Λουτσέσκου: «Παίζουμε με αντιπάλους που έχουν τη στήριξη του συστήματος»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατά τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ, στο «Γ. Kαραϊσκάκης», επί του Ολυμπιακού, είπε ότι η προοπτική του τίτλου είναι δύσκολη όχι μόνο λόγω ποιότητας των αντιπάλων αλλά και για την εξωαγωνιστική βοήθεια που έχουν...

Λουτσέσκου: «Παίζουμε με αντιπάλους που έχουν τη στήριξη του συστήματος»

Ο ΠΑΟΚ πήρε μεγάλη νίκη στο «Γ. Καραϊσκάκης» το βράδυ της Κυριακής (05/11), επικρατώντας με το εντυπωσιακό 4-2 του Ολυμπιακού στο μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, ο προπονητής του «δικεφάλου του βορρά», Ραζβάν Λουτσέσκου, αρνήθηκε να κάνει συγκρίσεις της νίκης με την ήττα από την ΑΕΚ, ενώ για τις προοπτικές τίτλου είπε ότι οι αντίπαλοι της ομάδας του πέραν της ποιότητα τους έχουν ένα «σύστημα» μαζί τους...

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου:

Για το παιχνίδι: «Πιστεύω ότι η σεζόν κρίνεται σε περισσότερα παιχνίδια από ένα όταν είσαι μια ομάδα που έχεις υψηλούς στόχους. Έχουμε χάσει δύο από τα 19 παιχνίδια που έχουμε δώσει μέχρι στιγμής. Είναι φυσιολογικό να έχεις ένα κακό αποτέλεσμα όταν υπάρχουν πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια. Είμαστε η μοναδική ομάδα που έπρεπε να πετύχει συνεχόμενες προκρίσεις χωρίς να έχει το μαξιλαράκι μιας άλλης διοργάνωσης και αυτό μας δημιούργησε μια μεγάλη πνευματική πίεση και φορτωμένο πρόγραμμα. Όταν έρχονται οι δύσκολες μέρες, πρέπει να ξεπερνάς την αναστάτωση και να συνεχίζεις».

Για το τίτλο: «Δεν θα πάω τόσο μακριά. Θα κοιτάξω το επόμενο παιχνίδι. Θα πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Είμαστε μια ομάδα που είμαστε αναγκασμένοι να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι και να προσπαθούμε να παίρνουμε το μέγιστο από παιχνίδι σε παιχνίδι. Έχουμε αντιπάλους ποιοτικούς και καλούς και έχουν την πλήρη στήριξη του συστήματος».

Για την εικόνα της ομάδας στο ματς με την ΑΕΚ και σήμερα στο Φάληρο: «Δεν θα κάνω συγκρίσεις στα παιχνίδια. Με την ΑΕΚ ήταν ένα άλλο παιχνίδι, σήμερα ένα άλλο και την Πέμπτη θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Οι παίκτες που έπαιξαν σήμερα και όχι στο προηγούμενο παιχνίδι έχουν χρησιμοποιηθεί γενικότερα στη χρονιά. Έχουμε ένα συνεχόμενο πρόγραμμα και πρέπει να πάρουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων της ομάδας. Αν δούμε τη μεγαλύτερη λίστα της ομάδας οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές χρησιμοποιείται σε παιχνίδια».

Για την αποχώρηση του Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Η αλήθεια είναι ότι είναι δική του απόφαση αλλά δεν ξέρω τι συμβαίνει ακόμη ξεκάθαρα. Είναι η δική του ζωή και καριέρα. Δεν είχαμε το χρόνο να το συζητήσουμε. Αν θέλετε μπορείτε να τον πάρετε τηλέφωνο για να τον ρωτήσετε εσείς. Νιώθω ανακουφισμένος που θα επιστρέψει στη χώρα , δεν ξέρω τι θα κρύβει το μέλλον».

Για Κωνσταντέλια - Κουλιεράκη: «Και καλώς και κακώς, γιατί είναι νεαρός και όταν είσαι νεαρός κάνεις μ@@@@ίες. Όπως ο φίλος μου ο Κουλιεράκης κάνει σουτ από τα 40 μέτρα σε κατάσταση 4-0 που πρέπει να κρατήσουμε μπάλα και δεχθήκαμε γκολ. Στο ποδόσφαιρο και στη ζωή όταν είσαι αλαζόνας τιμωρείσαι. Γι' αυτό δεν είμαι τόσο χαρούμενος σήμερα, αλλά είμαι ικανοποιημένος. Σε κάθε περίπτωση θέλω γι' αυτούς τα καλύτερα γιατί είναι δύο παίκτες που άρχισαν να παίζουν σε υψηλότερο επίπεδο με μένα και είναι πολύ καλά».