Σέντερ φορ Ολυμπιακού

Είναι τόσο κακοί οι στράικερ του Ολυμπιακού ώστε να μην μπαίνει η μπάλα στα δίχτυα; Κι έχει κανένα νόημα τώρα για την ομάδα η απαξίωσή τους; 

Σέντερ φορ Ολυμπιακού

Για να αποφύγουμε την κουβέντα περί Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός ήθελε να φύγει από τον Ολυμπιακό. Για τους δικούς του λόγους. Από πέρυσι, στο τέλος της σεζόν το έλεγε. Κι όταν ένας παίκτης θέλει να φύγει, δεν μπορείς να τον κρατήσεις.

Πάμε παρακάτω. Το πρόβλημα στο γκολ για τον Ολυμπιακό αναδεικνύεται σε... πλούσια αφιερώματα μετά την ήττα από τον ΟΦΗ και την αδυναμία της ομάδας να σκοράρει, μετά από μια σειρά αγώνων που βάζει το πολύ ένα γκολ (με εξαίρεση τα δύο με τον Αστέρα). Φυσικά δεν είναι πρόβλημα μόνο των σέντερ φορ της ομάδας, διότι όπως είχαμε αναλύσει από καιρό, το ζήτημα είναι να βοηθούν την ομάδα και άλλοι επιθετικοί παίκτες στο σκοράρισμα.

Δεν είναι δυνατόν μετά από 7 αγωνιστικές να έχει βάλει πάνω από ένα γκολ στο πρωτάθλημα μόνον ο Φορτούνης. Και τα πέντε γκολ του Γκερέρο και του Λάζαρου που είναι συνολικά οι πρώτοι σκόρερ να έχουν μπει ουσιαστικά στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, στα προκριματικά της Ευρώπης. Αλλά όταν επισημαίναμε το ζήτημα και το ντεφορμάρισμα (όχι την αξία, το ντεφορμάρισμα) κάποιων ποδοσφαιριστών, «τρώγαμε» ανακοινώσεις ότι μειώνουμε την αξία των παικτών.

Δεν μειώνουμε καμία αξία. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλούς παίκτες στην επίθεση, μόνο που για διάφορους λόγους αυτή την εποχή δεν είναι στα καλύτερά τους. Όπως και όλη η ομάδα. Είναι λογικό για μια νέα ομάδα, η οποία έδωσε πολλά το καλοκαίρι για να περάσει στην Ευρώπη και έχει αυτή την περίοδο 15 διεθνείς, να βγάζει κούραση. Κι είναι λογικό μια ομάδα με τόσους πολλούς νέους παίκτες να μην έχει από την αρχή διάρκεια.

Οι σέντερ φορ, λοιπόν, του Ολυμπιακού. Δεν είναι καλός ο Γκερέρο; Ο Ισπανός είχε «αποθεωθεί» από το πρώτο φιλικό για την τρομερή διάθεση που έβγαζε στα παιχνίδια, για την τακτική παιδεία του, για την πίεση στις αντίπαλες άμυνες και για τα γκολ που έβαζε. Και που συνέχισε να βάζει στα προκριματικά. Δεν είναι καλός ο Χασάν; Ο Αιγύπτιος είχε βάλει δύο σεζόν από 15 γκολ στο πορτογαλικό πρωτάθλημα και όχι παίζοντας σε μία από τις 3 μεγάλες ομάδες της χώρας για να έχει πολλές φάσεις «στο πιάτο» σε κάθε ματς.

Με τον Πανιώνιο έδωσε το τρίποντο, με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ τον πρόδωσαν τα δοκάρια. Το αρνητικό είναι ότι έχει ήδη βγάλει δύο τραυματισμούς στις αρχές της περιόδου, κάτι που τον κρατάει πίσω. Δεν είναι καλός ο Μάνος; Μια φορά έπαιξε από την αρχή και σκόραρε. Πώς μπορεί να μην είναι καλός σκόρερ ένας παίκτης που είχε σπάσει όλα τα ρεκόρ πέρυσι με τον ΟΦΗ, στη δεύτερη κατηγορία. Δεν κάνει ένας τέτοιος παίκτης για τρίτος φορ;

Αλλά, ας πούμε, ότι όλοι αυτοί οι παίκτες δεν είναι καλοί για τον Ολυμπιακό. Έχει κανένα νόημα να απαξιώνονται ετούτη την εποχή; Μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει κάτι άλλο από το να προσπαθήσει να τους εμψυχώσει και να τους έχει όσο το δυνατόν σε καλύτερη αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση για την συνέχεια; Κι αν μέχρι τον Γενάρη φανεί ότι όντως υπάρχει πρόβλημα, τότε μπορεί να κάνει κάποια άλλη ενισχυτική κίνηση στην επίθεση ή και παντού.

Τώρα, όμως, όλος ο οργανισμός Ολυμπιακός οφείλει να εμπιστευτεί και να στηρίξει παίκτες που πραγματικά είναι καλοί ώστε να το δείξουν μέσα στο γήπεδο. Να βάλουν γκολ, να δημιουργήσουν γκολ, να αποφύγουν γκολ. Φυσικά να προσπαθήσουν κι οι ίδιοι περισσότερο, όχι αυτό που έγινε στην Κρήτη με την ομάδα να μην συνειδητοποιεί ότι το ματς αρχίζει στο 1΄. Κι όχι μόλις φας 1!

Εκτιμώ ότι αυτό πρέπει να γίνει για στόχους που μοιάζουν δύσκολοι μετά τα τελευταία αποτελέσματα, αλλά τίποτα δεν κερδίζεται και δεν χάνεται από τον Οκτώβρη σε μία σεζόν. Εκτός αν αντί για πίστη και ενότητα, επικρατήσει απογοήτευση. Αυτό θα είναι πολύ μεγαλύτερο λάθος από όσα έγιναν στα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, στα οποία τα αποτελέσματα θα έπρεπε να είναι διαφορετικά και όλη η ατμόσφαιρα τώρα θα ήταν αλλιώς. Και για τους σέντερ φορ και για όλους...