Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού: Ο «ζωηρός» Ποντένσε και οι Μεριά – Μιράντα σε κακή βραδιά

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ γνωρίζοντας την ήττα με 1-0. 

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού: Ο «ζωηρός» Ποντένσε και οι Μεριά – Μιράντα σε κακή βραδιά

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» με 1-0. Το γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Βουό με κεφαλιά. Οι «ερυθρόλευκοι» συμπλήρωσαν τρεις αγώνες χωρίς νίκη στην Super League μετά την ισοπαλία με την ΑΕΚ και την ήττα από τον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε αναλυτικά την κριτική των παικτών του Πέδρο Μαρτίνς:

ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ: Είναι ο μοναδικός που δεν ευθύνεται στη φάση του γκολ του Βουό. Τον κοίταζαν όλοι: Ο Μιράντα, ο Μεριά, ο Γκιγκιέρμε… Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται για την αποψινή ήττα.

ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ: Ο Ομάρ είχε καλές και κακές στιγμές. Ανέβηκε αισθητά στο δεύτερο ημίχρονο, πήρε αρκετά μέτρα, επιχείρησε να δημιουργήσει προβλήματα από τα δεξιά, αλλά οι προσπάθειές του ήταν ημιτελείς.

ΜΕΡΙΑ: Σε κακή βραδιά ο Τυνήσιος. Ώρες-ώρες έδινε μία εντύπωση ότι αντιμετώπιζε την όλη κατάσταση με χαλαρότητα, δεν πήγαινε στις μονομαχίες τόσο δυναμικά, όσο στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Σίγουρα δεν θα θέλει με τίποτα να θυμάται την αποψινή βραδιά.

ΜΙΡΑΝΤΑ: Πολλές κακές στιγμές είχε ο Πορτογάλος, ο οποίος πάντως σε μια-δυο περιπτώσεις διόρθωσε κάποιες σαχλαμάρες που πήγε να κάνει ο Μεριά. Σε γενικές γραμμές το κεντρικό αμυντικό δίδυμο βρέθηκε σε πολύ κακή βραδιά.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ: Ενώ πήρε αρκετές πρωτοβουλίες, δεν βοήθησε στον βαθμό που θα ήθελε. Στο ενεργητικό του έχει κάποιες καλές αμυντικές προσπάθειες όπως π.χ. στο 20’ που πρόλαβε τον Κυριακίδη προτού γίνει επικίνδυνος ο εξτρέμ του ΟΦΗ, ωστόσο λίγο αργότερα «έφαγε» μία ντρίμπλα από τον Πλατέλλα που λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ οι Κρητικοί. Στο ενεργητικό του το δοκάρι στο 43’ σε σέντρα – σουτ.

ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ: Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν από τους παίκτες που έδωσαν ώθηση για να γυρίσει το ματς. Στο 51’ ο Στρέζος είπε «όχι» σε ένα καλό σουτ που επιχείρησε. Γενικότερα έβγαζε μία ηρεμία με την μπάλα στα πόδια, βοήθησε όσο μπορούσε δημιουργικά, αλλά οι συμπαίκτες του δεν τον ακολούθησαν σε απόδοση.

ΚΑΜΑΡΑ: Λίγα πράγματα από τον Αφρικανό, ο οποίος ήταν σκιά του εαυτού του στο πρώτο ημίχρονο. Ο ίδιος ήθελε πολύ να παίξει βασικός, ο Μαρτίνς τον εμπιστεύτηκε, αλλά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και ορθώς αντικαταστάθηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

ΤΟΥΡΕ: Κατώτερος των προσδοκιών ο Γιάγια. Έδειχνε να βρίσκεται ένα «κλικ» πίσω από τους αντιπάλους του, δεν έδωσε τις βοήθειες που έπρεπε στο δημιουργικό, ενώ στο 31’ που του παρουσιάστηκε η ευκαιρία να σκοράρει, έστειλε την μπάλα – αφού πρώτα βρήκε σε λακκούβα βέβαια - απελπιστικά άουτ. Σωστή η αντικατάστασή του στο ημίχρονο.

ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Ήταν ό,τι πιο ζωηρό υπήρχε στο πρώτο ημίχρονο από πλευράς Ολυμπιακού. Μπορεί να έβγαλε κάποια νεύρα, αλλά τουλάχιστον έβγαζε μία διάθεση να τον αισθανθούν για τα καλά οι αντίπαλοι. Στο δεύτερο μέρος συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, όσο περνούσε η ώρα έμενε από δυνάμεις, αλλά σίγουρα ήταν από τους παίκτες που από τα πόδια του επιχειρήθηκαν κάποιες προσπάθειες με αξιώσεις και ήταν ουσιαστικά ο πιο επικίνδυνος. Στο 92’ είχε και την κεφαλιά λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Στρέζου.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αν εξαιρεθεί ένα σουτ στο 43’ που έδιωξε δύσκολα ο Στρέζος, από εκεί και πέρα ο Λάζαρος δεν βοήθησε επιθετικά όσο θα επιθυμούσε πρώτα απ’ όλα ο ίδιος. Βγήκε στο 65’ για να τονώσει ακόμα περισσότερο την επιθετική γραμμή ο Μαρτίνς, μιας και ο Λάζαρος δεν βρέθηκε σε τόσο καλή μέρα.

ΓΚΕΡΕΡΟ: Σε κακή βραδιά ο Ισπανός. Εμφανίστηκε στο 71’, αλλά με το κεφάλι του σημάδεψε τον Στρέζο από πολύ καλή θέση. Εκεί ο επιθετικός που του στρώθηκε λουκούμι η μπάλα, πρέπει να την στείλει στα δίχτυα.

ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ: Ενώ είναι «μαμούνι», ενώ αναστατώνει τις αντίπαλες άμυνες με τις ντρίμπλες του, κάτι κάνει στραβό στο τέλος και χαλάει όλη του την προσπάθεια. Στο 55’ είχε ένα σουτ πολύ κακό, ωστόσο, αν ήταν πιο προσεκτικός ο Γκερέρο στην κεφαλιά του 71’, τώρα ο Φέτφα θα είχε «γράψει» μία ασίστ. Δραστήριος, αλλά χωρίς ουσία.

ΝΑΤΧΟ: Ήταν μέσα στις φάσεις, θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ, έδωσε βοήθειες στο δημιουργικό κομμάτι μιας και ανασταλτικά δεν είχε ιδιαίτερη δουλειά ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος, όμως, έμεινε με το… «γαμώτο».

ΜΑΝΟΣ: Σε ρηχά νερά ο 24χρονος επιθετικός. Μπήκε για να τονώσει την επίθεση του Ολυμπιακού και για να «γεμίσει» την αντίπαλη περιοχή, αλλά σίγουρα ο Μαρτίνς θα περίμενε περισσότερα πράγματα από τον ίδιο.