Ολυμπιακός: Έσε το «κομπιούτερ», Καμαρά για τοπ πρωτάθλημα!

Οι Σαντιάγκο Έσε και Μαντί Καμαρά έδειξαν και με τον ΟΦΗ ότι έχουν «κουμπώσει» και η συνεργασία τους δημιουργεί ακόμη περισσότερες προσδοκίες.

Ολυμπιακός: Έσε το «κομπιούτερ», Καμαρά για τοπ πρωτάθλημα!

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Ηράκλειο και από μία έδρα που είχαν φύγει με σκυμμένο κεφάλι οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης. Μάλιστα, και στα τρία ματς ο ΟΦΗ έδειχνε πολύ καλά οργανωμένος ανασταλτικά και εξαιρετικά επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις του.

Με τον Ολυμπιακό μπλόκαρε για τα καλά. Ίσως να οφείλεται στο γρήγορο γκολ του Ποντένσε. Περισσότερο, όμως, οφείλεται στο πανέξυπνο και πολύ πειθαρχημένο τακτικά παιχνίδι που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Τα περισσότερα βλέμματα έχουν πέσει πάνω στον Ντάνιελ Ποντένσε λόγω των δύο τερμάτων. Θεωρούμε ότι αξίζει να σταθούμε περισσότερο στη «δύναμη πυρός» του Ολυμπιακού στα χαφ. Εκεί ήταν όλο το… ζουμί του τρίποντου στο Ηράκλειο.

Από τη μία ο Έσε το… κομπιούτερ. Ήταν παντού ο Αργεντινός! Όπου πήγαινε η μπάλα, ο Έσε ακολουθούσε πιστά την πορεία της.

Από την άλλη ο Καμαρά ο… μαραθωνοδρόμος. Ο Αφρικανός εξακολουθεί να δείχνει από παιχνίδι σε παιχνίδι ότι είναι για τοπ πρωτάθλημα και είναι τυχερός που τον έχει ο Ολυμπιακός. Και κυρίως τον έχει με τα μυαλά στο κεφάλι του και όχι αλλού.

Είναι πολύ σημαντικό για τους Πειραιώτες ότι έχουν αρχίσει να «κουμπώνουν» για τα καλά οι δύο παίκτες του στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Κι ειδικά ο Έσε, όσο περνούν οι μέρες, δείχνει μία απίστευτη ωριμότητα για την ηλικία του και μεταφέρει ηρεμία στους συμπαίκτες του με τις ενέργειές του. Βλέπουμε έναν χαφ που δεν τρέχει άσκοπα, ενώ ο Καμαρά όπως με τη Γουέστ Χαμ, έτσι και με τον ΟΦΗ κάλυψε κάθε σπιθαμή του αγωνιστικού χώρου. Ναι μεν μέτρησε η ποιότητα των Γιόβετιτς και Ποντένσε, αλλά το «κομπιούτερ» από την Αργεντινή και ο «μαραθωνοδρόμος» από τη Γουινέα ήταν το… κάτι άλλο.

ΥΓ: Περιμέναμε να δούμε περισσότερα πράγματα από τον Όλα Σολμπάκεν. Προς το παρόν δεν δείχνει να ακολουθεί το… ρεύμα των υπόλοιπων συμπαικτών του. Σαν να χρειάζεται κι άλλο χρόνο για να μπει στο πετσί του ρόλου του στον Ολυμπιακό.