Γιοβάνοβιτς: «Ενίσχυση με στόπερ τον Ιανουάριο - Σημαντική η νίκη επί της Λαμίας»

Την είδηση ότι ο Παναθηναϊκός θα αγοράσει στόπερ τον Ιανουάριο έβγαλε από τη συνέντευξη Τύπου κόντρα στη Λαμία ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Γιοβάνοβιτς: «Ενίσχυση με στόπερ τον Ιανουάριο - Σημαντική η νίκη επί της Λαμίας»

Στην απόδοση των παικτών του και τον τρόπο που τελικά ήρθε η νίκη στάθηκε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στις δηλώσεις του μετά την επικράτηση με 1-2 στην έδρα της Λαμίας για την 10η αγωνιστικής της Super League.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού παράλληλα έβγαλε την είδηση ότι οι «πράσινοι» θα κοιτάξουν την αγορά τον Ιανουάριο για στόπερ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη νίκη στη Λαμία: «Σήμερα η αλήθεια είναι ότι αντιμετωπίσαμε μια πολύ καλή ομάδα σε μια ημέρα που δεν κάναμε το καλύτερο δυνατό παιχνίδι μας. Η Λαμία το εκμεταλλεύτηκε. Διεκδικούσε το αποτέλεσμα. Υπήρχαν αρκετές φάσεις στο παιχνίδι και για τους τηλεθεατές ήταν ένα καλό παιχνίδι. Όμως, σήμερα πήραμε τη νίκη σε ένα παιχνίδι που ίσως μετά την αποβολή του Αράο φάνηκε πιο δύσκολο, αλλά στο τέλος σκοράραμε και πετύχαμε μιας σπουδαίας σημασίας νίκη. Πρέπει να μάθουμε από αυτά τα παιχνίδια ότι πρέπει να έχουμε πάντα την απόδοσή μας σε υψηλότερο επίπεδο για να μην είναι η εξέλιξη αντίστοιχη με τη σημερινή . Ο αντίπαλος ήταν πολύ καλός και μπορούσε να εκμεταλλευτεί το παραμικρό λάθος. Για μένα το ματς δεν ήταν καθόλου εύκολο. Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη και ειδικά με τον τρόπο που εξελίχθηκε το παιχνίδι».

Για τις αλλαγές, το ροτέισον και πόσο δύσκολη είναι η διαχείριση: «Δεν είναι δύσκολη η διαχείριση. Έχει αποδειχθεί σε πολλά ματς μέχρι στιγμής ότι οι αλλαγές που κάνουμε από ματς σε ματς μας βοηθούν. Σήμερα ήταν η πρώτη φορά ίσως, που μπορεί να συμβεί στο ποδόσφαιρο, δεν ήμασταν τόσο πιεστικοί όσο έπρεπε και με βάση την ποιότητα και του παιχνιδιού δεν ήταν καλή μέρα. Δε θέλω σε καμία περίπτωση να μειώσω το παιχνίδι του αντιπάλου. Πιστεύω ότι η Λαμία σήμερα μπορεί να έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα».

Για τις απουσίες στην άμυνα και τις πιθανότητες αλλαγής συστήματος: «Αν μιλάμε καθαρά για τα συστήματα νομίζω ότι καλύτερα να το αποφύγουμε γιατί δεν είναι το σύστημα που θα σου δώσει τα παιχνίδια. Υπάρχουν παραλλαγές. Υπάρχει πρόβλημα με τα στόπερ. Ο Μάγκνουσον χάνει τη χρονιά, ο Πάλμερ θέλει χρόνο. Ευχόμαστε να περάσει αυτή η περίοδος με συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη και να το διαχειριστούμε. Θα πρέπει ίσως να θυσιάζουμε κάποιους άλλους παίκτες σε άλλη θέση. Μέχρι τώρα είμαστε οκ, εύχομαι να συνεχιστεί μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου γιατί τον Ιανουάριο θα χρειαστεί να ενισχύσουμε την ομάδα με έναν παίκτη εκεί».

Για Αράο και Μλαντένοβιτς και τον σημερινό τους πανηγυρισμό: «Το ποδόσφαιρο για εμένα και σίγουρα για όλους που ζουν αποδυτήρια είναι ένα συναισθηματικό άθλημα, κάποιες φορές υπάρχουν παραπάνω νεύρα. Είναι φυσιολογικό. Σε όλες τις ομάδες του κόσμου συμβαίνει, όμως πρέπει να υπάρχουν κάποια όρια. Ο,τιδήποτε γίνεται στο γήπεδο δεν πρέπει να βλάπτει την εικόνα της ομάδας. Ναι, έκαναν λάθος και οι δυο, το αναγνωρίζουν όμως έμεινε η εικόνα για να μας διδάξει ότι είμαστε στον Παναθηναϊκό που έχει τεράστιο κόσμο, πρεστίζ και αυτά πρέπει να αποφεύγονται. Δεν υπάρχει θέμα μεταξύ των παικτών, δεν υπήρχε ποτέ. Έγινε κάτι και αν αναλογιστεί κάποιος αυτό που έγινε σήμερα, θα καταλάβει ότι ήταν ένα μικρό επεισόδιο που μας χάλασε όλους και δεν πρέπει να συμβεί στη συνέχεια».