεν συνιστούν συμβόλαια σύμφωνα με την ποδοσφαιρική νομοθεσία. Η Πουθενά δεν υπήρχε το 2+1 στους φορείς που έπρεπε να υπάρχει. Αυτό το +1 τι σήμαινε; Ότι έχω στο συρτάρι μου ένα έγγραφο με υπογραφή σου, το οποίο σε έβαλα να το υπογράψεις και αν κρίνω ότι θέλω να το βαφτίσω συμβόλαιο βάζοντας την υπογραφή μου χωρίς να στο κοινοποιήσω. Αν κρίνω ότι δεν σε θέλω, δεν το εμφανίζω ποτέ. Αυτό είναι ανήθικη και παράνομη πρακτική που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, όχι μόνο από την αντίδικο, απλά η ΑΕΚ το ανακοινώνει κιόλας, οι άλλες ομάδες δεν το ανακοινώνουν. Αυτή την παρανομία, ζητάει από την Επιτροπή σας να την νομιμοποιήσει».

Η Άσπα Σουλούκου από την πλευρά της υποστήριξε: «Η ΑΕΚ έχει έγγραφο με ψεύτικη ημερομηνία. Ο ποδοσφαιριστής δεν έλαβε ποτέ κανένα αντίγραφο. Τα συμβόλαια δεν βρίσκονται στα συρτάρια, υπάρχουν στην ΕΠΟ, στις Λίγκες και τον ΠΣΑΠ. Δεν κατέθεσε κυρία ΠΑΕ το συμβόλαιο, το αθέτησες άρα για πιο πράγμα μιλάμε. Ουδέποτε δεν τόλμησαν να καταθέσουν το έγγραφο, αφού δεν υπήρχε περίπτωση να το επικυρώσει η Λίγκα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ έγιναν και ενστάσεις.

Η Λίνα Σουλούκου ισχυρίστηκε ότι το συμβόλαιο του Ολυμπιακού επικυρώθηκε από τη Super League και επισήμανε: «Κοινοποιήσαμε την έγκριση του συμβολαίου, η ΑΕΚ μπορούσε να την προσβάλει αλλά δεν το έκανε ποτέ. Πέρασε και η 1η Ιουλίου και ουδέποτε κατατέθηκε το συμβόλαιο. Επί δανεισμού, μεταχρονολογημένο συμβόλαιο δεν νοείται….».