Ολυμπιακός: Ξεπεράστηκαν κάποια όρια...

Ο Ολυμπιακός απέφυγε μία μεγαλύτερη σε έκταση ήττα από τον πολύ καλύτερο και διαβασμένο ΠΑΟΚ και υπήρχαν στιγμές από προπονητή και παίκτες που δεν χωνεύονται εύκολα.

Ολυμπιακός: Ξεπεράστηκαν κάποια όρια...

Πρώτον, θα συμφωνήσουμε ως προς τις δηλώσεις του Ντιέγκο Μαρτίνεθ πως αναλαμβάνει την ευθύνη για την πολύ βαριά ήττα του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ. Όχι μόνο στο γεγονός ότι το 4-3-3 δεν «περπάτησε» όπως λειτούργησε καλά με τη Γουέστ Χαμ, γιατί πολύ απλά τα «σφυριά» κατέβηκαν στο Καραϊσκάκη για να επιτεθούν και ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τον χρόνο και επιχειρώντας να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Δεν του βγήκε λοιπόν του Ισπανού η συγκεκριμένη επιλογή.

Δεύτερον, αποδείχθηκε ότι ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί μετά τη διακοπή δεν πατάει καλά στα πόδια του και ο Κίνι παρουσιάστηκε για ακόμη μία φορά κατώτερος των προσδοκιών.

Τρίτον, ο Ολυμπιακός δεν αντέδρασε καθόλου μετά το 0-2 και έβγαζε την εικόνα μίας ομάδας λες και είχε αποδεχθεί τη μοίρα της. Κακή νοοτροπία για ομάδα τύπου Ολυμπιακού.

Τέταρτον, ξεπεράστηκαν κάποια όρια ως προς τη συμπεριφορά αρκετών ποδοσφαιριστών του που δεν έβγαλαν προσωπικότητα, χαρακτήρα και τσαγανό (πλην του Φορτούνη που ήταν ο μόνος που πάλευε). Απογοητευτική η συμπεριφορά και από το τεχνικό τιμ. Ο Μαρτίνεθ έφτασε στο σημείο να βάλει ακόμη και τον Όλα Σολμπάκεν σε ρόλο αριστερού μπακ, μπας και διορθώσει την κατάσταση, αλλά στην πραγματικότητα μπέρδεψε ακόμα περισσότερο την ομάδα του και ο ΠΑΟΚ έφτασε εύκολα στο 0-4.

Πέμπτον, τί να περιμένει κανείς από έναν Ολυμπιακό που απείλησε στο 23’ με τον Ποντένσε και η αμέσως επόμενη φάση του ήταν με το γκολ του Φορτούνη στο 86’;

Έκτον, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήθελε να ανοίξει η ομάδα του το σκορ, αλλά με τον δικό του τρόπο και όχι με φουλ επίθεση. Έπαιξε πειθαρχημένα, με πολύ κοντά τις γραμμές του, κυνήγησε το γκολ στο επιθετικό τρανζίσιον και το κατάφερε με τον Ζίβκοβιτς, κάνοντας δύσκολη τη ζωή των Πειραιωτών. Το 0-2 με το ατσούμπαλο πέναλτι του Πορόζο απλώς έγειρε οριστικά την πλάστιγγα στον ΠΑΟΚ. Με τέτοια συμπεριφορά και νοοτροπία ο Ολυμπιακός δεν υπήρχε περίπτωση να γυρίσει το ματς ή να ισοφαρίσει. Ακόμα και τα δύο γκολ που μπήκαν στο τέλος, ήταν περισσότερο αποτέλεσμα της χαλαρότητας του ΠΑΟΚ, μιας και οι «ασπρόμαυροι» είχαν το «μαξιλαράκι» του 0-4.

Έβδομον, η ήττα ήταν πολύ σκληρή για τον Ολυμπιακό και η μεγαλύτερη ευθύνη ανήκει στον προπονητή.

ΥΓ: Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ βρέθηκε σε κακή μέρα στο πρώτο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό και σε κακή βραδιά κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Τέτοια αποτελέσματα δεν χωνεύονται εύκολα και είναι λογικό να έχει πλέον φουλ πίεση ο προπονητής.

ΥΓ 2: Ο Μαρτίνεθ δεν δέχτηκε ερωτήσεις στη συνέντευξη Τύπου. Αν καταλάβαμε καλά, ήταν απόφαση της ΠΑΕ. Καλό είναι σε δύσκολες βραδιές να μιλούν οι προπονητές και να εξηγούν αναλυτικά το σκεπτικό τους και τα λάθη τους που είχαν ως αποτέλεσμα να φέρουν αρνητικά αποτελέσματα. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Κι αυτό δεν το λέμε για να ικανοποιηθούν οι δημοσιογράφοι, αλλά για να μαθαίνει ο κόσμος πέντε πράγματα σχετικά με το τι ακριβώς σκεφτόταν ο Μαρτίνεθ. Η γενική ατάκα ότι «τίποτα δεν μας βγήκε» ή «αναλαμβάνω την ευθύνη» είναι ο εύκολος δρόμος ενός προπονητή σε μία συνέντευξη Τύπου. Θα θέλαμε να μάθουμε π.χ. για ποιο λόγο επέλεξε το 4-3-3 ή γιατί κατέρρευσε ο Ολυμπιακός μετά το 0-2 ή για την επιλογή του Σολμπάκεν σε ρόλο αριστερού μπακ αντικαθιστώντας τον Κίνι που πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο ή οτιδήποτε άλλο σκεφτόταν οποιοσδήποτε δημοσιογράφος πάνω σε κομμάτια τακτικής. Από το να ακούει ή να διαβάζει αναλύσεις δημοσιογράφων, είναι προτιμότερο να ακούγεται η άποψη του προπονητή...