Στάικος: «Άμεσα συνάντηση με τη διοίκηση»

Ο προπονητής του ΠΑΣ, Θανάσης Στάικος θα συναντηθεί άμεσα με τη διοίκηση, όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου.

Στάικος: «Άμεσα συνάντηση με τη διοίκηση»

Αναλυτικά όσα είπε ο Θανάσης Στάικος στη συνέντευξη Τύπου:

«Σήμερα ήταν ένα παιχνίδι κρίσιμο και θέλαμε τη νίκη γιατί ήμασταν για αρκετό χρονικό διάστημα χωρίς νίκη, αλλά δυστυχώς αν και φτάσαμε κοντά δεν τα καταφέραμε. Δεν θέλω να αναλύσω το παιχνίδι άλλωστε σημασία έχει η πορεία της ομάδας, τα αποτελέσματα και οι βαθμοί. Σίγουρα είναι μια δύσκολη στιγμή, είναι μια περίοδος που η ομάδα μας δεν έχει την πορεία που θέλουμε όλοι αλλά στο παρελθόν έχει δείξει αυτή ομάδα καταφέρνει και επιστέφει πάντα και παίρνει στο τέλος αυτό που δικαιούται».

Για το εάν η οπισθοχώρηση των παικτών μετά το 1-0 ήταν δική του επιλογή ή έγινε ασυναίσθητα: «Στο πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, θεωρώ είχαμε προβλήματα και με εσωτερικές αλλαγές το ισορροπήσαμε. Στο δεύτερο ήμασταν πιο απειλητικοί, δείχναμε ότι θα δημιουργήσουμε συνθήκες, πετύχαμε ένα τέρμα. Δεν νομίζω γυρίσαμε πίσω αλλά το ένστικτο των παικτών όταν έρχεσαι από πολλές ήττες λειτουργεί αυτό και πήραν μέτρα να το διαφυλάξουν. Στην ουσία δεν είχαμε απειληθεί, με στατικές φάσεις και δεχτήκαμε γκολ από έναν όχι ιδιαίτερα ικανό παίκτη στο ψηλό ματς. Εμείς θέλαμε τη νίκη, αυτό μας έκανε. Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά αλλά αν το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό δεν βοηθούν οι αναλύσεις».

Για το εάν ακολουθήσει το παράδειγμα του Κόλμαν όταν υπέβαλε την παραίτησή του και αν εκείνος μπορεί να εμπνεύσει τους παίκτες και να μείνει στο τιμόνι: «Μπορώ να τους εμπνεύσω, αυτό το δείξαμε και πέρυσι σε μια παρόμοια κατάσταση. Παρόλα αυτά πρέπει να βλέπουμε σε τι κατάσταση είμαστε, η ομάδα είναι πάνω από όλους, προέχει το καλό της. Ασφαλώς κάποια πράγματα θα τα συζητήσω με τη διοίκηση και να είστε σίγουροι ότι θα γίνει το καλύτερο για τον σύλλογο».

Για το εάν δικαιούται κάτι παραπάνω ο ΠΑΣ από τη θέση που είναι: «Αυτά είναι υποκειμενικά αλλά στο τέλος πιστεύω θα πάρει αυτό που δικαιούται, το οποίο είναι η παραμονή».

Για το εάν η ομάδα χρειάζεται η ενίσχυση ενόψει και του Δεκεμβρίου: «Το ότι εμπιστεύομαι τους παίκτες και τους στηρίζω το έχετε δει. Δεν έκανα ποτέ συγκρίσεις αν είναι πολύ καλοί, μέτριοι. Όταν μια ομάδα έχει μια πορεία όπως εμείς, υπάρχουν λάθη και καλό είναι τα λάθη να διορθωθούν το συντομότερο. Στην επόμενη μεταγραφική περίοδο πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα και να συνεχιστεί και το επόμενο καλοκαίρι. Μέχρι τη διακοπή υπάρχουν σημαντικά ματς και δύσκολα που αυτοί οι παίκτες θα κληθούν να βγάλουν το έργο εις πέρας. Να μη φτάσουμε εκεί. Μου αρέσει η ενότητα, το ενωτικό κλίμα. Σίγουρα να γίνουν προσθαφαιρέσεις στο ροστερ. Θα μιλήσω με τη διοίκηση και θα βγει το καλύτερο δυνατό. Όλα καλά δεν είναι, ο προπονητής είναι πάντα αυτός που φταίει, έτσι είναι η δουλειά. Για τους παίκτες τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση, χωρίς παράγοντες, προπονητές, δημοσιογράφους δεν υπάρχει επαγγελματικό ποδόσφαιρο, χωρίς παίκτες δεν υπάρχει ποδόσφαιρο. Να είμαστε προσεκτικοί με τους παίκτες. Να δούμε τι έχουμε κάνει, να μπορέσει η ομάδα να είναι ανταγωνιστικότερη».

Για το τι μπορεί να γίνει με αυτό το ρόστερ για να ανατραπεί ο κατήφορος: «Υπάρχει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις προπόνηση, σκληρή δουλειά και να τονώσουμε το ηθικό και την πίστη των παικτών».

Για τη συνάντηση με τη διοίκηση: «Θα γίνει άμεσα».