«Έφυγε» ο θρυλικός Νίκος Γιούτσος

Σε ηλικία 81 ετών ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών στην Ιστορία του Ολυμπιακού, ο Νίκος Γιούτσος έφυγε από τη ζωή.  

«Έφυγε» ο θρυλικός Νίκος Γιούτσος

To ελληνικό ποδόσφαιρο και η οικογένεια του Ολυμπιακού θρηνεί έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που πάτησαν τα ελληνικά γήπεδα.

Ο θρύλος της ομάδας του Πειραιά, Νίκος Γιούτσος άφησε την Τρίτη (7/11) την τελευταία του πνοή στο Μετροπόλιταν, στο οποίο νοσηλευόταν περίπου τρεις εβδομάδες. Τα τελευταία 24ωρα είχε διασωληνωθεί και τελικά «έφυγε» το μεσημέρι της Τρίτης (7/11). Έπειτα από επιθυμία του θα αποτεφρωθεί και η τελετή θα γίνει στη Ριτσώνα.

Ο Γιούτσος γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1942 στο Μακροχώρι Καστοριάς. Μεγάλωσε όμως στην Ουγγαρία, καθώς είχε βρεθεί εκεί ως πολιτικός πρόσφυγας μαζί με την οικογένειά τυ.

Η πρώτη ομάδα της καριέρας του ήταν η μαγυάρικη Τσέπελ, στην οποία έμεινε για τέσσερα χρόνια (1960-64). Αφού σημείωσε 11 γκολ σε 36 παιχνίδια στην Ουγγαρία, το καλοκαίρι του 1964 πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα της καρδιάς του και στην οποία ανέδειξε το αστείρευτο ταλέντο του. Έμεινε στο λιμάνι έως το 1974, έχοντας σημειώσει 128 γκολ σε 330 παιχνίδια και με την ιαχή «έμπαινε Γιούτσο» να δονεί το Καραϊσκάκη!

Στο τέλος της καριέρας του φόρεσε και τη φανέλα του Εθνικού (1974-76).

Φόρεσε επίσης τη φανέλα της Εθνικής μας 15 φορές και έχοντας πετύχει 6 γκολ.

Κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα με τη φανέλα του Ολυμπιακού.