Νταμπράουσκας: «Τα ματς με Κηφισιά και Ολυμπιακό έδειξαν ότι δεν δημιουργούμε αρκετά»

Ο τεχνικός του ΟΦΗ, Βάλντας Νταμπράουσκας ήταν απογοητευμένος στη συνέντευξη Τύπου μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό. 

Νταμπράουσκας: «Τα ματς με Κηφισιά και Ολυμπιακό έδειξαν ότι δεν δημιουργούμε αρκετά»

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του ΟΦΗ από τον Ολυμπιακό στάθηκε στην έλλειψη δημιουργίας της ομάδας του.

Αναλυτικά:

Για το τι πήγε στραβά: « Δεν ήταν ο ίδιος ΟΦΗ σε σχέση με τα άλλα ματς και με τις προσδοκίες που είχαμε δημιουργήσει. Ξεκινήσαμε καλά στα πρώτα δέκα λεπτά, προσπαθήσαμε να είμαστε επιθετικοί, να πιέσουμε. Χάσαμε από μία καλύτερη ομάδα. Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, αλλά δεχτήκαμε γκολ. Δεν είχαμε φάσεις για να ξεσηκώσουμε τον κόσμο μας. Ο Ολυμπιακός σκόραρε στην πρώτη του τελική σε μια αμυντική ασυνεννοησία. Μετά το 1-0 δεν είχαμε τις κατάλληλες τοποθετήσεις και ο Ολυμπιακός μετά το γκολ δεν ήταν τόσο επιθετικός μπροστά. Ουσιαστικά δεν μπορούσαμε να περάσουμε την μπάλα στην επίθεση και να κρατήσουμε την μπάλα. Η αλλαγή του Μπάκιτς ήταν μεγάλο πρόβλημα για το πλάνο που είχαμε σχεδιάσει γιατί θα μπορούσε να βγει στα πλάγια και να φέρει την μπάλα στην περιοχή. Μετά την αλλαγή το μόνο θετικό ήταν ότι δεν άλλαξε το σκορ. Κάναμε κάποιες προσαρμογές, αλλά όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό πρέπει να έχεις την καλύτερη εμφάνιση της σεζόν για να έχεις ελπίδες. Επίσης πρέπει να γυρίσουμε πίσω να δούμε τι πήγε λάθος. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε διάταξη όμως πέρα από το σουτ του Τοράλ δεν κάναμε κάτι άλλο και από άποψη δημιουργικότητας ήταν το χειρότερο παιχνίδι της σεζόν».

Για τη διαφορά σε σχέση με τις νίκες με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ: «Ήταν το γκολ στο 10’ που άλλαξε το παιχνίδι και φυσικά ότι δεν κρατήσαμε το μηδέν. Όταν προσπαθούσαν να κάνουν επιθέσεις, εμείς κλέβαμε και είχαμε τον χώρο να κάνουμε κάτι μπροστά. Αυτή ήταν η διαφορά. Δεχτήκαμε το γκολ νωρίς και μετά η κατοχή ήταν ίση και στο δεύτερο είχαμε παραπάνω κατοχή και έπρεπε να επιτεθούμε και όταν χάναμε την μπάλα έβγαιναν στις αντεπιθέσεις. Στεναχωριέμαι γιατί δεν καταφέραμε να προσφέρουμε χαρά στον κόσμο μας που μας στήριξε».

Για το σύστημα που θα κρατήσει: «Χρησιμοποιήσαμε τρεις διαφορετικούς σχηματισμούς για να δούμε ποιος θα δουλέψει κατάλληλα. Τα συμπεράσματα από Κηφισιά και Ολυμπιακό λένε ότι δεν δημιουργούμε αρκετά, δεν σκοράραμε. Πρέπει να βρούμε τρόπο να απειλούμε περισσότερο».