Ολυμπιακός: Εύκολα γκρεμίζεις, δύσκολα χτίζεις

Ο Ολυμπιακός έζησε έναν εφιάλτη στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ γνωρίζοντας μία σκληρή ήττα, αλλά το θέμα του από εδώ και πέρα είναι πώς θα διαχειριστεί αυτή την κατάσταση που διαμορφώθηκε.

Ολυμπιακός: Εύκολα γκρεμίζεις, δύσκολα χτίζεις

Έναν εφιάλτη έζησε ο Ολυμπιακός το βράδυ της Κυριακής το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είχε καταλήξει στο συμπέρασμα τις προηγούμενες ημέρες ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι ίδια με πέρσι, αλλά λίγο πιο κάτω. Όλα έδειχναν ότι θα έπαιζε ένα παιχνίδι με το κλασικό του σύστημα και δεν θα πήγαινε στο 4-3-3 που του βγήκε με τη Γουέστ Χαμ.

Επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με έναν σχηματισμό που του στέρησε πολλά στο δημιουργικό κομμάτι. Έκανε πολύ πιο εύκολο το έργο του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος ήθελε να πάει το ματς σε χαμηλό τέμπο και να εκμεταλλευτεί την πολύ καλή μετάβαση που έχει η ομάδα του από την άμυνα στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός έτσι όπως είχε παραταχθεί δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα του ΠΑΟΚ, δεν μπορούσε να βρει χώρους, δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει και να κρατήσει την μπάλα. Η αίσθηση που υπήρχε στο γήπεδο ήταν πως ο ΠΑΟΚ πιο εύκολα θα βγει στην επίθεση και θα κάνει τη ζημιά, όπως και έγινε.

Για τρίτο μεγάλο ματς στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός έμεινε πίσω στο σκορ μόνο που αυτή τη φορά ήπιε θάλασσα ο Μαρτίνεθ, ξεχαρβάλωσε την ομάδα του στη συνέχεια και έφτασε στο σημείο να τρέχει ο Φορτούνης να σώσει τα προσχήματα και να συμμαζέψει το μέγεθος της ήττας.

Η βραδιά ήταν πολύ κακή και αν θέλουμε να το πάμε και πιο μακριά οι ρίζες της υπάρχουν στον καλοκαιρινό σχεδιασμό, αλλά αυτό δεν έχει σημασία τώρα. Αυτή τη στιγμή ο οργανισμός θα πρέπει να μάθει να αποδέχεται και τα σκληρά αποτελέσματα και να τα διαχειρίζεται. Θα πρέπει να μάθει να προχωράει και όχι να έχει την τάση ο ίδιος ο Ολυμπιακός να βγάλει τα μάτια του, διότι αυτή η τάση υπάρχει στο λιμάνι.

Δεν το είχε πει άλλωστε τυχαία ο Μαρτίνεθ μετά τη νίκη επί της Γουέστ Χαμ ότι χρειάζεται μία διαχείριση και η νίκη και η ήττα. Ο προπονητής είναι σε μεγάλη πίεση πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τώρα αυτή θα γίνει μεγαλύτερη. Είναι γεγονός ότι έχει κάνει λάθη, αλλά χτίζει και αυτό είναι το δύσκολο. Το εύκολο είναι να γκρεμίσεις, όμως…