Μορόν: «Να σκοράρουμε για να μην υποφέρουμε στο τέλος των αγώνων»

Διαβάστε όσα επισήμανε ο Λορέν Μορόν σε συνέντευξη του στη Nova για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Μορόν: «Να σκοράρουμε για να μην υποφέρουμε στο τέλος των αγώνων»

Στο επιθετικό κομμάτι και στο οποίο πρέπει να βελτιωθεί ο Άρης στάθηκε σε δηλώσεις του στη Nova, ο επιθετικός των «κίτρινων», Λορέν Μορόν ενόψει της αυριανής (29/10/23, 20:30), αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Αναλυτικά όσα είπε ο Ισπανός φορ:

Αρχικά, ερωτώμενος ο Μορόν τι του έμεινε στο μυαλό από το θρίλερ με τον Πανσερραϊκό, απάντησε:

«Πάνω από όλα ότι μπορέσαμε και πήραμε τους τρεις βαθμούς! Φυσικά και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε αυτή η νίκη, με το γκολ στο τελευταίο λεπτό. Για όλους στην ομάδα, αλλά και για τους οπαδούς ήταν πολύ όμορφο. Στο επόμενο παιχνίδι, όμως, ελπίζω να μην υποφέρουμε τόσο πολύ!».

Σχετικά με το τι άλλαξε σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό και την Κηφισιά και οι παίκτες του Άρη επέμεναν κόντρα στον Πανσερραϊκό για τη νίκη μέχρι το τέλος και μάλιστα κατάφεραν να την πάρουν, εξήγησε:

«Είναι αλήθεια ότι κόντρα στον Ολυμπιακό δεν ήμασταν στο επίπεδο που θέλαμε να είμαστε. Στα τελευταία δύο παιχνίδια στην έδρα μας, όμως, ήμασταν πολύ ανώτεροι κόντρα στους αντιπάλους μας. Κατά τη γνώμη μου αυτό που άλλαξε σε ό,τι αφορά στην εικόνα της ομάδας ήταν ότι στο πρώτο δεν καταφέραμε να σκοράρουμε, ενώ στο δεύτερο τα καταφέραμε».

Όσο για το αν κρατάει η ομάδα ως νοοτροπία το κυνήγι της νίκης στο οποίο επιδόθηκε ως το τέλος στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό, ο Μορόν ήταν σαφής. Πήγε, όμως, τη συζήτηση ένα βήμα παρακάτω:

«Οπωσδήποτε! Αυτή η νίκη και ο τρόπος που ήρθε μας δίνει αυτοπεποίθηση. Οπωσδήποτε, όμως, πρέπει να βελτιώσουμε πολλά πράγματα ακόμη. Και πρώτα από όλα πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην επίθεσή μας. Να σκοράρουμε πιο εύκολα, για να μην υποφέρουμε στο τέλος των αγώνων».

Επειδή γίνεται πολύς λόγος, αν ο ίδιος τροφοδοτείται πολύ ή λίγο από τους μέσους της ομάδας, στην ερώτηση που έγινε στον Μορόν πώς αισθάνεται ο ίδιος γι’ αυτό, δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του:

«Κάθε παιχνίδι έχει τις ιδιαιτερότητές του. Υπάρχουν φορές που πραγματικά αισθάνομαι μόνος στην επίθεση, αλλά είναι λόγω του είδους του παιχνιδιού. Υπάρχουν, όμως, άλλες φορές, που με βοηθάει πολύ η ομάδα να μπορέσω να κάνω τη δουλειά μου. Γι’ αυτό λέω ότι πρέπει να βελτιωθούμε και πρέπει να λειτουργούμε περισσότερο ως ομάδα, να παίζουμε ως ένας άνθρωπος, μια γροθιά! Έτσι θα βρούμε την ισορροπία μας, τόσο στην αμυντική μας λειτουργία, όσο και στην επιθετική».

Για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που έχει επτά αγώνες στο πρωτάθλημα χωρίς νίκη και μία στο Κύπελλο, είπε ο Μορόν:

«Αυτό το γεγονός δεν επηρεάζει καθόλου τη μεταξύ μας αναμέτρηση. Οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να μας κάνει ζημιά. Εμείς πάντα σκεφτόμαστε τον εαυτό μας, τον τρόπο που θα παίξουμε εμείς, ανεξαρτήτως του αντιπάλου».

Αναφορικά με το αν περιμένει να είναι γεμάτο και πάλι το γήπεδο, συμφώνησε ότι αυτό περιμένει να γίνει κι εξήγησε το λόγο:

«Ο κόσμος της ομάδας δεν μας απογοήτευσε ποτέ! Αυτό βλέπω από την αρχή του ερχομού μου στον Άρη. Ούτε αυτή την αγωνιστική, λοιπόν, πιστεύω ότι ο κόσμος θα λείπει από τη θέση του».