Ολυμπιακός: Ο Γιόβετιτς για ΠΑΟΚ και το γκολ ψυχολογίας που ψάχνει ο Σολμπάκεν

Ο Στέφαν Γιόβετιτς ετοιμάζεται για βασικός και με τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Όλα Σολμπάκεν θέλει ένα γκολ για να αποκτήσει ψυχολογία.

Ολυμπιακός: Ο Γιόβετιτς για ΠΑΟΚ και το γκολ ψυχολογίας που ψάχνει ο Σολμπάκεν

Ο Στέφαν Γιόβετιτς έδειξε με τον ΟΦΗ ότι θα αρχίσει σιγά-σιγά να προσπερνάει τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί στην ιεραρχία των επιθετικών! Ναι μεν ο Μαροκινός φορ μετράει έως τώρα 12 γκολ σε 19 παιχνίδια, όμως, ο Γιόβετιτς είναι ένας πολύ πιο πολυσύνθετος επιθετικός από τον Ελ Κααμπί και αυτό δεν χρειαζόταν φυσικά να το δούμε στο ματς με τον ΟΦΗ.

Ο Γιόβετιτς έχει αποδείξει την αξία του τα προηγούμενα χρόνια με το βαρύ βιογραφικό που κουβαλάει. Αν είναι υγιής, τότε είναι πολυτέλεια να τον έχει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον πάγκο. Κόντρα στον ΟΦΗ είχε μία ασίστ στο 0-2 του Ποντένσε, πολλά τρεξίματα, θα μπορούσε να έχει κι άλλη μία ασίστ στο ενεργητικό του αν ο Μασούρας δεν αστοχούσε προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και γενικώς έδειχνε να ανακατεύεται η άμυνα των Κρητικών, είτε όταν είχε την μπάλα στα πόδια του, είτε όταν άρχιζε το πρέσινγκ ψηλά. Ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης δύο φορές την πάτησε, αλλά στη μία εξ αυτών κατάφερε ο Ολυμπιακός να βρει δίχτυα.

Ο Μαυροβούνιος φορ έχει τον πρώτο λόγο για την κορυφή της επίθεσης και στο ματς με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή (5/11). Σίγουρα είναι ακόμη νωρίς να μιλάμε για ενδεκάδες από τη στιγμή που απομένουν τέσσερις προπονήσεις, αλλά είναι σαφές ότι η εικόνα του στο «Γεντί Κουλέ» σκόρπισε πολλά χαμόγελα στον Μαρτίνεθ και τους συνεργάτες του.

Από εκεί και πέρα, ο Ισπανός τεχνικός ψάχνει τα κουμπιά του Όλα Σολμπάκεν. Δεν ήταν κακός στο Ηράκλειο, αλλά δεν ήταν και στο ίδιο επίπεδο με τους συμπαίκτες του.

Αν πιστέψουμε όλα όσα λένε στη Νορβηγία, τότε αυτό που λείπει από τον Σολμπάκεν είναι ένα γκολ. Να σκοράρει δηλαδή και να αποκτήσει ψυχολογία. Είναι μέχρι να βρει λοιπόν το πρώτο γκολ για να πιάσει τα στάνταρ απόδοσης που έπιασε κυρίως στην Μπόντο Γκλιμτ, με αποτέλεσμα να κερδίσει τη μεταγραφή του στη Ρόμα.

Ενόψει ΠΑΟΚ πάντως, θα επιστρέψει ο Κώστας Φορτούνης στην ενδεκάδα και ο Σολμπάκεν θα καθίσει ξανά στον πάγκο...