Xαρτο-πόλεμος (μέρος 1ο)

Όχι πως είχαμε την παραμικρή αμφιβολία, αλλά, να, εκείνη η φωτοβολίδα που ο… φωστήρας (για να μην πούμε κάτι άλλο που εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί Τύπου) οπαδός του Ολυμπιακού πέταξε στο ντέρμπι «αιωνίων» με τον Παναθηναϊκό κατά του Χουάνκαρ, πυροδοτώντας την οριστική διακοπή του αγώνα, επανέφερε τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος στον… αγαπημένο χώρο των Ελλήνων παραγόντων: τις αίθουσες των δικαστηρίων.

Xαρτο-πόλεμος (μέρος 1ο)

Από εκείνη του πρωτοβάθμιου δικαιοδοτικού οργάνου της διοργανώτριας Super League σε εκείνη της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, αλλά και στο ΑΣΕΑΔ και εσχάτως μέχρι το CAS, για να μη μείνουν ανενημέρωτοι και εκτός των τειχών για το τι συμβαίνει στην ποδοσφαιρική Ψωροκώσταινα οι… κουτόφραγκοι, που κάθονται και ασχολούνται με την μπάλα πρώτιστα! Πού να ξέρουν αυτοί, άλλωστε, από φούτμπολ made in Greece…

Εδώ, όσο χρήσιμος είναι ένας καλός σέντερ φορ, είναι και ένας… δικηγόρος, αφού τα πρωταθλήματα κρίνονται όχι μόνο εντός των τεσσάρων γραμμών, αλλά και στα δικαστικά έδρανα. Εκεί όπου κάποιοι μπορούν να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους στα «αφεντικά» τους, υποκαθιστώντας τους φυσικούς πρωταγωνιστές (παίκτες και προπονητές) και υποβιβάζοντάς τους σε ρόλο κομπάρσου, ενώ τα διαδραματιζόμενα στα αγωνιστικά τερέν, αντί για περίοπτη θέση στο εικονοστάσι της μνήμης των φιλάθλων, αποτελούν, πρώτα και κύρια, στοιχεία των δικογραφιών…

Σε ένα, στρεβλό, κακοστημένο και μίζερο σκηνικό, που επαναλαμβάνεται αενάως δίχως να υπάρχει κάποια ορατή πιθανότητα να αλλάξει, στο άμεσο, τουλάχιστον, μέλλον. Άλλωστε, η δικομανία που μας χαρακτηρίζει ως λαό δεν θα μπορούσε να μη χαρακτηρίζει τον αθλητισμό μας και δη την πιο λαοπρόβλητη έκφανσή του.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, όπου εκδικαζόταν η έφεση του Ολυμπιακού κατά της πρωτόδικης απόφασης για τη διακοπή του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, η ζωντανή κάλυψη και η προβολή της διαδικασίας από ηλεκτρονικές ιστοσελίδες (στο σύνολό τους σχεδόν) προσομοίαζε εκείνης ενός ποδοσφαιρικού αγώνα! Απόδειξη ότι και το σινάφι μας (πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς;) δεν είναι άμοιρο ευθυνών για το πού βρισκόμαστε ποδοσφαιρικά…

Μάθαμε για το ότι συμμετείχαν οι «πράσινοι» στη διαδικασία, ως εμπλεκόμενοι, τα χαρτιά που προσκόμισαν οι «ερυθρόλευκοι», με την αγωνία να κορυφώνεται, πριν πληροφορηθούμε ότι η κλιμάκωσή της θα έρθει όχι σήμερα, όπως αναμενόταν, αλλά την προσεχή Δευτέρα, με την έκδοση της απόφασης. Η οποία, συν τοις άλλοις, μετέθεσε, κατά μερικά 24ωρα, μια ακόμη δόση χαρτοπόλεμου των εμπλεκομένων πλευρών.

Ωστόσο, δεν μπορούν να έχουν παράπονο οι… εθισμένοι σε αυτόν, αφού η απόφαση για διεξαγωγή του αυριανού αγώνα Oλυμπιακού - ΠΑΟΚ με κόσμο προκάλεσε (όπως ήταν απόλυτα φυσιολογικό και αναμενόμενο) την αντίδραση της θεσσαλονικιώτικης ΠΑΕ, η οποία προφανώς ήθελε και προσδοκούσε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό σε ένα άδειο «Γ. Kαραϊσκάκης» και αντ’ αυτού θα βρεθεί με τους γηπεδούχους να έχουν στο πλευρό τους τον κόσμο τους.

Η εξέλιξη πάντως -μην το πείτε πουθενά- ενδεχομένως και να ήρθε… κουτί στους ανθρώπους του «Δικεφάλου του Βορρά» (σε μια λογική «σφάξε με πασά μου να αγιάσω»), αφού μπόρεσαν, χωρίς πολλή προσπάθεια, να αλλάξουν το «αφήγημα», μετά την κάκιστη εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Έτσι, αντί για «εσωστρέφεια» και για το πόσες ήττες μετρά σερί ο Λoυτσέσκου από τον Αλμέιδα, έκαναν την επανεμφάνισή τους κείμενα που παραπέμπουν σε εποχές… Κούδα και «αθηνοκεντρικού κατεστημένου», που συσπειρώνουν το κοινό αντί να το διαιρούν.

Όσο για τον δεύτερο γύρο του… χαρτοπόλεμου, υπομονή έως τη Δευτέρα. Μεσολαβεί, βέβαια, αγωνιστικό Σαββατοκύριακο, τι να κάνουμε, αλλά μην… απελπίζεστε όσοι αρέσκεστε σε όλο αυτό.
Ίσα ίσα, περισσότεροι λόγοι για ανακοινώσεις…