Ολυμπιακός: Το παράδοξο με Λάζαρο, Ποντένσε και Γκερέρο

Η επιθετική τριάδα που ετοιμάζεται να ξεκινήσει κόντρα στον ΟΦΗ (21/10, 20.30) αποτελεί στη συνείδηση του περισσότερου κόσμου ως βασική, αλλά η τελευταία φορά που ξαναέπαιξε μαζί ήταν κάτι παραπάνω από ένας μήνας!

Ολυμπιακός: Το παράδοξο με Λάζαρο, Ποντένσε και Γκερέρο

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει αποκαλύψει στο 100% τα πλάνα του για τα πρόσωπα που θα επιλέξει στην ενδεκάδα για το Ηράκλειο, αλλά αν μία γραμμή μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη, αυτή δεν είναι άλλη από την επιθετική τριάδα.

Οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Ντανιέλ Ποντένσε και Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο είναι οι τρεις ποδοσφαιριστές που αναμένεται να βρεθούν στο αρχικό σχήμα στην αποψινή αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» (21/10, 20.30).

Το παράδοξο με τη συγκεκριμένη τριάδα έχει να κάνει ότι στη συνείδηση του περισσότερου κόσμου θεωρείται ως βασική. Κι αυτό έχει να κάνει επειδή με τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές πορεύτηκε ο Ολυμπιακός μέχρι να ενεργοποιηθεί για τα καλά ο Χασάν.

Ο Αιγύπτιος φορ ήταν αυτός που στα τελευταία παιχνίδια πήρε περισσότερο χρόνο ως «ενδεκαδάτος» αντί του Γκερέρο, ωστόσο, αν βάλουμε κάτω τις συμμετοχές, ο Ισπανός επιθετικός έχει περισσότερες παρουσίες στην ενδεκάδα από τον 25χρονο πρώην φορ της Μπράγκα.

Το παράδοξο λοιπόν με τους Λάζαρο, Ποντένσε και Γκερέρο είναι πώς παρά το γεγονός ότι δείχνουν ως μία τριάδα θεωρητικά “βασική” στο μυαλό του κόσμου, θα ξανασυναντηθούν απόψε στο Ηράκλειο μετά από... ένα μήνα και βάλε!

Η τελευταία φορά που ξεκίνησαν και οι τρεις μαζί ήταν στις 16 Σεπτεμβρίου στο 2-1 με τον Αστέρα Τρίπολης. Κατά διαβολική σύμπτωση, όπως σήμερα, έτσι και τότε, έπαιξαν μαζί από την αρχή στο πρώτο ματς μετά από διακοπή πρωταθλήματος λόγω Εθνικών ομάδων.

Στα ματς που ακολούθησαν εώς τη διακοπή του Οκτωβρίου πότε αγωνιζόταν ο Φετφατζίδης βασικός και πότε ο Χασάν. Ο μοναδικός που κρατούσε ψηλά τη... σημαία από την τριάδα που θα δούμε σήμερα στο Ηράκλειο, ήταν ο Ντάνιελ Ποντένσε που σε όλα τα ματς που δεν κρίθηκε απαραίτητο το ροτέισον, ο Πορτογάλος ήταν βασικός και αναντικατάστατος.