Μάνος: «Όνειρο μου ήταν ο Ολυμπιακός»

Ο 24χρονος επιθετικός μίλησε για τις αναμνήσεις που έχει από τον ΟΦΗ και για τις φιλοδοξίες του με την ομάδα του Πειραιά.

Μάνος: «Όνειρο μου ήταν ο Ολυμπιακός»

Αγαπήθηκε από τον κόσμο του ΟΦΗ, αφού με τη φανέλα του σημείωσε 27 γκολ. Ο Δημήτρης Μάνος επιστρέφει απόψε στο Ηράκλειο αυτή τη φορά ως αντίπαλος της ομάδας της Κρήτης. Ο 24χρονος επιθετικός παραχώρησε συνέντευξη στη Nova και μίλησε για τις αναμνήσεις που έχει από τον ΟΦΗ και για τους στόχους του με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Μάνος…

Δημήτρη, αν σε επιλέξει ο προπονητής σου για το ματς με τον ΟΦΗ, πόσο ιδιαίτερο θα είναι για εσένα να αγωνιστείς σε ένα γήπεδο που γνωρίζεις πολύ καλά και έχεις ευχάριστες αναμνήσεις;

«Σίγουρα τα συναισθήματα θα είναι περίεργα. Σε αυτή τη δουλειά που κάνουμε πρέπει να αφήνουμε πίσω τα συναισθήματα και να κοιτάμε το αγωνιστικό κομμάτι. Θα καταφέρω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα που αγωνίζομαι. Σίγουρα θα θυμηθώ πολλά πράγματα και πολλές καταστάσεις που έχω περάσει με τον ΟΦΗ. Αλλά θα καταφέρω να είμαι αυτός που πρέπει και να βοηθήσω την ομάδα».

Έχεις κρατήσει φιλίες;

«Ναι, έχω κρατήσει φιλίες. Και ο κόσμος με είχε στηρίξει πάρα πολύ. Είχαμε μία ατυχία να μείνουμε 14 παίκτες και στηρίξαμε την ομάδα. Σίγουρα αυτά μένουν όταν σταματάς το ποδόσφαιρο. Οι φιλίες που κάνεις στις ομάδες που είσαι μένουν».

Για τον ΟΦΗ τι εικόνα έχεις;

«Έχουν κάνει κάποια άσχημα αποτελέσματα. Δεν έχουν ξεκινήσει καλά. Πιστεύω να δούμε ένα όμορφο ποδόσφαιρο από την ομάδα του ΟΦΗ. Με τα διοικητικά ακούω ότι γίνονται καλύτερα τα πράγματα, να καταφέρουν να μαζέψουν βαθμούς, γιατί αυτό είναι το σημαντικό που πρέπει να κάνει μία ομάδα».

Φέτος, υπάρχει υψηλός ανταγωνισμός σε κάθε θέση. Ο ανταγωνισμός για την κορυφή της επίθεσης πως μπορεί να σε επηρεάσει;

«Σίγουρα, ο Γκερέρο και ο Χασάν είναι παίκτες που έχουν παίξει σε μεγάλες ομάδες, σε μεγάλα πρωταθλήματα. Προσπαθώ να κερδίζω από αυτούς, να τους βλέπω στην προπόνηση. Προσπαθώ όσο μπορώ και εγώ. Και όταν μου έρχεται η ευκαιρία να αγωνίζομαι, να δείχνω τον καλύτερό μου εαυτό, να βοηθάω την ομάδα και τον εαυτό μου. Από ‘κει και πέρα ελπίζω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες του προπονητή».

Είχες ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού από την προπόνηση της Πέμπτης. Είσαι εντάξει;

«Όλα καλά, όλα καλά. Είχα ένα πάτημα στο χέρι. Εντάξει, είναι όλα καλά».

Πως μπορεί να λειτουργήσει για τον Ολυμπιακό η διακοπή του πρωταθλήματος;

«Έχουμε μεγάλο ρόστερ. Μπορούμε να ανταποκριθούμε στα παιχνίδια που ακολουθούν. Το έχουμε δείξει κιόλας. Έχουμε πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να αναπληρώσουν κάθε ποδοσφαιριστή, σε κάθε θέση. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό να κερδίσουμε τα παιχνίδια. Για να έχει η ομάδα ψυχολογία και να βρίσκεται ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα και στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα».

Στη συνέχεια της περιόδου ο στόχος σας είναι πλέον η κεφαλαιοποίηση των εξαιρετικών εμφανίσεων με θετικά αποτελέσματα;

«Το θέμα είναι να μη χάνεις βαθμούς. Μπορεί σε κάποια ματς να μην είμαστε τόσο καλοί και όσο πρέπει. Αλλά πρέπει να διαχειριζόμαστε τα ματς. Να παίρνουμε βαθμούς. Και από ‘κει και πέρα, όπως είπα έχουμε τους παίκτες για να κερδίζουμε τα παιχνίδια και να είμαστε ψηλά στη βαθμολογία».

Ο κόσμος σας στηρίζει και στις δύσκολες βραδιές, ακόμα και όταν δεν έρχονται θετικά αποτελέσματα, αναγνωρίζοντας έτσι την προσπάθειά σας. Πως το σχολιάζεις;

«Είναι πολύ σημαντικό αυτό να έχεις το δωδέκατο παίκτη μαζί σου. Μας δίνει ψυχολογία. Μας ακολουθούν σε κάθε παιχνίδι. Το έχουμε διαπιστώσει και εντός και εκτός έδρας. Μας δίνει μεγάλο κίνητρο για να παίζουμε και να αγωνιζόμαστε».

Κλείνοντας, πιο ποδοσφαιρικό όνειρο θα ήθελες να ζήσεις ως παίκτης του Ολυμπιακού;

«Ως παίκτης του Ολυμπιακού να περάσουμε από τους ομίλους και να αγωνιστώ στην Εθνική Ελλάδας, να ανοίξω αυτή την πόρτα. Αυτό είναι το μεγάλο μου όνειρο. Το πρώτο το πραγματοποίησα, να έρθω εδώ και έμεινα. Το επόμενο είναι η Εθνική».