Κασναφέρης: «Αν ο Λουτσέσκου γύριζε στη Θεσσαλονίκη ηττημένος, θα είχαμε επικήδειους»

Ο Γιώργος Κασναφέρης μίλησε για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, τη νίκη του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη αλλά και την ισοπαλία της Κηφισιάς με αντίπαλο την ΑΕΚ.  

Κασναφέρης: «Αν ο Λουτσέσκου γύριζε στη Θεσσαλονίκη ηττημένος, θα είχαμε επικήδειους»

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην διαιτητής και επιστήθιος φίλος του Ραζβάν Λουτσέσκου, Γιώργος Κασναφέρης μιλώντας για τη νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό, την εμφάνιση του Γιάννη Κωνσταντέλια αλλά και την ισοπαλία της Κηφισιάς με την ΑΕΚ.

Αρχικά, στάθηκε στην εμφάνιση του Γιάννη Κωνσταντέλια: «Την ποιότητα και το ταλέντο που έχει δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Είναι σαν τη μύγα μέσα στο γάλα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν δουλέψει, θα κάνει μεγάλη καριέρα.

Το να μιλήσουμε για την πάσα που έκανε δεν χρειάζεται, είναι μια εκπληκτική πάσα. Ήταν και το σκορ σε τέτοιο σημείο (3-0), που του έδωσε τον αέρα να κάνει κάτι παραπάνω. Ήταν ο τέλειος συνδυασμός, δεν ήταν κάτι τυποποιημένο.

Λένε πως ένας καλός προπονητής μπορεί να φέρει την ομάδα του μέχρι τα 2/3 του γηπέδου. Μέσα στο "κουτί" όμως μετράει η ποιότητα και η ικανότητα του κάθε ποδοσφαιριστή. Ο Κωνσταντέλιας έχει τη ποδοσφαιρική ευφυΐα και την ποιότητα».

Για τον τρόπο που χειρίστηκε το παιχνίδι στον Πειραιά: «Δικαιώθηκε και χαίρομαι πάρα πολύ. Γιατί στο ναυάγιο της ΑΕΚ, αυτός που διασώθηκε ήταν ο Κωνσταντέλιας, καθώς ήταν ο μόνος που είχε διάθεση στο παιχνίδι. Και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Ραζβάν έπαιζε κορώνα ή γράμματα. Γιατί αν γύριζε στην Θεσσαλονίκη ηττημένος, θα είχαμε επικήδειους. Του βγήκε και η επιλογή του Μουργκ ενώ έβαλε τη κατάλληλη στιγμή μέσα τον Κωνσταντέλια. Είναι κομπιούτερ ο Λουτσέσκου, θέλει οι παίκτες του να είναι ρομποτάκα».

Για το στιγμιότυπο που έδειξε η κάμερα με το τετ-α-τετ Λουτσέσκου- Κωνσταντέλια, πριν ο νεαρός μπει στον αγωνιστικό χώρο: «Όταν μιλάει στους ποδοσφαιριστές, μιλάει στη ψυχή τους και στη καρδιά τους. Εκείνη τη στιγμή ήξερε τι να πει και πως να τον προσεγγίσει, όχι μόνο τακτικά, αλλά να τον βάλει μέσα με κίνητρο και φλόγα, για να παίξει για την ομάδα του. Ασχολείται με όλους τους ποδοσφαιριστές του και τα προβλήματά τους».

Για την πορεία που μπορεί να καταγράψει στο πρωτάθλημα ο φετινός ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ της Κυριακής μπορεί να πάει πολύ ψηλά. Επειδή όμως υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που δεν έχουν την εμπειρία και ακόμη διαμορφώνονται. Γι' αυτό και ο ίδιος ο ΠΑΟΚ ακόμη χτίζεται. Παιχνίδι με παιχνίδι γίνεται καλύτερος.

Αν βάλεις τεράστια πίεση για το πρωτάθλημα, δεν ξέρω αν μπορεί η ομάδα να σηκώσει αυτό το βάρος. Αν πηγαίνει Κυριακή με Κυριακή, θα πάει πολύ καλά. Τα παιδιά αυτά μπορούν να βελτιωθούν και χρήζουν βελτίωσης. Αν του έπιανες τη μύτη στα τελευταία λεπτά με τα δύο γκολ, θα έσκαγε. Αντί να πιει κρασί και να το χαρεί, ήταν στεναχωρημένος».

Για τις δηλώσεις που έκανε ο Ρουμάνος τεχνικός, αναφορικά με τη στήριξη που δέχονται οι άλλες ομάδες από το σύστημα: «Θα διαφωνήσω μαζί του, αλλά το κάνει επικοινωνιακά για την ομάδα του. Τα συστήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι δύο, ένα είναι η Σούπερ Λιγκ και ένα η ΕΠΟ. Η ΕΠΟ όμως έχει τη στήριξη από τους μαύρους και τους κίτρινους. Άρα, δεν είναι και ο ΠΑΟΚ μέρος αυτού; Μεγαλοποιούμε το πρόβλημα για επικοινωνιακούς λόγους. Γιατί αλλιώς πρέπει να πιάσει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και να τους πει "καλά τι κάνετε, μ...κες είστε;". Είσαι και εσύ μέσα στο γρανάζι. Τώρα αν είσαι μικρό ή μεγάλο γρανάζι είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο».

Τέλος, για την ομάδα του, την Κηφισιά και τη σπουδαία ισοπαλία που πήρε κόντρα στην ΑΕΚ: «Ήμουν μέσα στο γήπεδο και έλεγα πως η Κηφισιά μετά το 80 θα βάλει ένα γκολ. Γιατί η ΑΕΚ δεν κατάφερε να καθαρίσει το παιχνίδι, δεν γυάλιζε το μάτι τους. Πήγαν να κλέψουν το παιχνίδι. Όσο καλός να είναι και ο αντίπαλος, ο μικρός πάντα θα βρει μια ευκαιρία. Κάνει καλή δουλειά η ομάδα, σαν νεοφώτιστη είναι ανταγωνιστική. Χτίζεται ακόμη και θέλει βελτίωση, όμως είναι μια ομάδα που έχει ταλαιπωρηθεί. Όμως δουλεύει καλά και έχει υγεία».