Τα μηνύματα της απόφασης που πήρε ο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό

Για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου οι ποδοσφαιριστές θα μείνουν έγκλειστοι στον Ρέντη έπειτα από απόφαση του προπονητή.

Τα μηνύματα της απόφασης που πήρε ο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό

Ο Πέδρο Μαρτίνς μετά την ήττα από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο πήρε μία απόφαση η οποία είναι πρωτόγνωρη για τον Ολυμπιακό. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία του συλλόγου δεν έχει γίνει εγκλεισμός των ποδοσφαιριστών της ομάδας του Πειραιά. Συνέβη για πρώτη φορά αυτό έπειτα από την ήττα και την κακή εικόνα των «ερυθρόλευκων» στο παιχνίδι με τους Κρητικούς στο «Γεντί Κουλέ».

Είναι κάτι που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο και ανάλογες αποφάσεις έχουν πάρει κι άλλοι προπονητές σε άλλους συλλόγους. Τώρα αν κάτι τέτοιο βοηθάει ή όχι είναι μία άλλη ιστορία. Οι απόψεις διίστανται, αλλά το θέμα είναι πως ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε μία απόφαση, η οποία έχει ήδη συζητηθεί και θα συζητηθεί.

Η ουσία είναι πως ο 48χρονος κόουτς με αυτή την κίνηση θέλησε να στείλει μήνυμα προς όλους. Πρώτα απ’ όλα έδειξε ξεκάθαρα πως υπάρχει πρόβλημα μετά και την ήττα από τον ΟΦΗ. Κάποιοι μπορεί να εκλάβουν την απόφαση του ως τιμωρία. Μπορεί να είναι έτσι, μπορεί και όχι. Ο Μαρτίνς προτίμησε να μείνει μαζί με τους ποδοσφαιριστές του δύο ημέρες στον Ρέντη και να βρουν τι φταίει από το να μπει στα αποδυτήρια και να χώσει γκάζια.

Θα μπορούσε να τους τα «χώσει» στα αποδυτήρια στο «Γεντί Κουλέ» και το βράδυ να κοιμηθούν όλοι στα σπίτια τους. Απέφυγε τις εντάσεις, τις φωνές και οτιδήποτε άλλο. Τώρα θα πρέπει άπαντες να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα, να βρουν τι φταίει και να το λύσουν. Ο προπονητής με την κίνηση του έδειξε τη δυσφορία τους προς τους παίκτες του, δεν τους έβγαλε, όμως στη… σέντρα και παράλληλα έβγαλε αντίδραση βλέποντας πως υπάρχει θέμα και πως πρέπει να το λύσει τώρα που είναι νωρίς.

Θα φανεί απ' όλη αυτή την ιστορία αν ο φετινός Ολυμπιακός μπορεί να λειτουργήσει σαν οικογένεια. Αν θα καταφέρουν να μείνουν ενωμένοι στα δύσκολα. Άλλωστε όταν δημιουργείς ένα νέο σύνολο θα το κρίνεις και από τις δυσκολίες και πως τις ξεπέρασε και τις αντιμετώπισε.