Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Με υπομονή πήρε το τρίποντο

Ο Άρης είχε προβλήματα στο πρώτο μέρος, αλλά βρήκε τα γκολ με Σουλεϊμάνοφ και Ζαμόρα στην επανάληψη και νίκησε 2-0 τον ΠΑΣ που έμεινε πάλι χωρίς βαθμό σε πέμπτο σερί ματς. Αποβολή του Τζίνο στο 61'. 

Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Με υπομονή πήρε το τρίποντο

Η δύναμη της έδρας οδήγησε τον Άρη σε μία ακόμη νίκη εκεί, αυτή τη φορά με 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Με τα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο από τους Σουλεϊμάνοφ και Ζαμόρα η ομάδα του Άκη Μάντζιου ανεβαίνει στη βαθμολογία και αρχίζει να βρίσκει την κανονικότητα που ψάχνει από την αρχή της σεζόν. Ο ΠΑΣ έμεινε για πέμπτο σερί παιχνίδι χωρίς βαθμό και είναι πια τελευταίος μαζί με τον Βόλο. Χάνοντας στο 61' με δεύτερη κίτρινη τον Τζίνο, κάτι που δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο την προσπάθειά του.

Ο Άρης θέλησε να μπει δυναμικά με τον Παναγίδη σε ρόλο μεσοεπιθετικού να είναι η έκπληξη του Μαντζιου, όμως η άμυνα του ΠΑΣ πέρασε την πρώτη «μπόρα» και εξ συνεχεία έως το τέλος του πρώτου μέρους ουσιαστικά δεν απειλήθηκε. Παρά μόνο στην καλύτερη στιγμή του Άρη για να προηγηθεί, με το σουτ του Νταρίντα στο 23' να περνά ελάχιστα άουτ έπειτα από την ωραία προσπάθεια του Σουλεϊμάνοφ. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να ασχολούνται περισσότερο με τη διαιτησία και να εκνευρίζονται ενώ έπαιξε ρόλο στην απώλεια του ρυθμού και ο τραυματισμός στον ώμο (κάκωση και έβαλε νάρθηκα) του Οντουμπάτζο που ήταν δραστήριος στο διάστημα της συμμετοχής του.

Το 0-0 του μέτριου σε ποιότητα πρώτου μέρους ήταν δίκαιο παρά τη διαφορά στην κατοχή μπάλας (70-30), με τον ΠΑΣ πολύ καλό στο τακτικό κομμάτι από τον Θανάση Στάικο. Και με μία εξαιρετική επίθεση στο 11' αλλά τον Τζίμα να μην την αξιοποιεί μετά το γύρισμα του Σόρια. Οι δύο προπονητές έκαναν εσωτερικές αλλαγές στην επίθεση, ψάχνοντας λύσεις.

Ο Παναγίδης στο δεύτερο μέρος άρχισε αριστερά (τρίτη διαφορετική θέση) με επιτελικό τον Σουλεϊμάνοφ και δεξιά τον Κάρλσον σε νέες ανακατατάξεις στην ενδεκάδα από τον προπονητή του Άρη. Στο 50' ο Άρης είχε ευκαιρία με τον Μπράμπετς μετά από κόρνερ και αδυναμία του Κλέιμαν να απομακρύνει και στο 55' βρήκε το γκολ με την υπέροχη κεφαλιά του Σάπι Σουλεϊμάνοφ από την καλοζυγισμένη σέντρα του Φεράρι.

Στο 61' ο ΠΑΣ έμεινε με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Τζίνο με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Βερστράτε. Ο Μανούχος ήταν μπροστά στη φάση και πήρε την αυστηρή απόφαση που έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο των φιλοξενούμενων. Στο 66' ο Ζαμόρα είχε ευκαιρία από κοντά, όπως και στο 69' όταν η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Στο 73' ο Φεράρι έκανε ωραία κίνηση και σούταρε από κανονική θέση, αλλά η μπάλα βρήκε στον Μενέντες που ήταν οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε.

Στο 75' το ματς «σφράγισε» για τον Άρη με τον Αλβάρο Ζαμόρα να σκοράρει με σουτ από κοντά κι ενώ πρώτα είχαν αποκρουστεί από την άμυνα του ΠΑΣ οι προσπάθειες του Νταρίντα και του Μνενέντες. Στο 87' ο Ζαμόρα είχε σουτ από το ύψος της περιοχής στο οριζόντιο δοκάρι χάνοντας ευκαιρία για ένα ακόμη τέρμα.

Μικρογραφία

Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Γήπεδο: Κλ. Βικελίδης

Σκόρερ: 55' Σουλεϊμάνοφ, 75' Ζαμόρα

Διαιτητής: Βαγγέλης Μανούχος

Κόκκινη: 61' Τζίνο (δεύτερη κίτρινη)

Κίτρινες: 15' Φαμπιάνο, 45'+2' Σουλεϊμάνοφ, 72' Μορόν, 80' Βερστράτε - 45'+2' Τζίνο

Συνθέσεις

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο (34' λ.τ. Μοντόγια), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, Βερστράτε, Νταρίντα (88' Τζούρασεκ), Σουλεϊμάνοφ (88' Πάρντο), Παναγίδης (63' Μενέντες), Κάρλσον (63' Ζαμόρα), Μορόν.

ΠΑΣ Γιάννινα: Κλέιμαν, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τσαούσης, Καραχάλιος, Ριένστρα (83' Λιάσος), Παμλίδης (71' Μπάλαν), Τζίνο, Τζίμας (83' Έφορντ), Ροσέρο (83' Κιάκος).