Ολυμπιακός: Να μάθει να παίζει και χωρίς τον Φορτούνη

Ο Ολυμπιακός καλείται να αποδείξει κόντρα στον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» (30/10, 21.30) ότι δεν πρέπει να τα περιμένει όλα και να εξαρτάται σε απόλυτο βαθμό από τον Κώστα Φορτούνη.

Ολυμπιακός: Να μάθει να παίζει και χωρίς τον Φορτούνη

Ο Κώστας Φορτούνης δεν ταξίδεψε στην Κρήτη. Το ίδιο και ο Ροντινέι. Δύο παίκτες κομβικοί για την έως τώρα πορεία του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δύο παίκτες που έχουν επιρροή στο φετινό αγωνιστικό προφίλ των Πειραιωτών. Άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο. Όπου «περισσότερο» βάλτε δίπλα το όνομα του Φορτούνη.

Κανένας δεν αμφισβήτησε την αξία του 31χρονου Έλληνα άσου. Αυτό που είχε αμφισβητηθεί τα προηγούμενα χρόνια ήταν το κατά πόσο ήταν πλήρως συγκεντρωμένος στα «θέλω» του Πέδρο Μαρτίνς. Αναφέρουμε τον Πορτογάλο πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού, γιατί με εκείνον είχε τα προβλήματα.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ αρχίζει και τελειώνει την ενδεκάδα από τον Φορτούνη. Δεν μπορεί να φανταστεί την ενδεκάδα του, δίχως τον αρχηγό της ομάδας!

Στο ποδόσφαιρο όμως υπάρχουν οι τραυματισμοί και η κόπωση. Πολλές φορές απαιτείται ειδική διαχείριση για να μην χαθούν παίκτες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η στιγμή λοιπόν αυτή έφτασε. Ο Φορτούνης πρέπει να μείνει στα «πιτς». Δεν ακολούθησε την αποστολή στην Κρήτη και ο Ολυμπιακός πρέπει να αποδείξει απόψε (30/10, 21.30) ότι δεν εξαρτάται σε απόλυτο βαθμό από τον Θεσσαλό άσο.

Ναι μεν είναι ο παίκτης με τη μεγαλύτερη επιρροή στο δημιουργικό και επιθετικό κομμάτι του Ολυμπιακού, αλλά ο Μαρτίνεθ οφείλει να έχει ένα «Plan B» όταν έρχονται οι βραδιές που δεν θα τον έχει στη διάθεσή του.

Ο… κλήρος έλαχε να τον χάσει ενόψει του ματς με τον ΟΦΗ, μία ομάδα που κέρδισε στην έδρα της την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Άρη. Το ίδιο θα επιδιώξει να κάνει και απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο ΟΦΗ δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν!

Επειδή καλώς ή κακώς το παιχνίδι του Ολυμπιακού ήταν προσαρμοσμένο σε πολύ μεγάλο βαθμό πάνω στον Φορτούνη, θα είναι μία πρώτη ευκαιρία για τους Πειραιώτες να αναδείξουν κι άλλες… πτυχές της φετινής αγωνιστικής ταυτότητάς τους. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα να αποδείξουν ότι μπορούν και χωρίς τον Φορτούνη.

Η αλήθεια είναι ότι φέτος χρειάστηκε δύο φορές να μην ξεκινήσει. Για την ακρίβεια στο 4-0 επί της Κηφισιάς δεν έπαιξε λεπτό, ενώ στο 2-0 επί του Πανσερραϊκού, μπήκε άρον-άρον στο τελευταίο 35λεπτο γιατί τα «λιοντάρια» έχοντας αριθμητικό μειονέκτημα κρατούσαν το 0-0 και ο Ολυμπιακός δεν έβγαζε φάσεις! Μπήκε ο 31χρονος άσος και άλλαξε πρόσωπο η ομάδα του.

Ο συντελεστής δυσκολίας στο ματς της Κρήτης είναι πολύ υψηλότερος σε σχέση με την Κηφισιά και τον Πανσερραϊκό. Ο Φορτούνης χρειαζόταν οπωσδήποτε στο αποψινό παιχνίδι, αλλά ο Ολυμπιακός είναι ο ίδιος που διατυμπανίζει ότι έχει ένα πλούσιο ρόστερ. Δεν είναι ψέμα ότι έχει ποδοσφαιριστές που η χρηματιστηριακή τους αξία είναι πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Είναι αντικειμενικό ότι έχει παίκτες πολύ μεγάλης αξίας μεσοεπιθετικά. Ευκαιρία λοιπόν να το δείξουν και στο χορτάρι του «Γεντί Κουλέ», εκεί όπου έφυγαν με σκυμμένο κεφάλι οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης.