Πανσερραϊκός - ΟΦΗ 2-1: Το γύρισε και το πήρε!

Μεγάλη νίκη ο Πανσερραϊκός, με ανατροπή 2-1 τον ΟΦΗ. Με πέναλτι του Μούργου στο 88' το νικητήριο γκολ για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία. 

Πανσερραϊκός - ΟΦΗ 2-1: Το γύρισε και το πήρε!

Επιστρέφοντας στην έδρα του ο Πανσερραϊκός συνέχισε να την αξιοποιεί. Νίκησε με 2-1 τον ΟΦΗ κάνοντας μάλιστα ανατροπή στο προβάδισμα του Ριέρα, με γρήγορη απάντηση από τον Χατζηστραβό και γκολ με πέναλτι στο τέλος από τον Μούργο. Άνοδος στη βαθμολογία για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, νέα υποχώρηση για εκείνη του Βάλντας Νταμπράουσκας.

Ο ΟΦΗ μπήκε εντυπωσιακά στο ματς, είχε ευκαιρίες και προηγήθηκε στο 16' με τον Τοραλ να βρίσκει πανέμορφα τον Αντριάν Ριέρα κι εκείνος αφού πέρασε τον γκολκίπερ σκόραρε άνετα. Η αντίδραση του Πανσερραϊκού δεν άργησε να έρθει, καθώς ξεπέρασε ένα δύσκολο διάστημα πίεση των Κρητικών. Ο Ζήσης Χατζηστραβός με εξαιρετικό σουτ μετά από συνεργασία με τον Μασαρίποφ έστειλε την μπάλα με φάλτσα εκεί όπου δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό ο Μπάουμαν. Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ έκανε δύο σημαντικές αποκρούσεις σε προσπάθειες του Άλεξιτς και του Στάικου.

Ο ΟΦΗ έχασε λόγω τραυματισμού τον Τοραλ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, αλλά ήταν πιο επικίνδυνος και είχε σπουδαίες ευκαιρίες στο 54' με τον Ριέρα και κυρίως στο 57' από τον Γκαγιέγκος μετά από μπάσιμο και γύρισμα του Ριέρα. Στο 61' η κεφαλιά του Φελίπε προς την εστία αποκρούστηκε από τον Χοβάν, σε φάση που ελέγχθηκε από το VAR και ήταν οφσάιντ, καθώς στη συνέχεια ο Φελίπε σκόραρε από αντικανονική θέση. Ευκαιρία για τον ΟΦΗ είχε και ο Ντίκο στο 67'.

Το παιχνίδι στη συνέχεια έχασε το ρυθμό του με τραυματισμούς, διακοπές και αλλαγές μην έχοντας πολλές φάσεις. Και οι δύο ομάδες κυρίως προσπάθησαν να κρατήσουν το αποτέλεσμα και να «κλέψουν» τη νίκη.

Στο 83' ο Άλεξιτς βγήκε πρώτος στην μπάλα στην περιοχή και ο Καρώ τον έσπρωξε. Ο Παπαπέτρου έδωσε το πέναλτι μέσω VAR, αν και ήταν ολοφάνερο. Η εκτέλεση από τον Σάββα Μούργο έγινε στο 88', ξεγέλασε τον Μπάουμαν και έκανε το 2-1. Στο μεγάλο διάστημα των καθυστερήσεων ο ΟΦΗ πίεσε για την ισοφάριση, όμως δεν άλλαξε κάτι και ο Πανσερραϊκός πανηγύρισε την πολύτιμη νίκη.

Μικρογραφία

Πανσερραϊκός - ΟΦΗ 2-1

Γήπεδο: Δημοτικό Σερρών

Σκόρερ: 24' Χατζηστραβός, 88' Μούργος πεν. - 16' Ριέρα

Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Κίτρινες: 23' Μασαρίποφ, 60' Αυλωνίτης, 69' Στάικος - 20' Μαρινάκης, 26' Μεγιάδο, 53' Ντίκο, 86' Καρώ

Συνθέσεις

Πανσερραϊκός: Χόβαν, Ντανκερλούι (90' Δεληγιαννίδης), Αυλωνίτης, Μπέργκστρεμ, Πηλέας (76' Πεταυράκης), Στάικος, Μορέιρα, Χατζηστραβός, Μασαρίποφ, Τομάς (70' Μούργος), Άλεξιτς (90' Κολομπίνο).

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Βούρος, Καρώ (89' Μοσκέρα), Πασαλίδης, Μαρινάκης, Μεγιάδο (89' Γκλάζερ), Γκαγιέγκος, Τοράλ (48' λ.τ. Φελίπε), Θοράρινσον, Ριέρα (88' Νέιρα), Ντίκο.