Δυο λόγια για την ήττα του Ολυμπιακού. Ο Μαρτίνς είχε… 100% δίκιο!

Όχι ως προς τις επιλογές του στην ενδεκάδα, αλλά ως προς την τοποθέτησή του μετά την ήττα από τον ΟΦΗ.

Δυο λόγια για την ήττα του Ολυμπιακού. Ο Μαρτίνς είχε… 100% δίκιο!

Προφανώς και ο τίτλος του άρθρου είναι λίγο… παραπλανητικός. Για τον Πέδρο Μαρτίνς ο καθένας από εμάς μπορεί να έχει σχηματίσει μία άποψη για το αν είναι καλός ή κακός προπονητής, για το αν έχει κάνει καλή ή κακή δουλειά στον Ολυμπιακό που ξεκίνησε τη σεζόν με καμιά 20αριά νέα πρόσωπα, για οτιδήποτε αφορά το αγωνιστικό κομμάτι.

Η άποψή μας δεν αλλάζει: Ο Μαρτίνς είναι ένας κανονικός προπονητής, που ξημεροβραδιάζεται στον Ρέντη, που μελετάει τους αντιπάλους του, που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Κι αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά οι ποδοσφαιριστές που – μεταξύ μας – είναι και οι πιο καλοί κριτές, από την άποψη ότι διαχρονικά δύσκολα λένε καλή κουβέντα για προπονητές. Τις περισσότερες φορές στην προσπάθειά τους να βγάλουν την ουρά τους απέξω, περνούν από «πριονοκορδέλα» τον εκάστοτε προπονητή.

Με τον Μαρτίνς δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Για τον Πορτογάλο η επικρατούσα άποψη είναι ότι πρόκειται για έναν σοβαρό προπονητή, που δεν κάνει πράγματα κόντρα στη λογική, που θα κάνει και τα λάθη του, αλλά το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι τα αναγνωρίζει. Η άποψη των ποδοσφαιριστών συμβαδίζει με τη δική μας…

Για να επανέλθουμε στα του τίτλου του άρθρου, ο Μαρτίνς λοιπόν είχε… 100% δίκιο. Προφανώς όχι για τις επιλογές του στην ενδεκάδα, αλλά για όλα όσα είπε μετά το παιχνίδι.

Αν ήξερε πριν από τη σέντρα ότι ο Γιάγια Τουρέ και ο Μαντί Καμαρά θα ήταν σε… άλλο γήπεδο, προφανώς και δεν θα τους ξεκινούσε. Όταν όμως βλέπει έναν Καμαρά να τον «ζαλίζει» (με την καλή έννοια) από την πρώτη στιγμή που επέστρεψε από την Γουινέα, ότι νιώθει μια χαρά το κορμί του για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός τέτοιου ματς, ήταν δύσκολο να τον αφήσει έξω.

Όσο για τον Τουρέ; Δυστυχώς ο Ιβοριανός θέλει ακόμη τον χρόνο του. Άλλωστε, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου θα έφτανε σε έναν βαθμό να μπορεί να παίξει ανά τρεις-τέσσερις μέρες βασικός για περίπου 50-60 λεπτά. Μέχρι εκεί…

Αν γνώριζε λοιπόν από πριν ότι οι δύο Αφρικανοί θα ήταν τόσο κακοί, πολύ απλά δεν θα τους ξεκινούσε.

Το βασικό λοιπόν είναι ότι ο Μαρτίνς αναγνώρισε τα λάθη του και έσπευσε να τα διορθώσει. Το πιο βασικό όμως είναι όλα αυτά που είπε στις δηλώσεις του. Δεν έψαξε για δικαιολογίες. Τα… έχωσε με τον τρόπο του και στους παίκτες, τα "έχωσε" εμμέσως και στον ίδιο του τον εαυτό με τις επιλογές που έκανε και ενδεχομένως για το γεγονός ότι δεν "ζάλισε" τους ποδοσφαιριστές του όσο έπρεπε για να μην έβλεπαν τον ΟΦΗ ως τον προτελευταίο του πρωταθλήματος.

«Στα πρώτα 45 λεπτά δείξαμε ότι δεν είχαμε σεβασμό για τον αντίπαλο. Όποιος ξεκινάει ένα ματς χωρίς να σέβεται τη φανέλα του Ολυμπιακού που φοράει και σκεπτόμενος ότι το πρωτάθλημα είναι εύκολο και τα παιχνίδια ότι είναι εύκολα, τότε κάνει μεγάλο λάθος», είπε μεταξύ άλλων και έχει… 100% δίκιο. Μόνο για τις δηλώσεις του φυσικά έχει δίκιο και όχι για την ενδεκάδα που παρέταξε.

Το σημαντικό είναι ότι αναγνώρισε τι ακριβώς πήγε στραβά ως προς το αγωνιστικό κομμάτι. Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου δεν χωνεύεται εύκολα. Και κυρίως δεν χωνεύεται εύκολα από τον Μαρτίνς. Ένας Μαρτίνς πάντως που μοιάζει λίγο να είναι μπερδεμένος τον τελευταίο καιρό. Ενδεχομένως να ξεμπλέξει τα πράγματα, ξαναβλέποντας σε βίντεο το πρώτο ημίχρονο του «Γεντί Κουλέ».