Με άρωμα «Σαν Σίρο» στο Ηράκλειο ο Ολυμπιακός

Τα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς για το ματς με τον ΟΦΗ, το βίντεο στην τελευταία προπόνηση στον Ρέντη και η συγκυρία με Λάζαρο και Γκερέρο.

Με άρωμα «Σαν Σίρο» στο Ηράκλειο ο Ολυμπιακός

Η τελευταία εβδομάδα πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος άφησε πικρή γεύση στον Ολυμπιακό. Τα τρία σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα και ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώθηκαν αυτά πίκραναν τους Πειραιώτες, αλλά δεν τους έριξαν. Αυτό θέλουν να αποδείξουν στο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Γιατί ακριβώς έτσι το αντιμετωπίζει ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του.

Δεν… τσιμπάει από τη βαθμολογική κατάσταση των Κρητικών και θεωρεί πως είναι ένα ματς «παγίδα» με πολλές ιδιαιτερότητες. Το έχει πει και στους ποδοσφαιριστές του χιλιάδες φορές όλη την εβδομάδα. Ο Πορτογάλος στην προπόνηση που έγινε το Σάββατο το πρωί στον Ρέντη έδειξε βίντεο στους παίκτες του τον ΟΦΗ, ανέλυσε τα δυνατά και αδύνατα σημεία του και επισήμανε ξανά ότι είναι ένα ματς πολύ δύσκολο.

Ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει το πρώτο του ματς μακριά από την Αττική και αυτό θα επιχειρήσει να το κάνει με μία ενδεκάδα που θα θυμίζει «Σαν Σίρο». Δεν θα είναι όλα τα στελέχη της ίδια, αλλά η… ραχοκοκαλιά της θα είναι αυτή που αντιμετώπισε τη Μίλαν.

Ο Μαρτίνς, πάντως και στην τελευταία προπόνηση έδειξε να είναι μπερδεμένος προχωρώντας σε πολλές δοκιμές. Το πιθανότερο είναι πως θα πάει με Γιαννιώτη, Τοροσίδη, Μεριά, Σισέ και Κούτρη. Για τους δύο ακραίους όμως δεν βάζει κανείς το χέρι του στη φωτιά, αφού και το σενάριο για Ελαμπντελαουί, Τσιμίκα συγκεντρώνει πάρα πολλές πιθανότητες. Στα χαφ η τριάδα Γκιγιέρμε, Νάτχο, Τουρέ που λειτούργησε εξαιρετικά στο Μιλάνο θα παίξει από την αρχή και στο «Γεντί Κουλέ». Όσον αφορά στην επίθεση η τριάδα Ποντένσε, Λάζαρος και Γκερέρο δεν φαίνεται πως θα αλλάξει.

Ο Πέδρο Μαρτίνς σε αυτό το ματς ποντάρει πολλά σε Γκερέρο και Λάζαρο. Ο πρώτος είναι παίκτης που βρίσκεται στις φάσεις, βοηθάει τους συμπαίκτες του, ενώ έχει και το γκολ. Ο δεύτερος έχει την εμπειρία από το «Γεντί Κουλέ» και θέλει να επιστρέψει στα γκολ. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι όταν σκοράρουν αυτοί οι δύο ο Ολυμπιακός δεν χάνει. Μόνο η Μίλαν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Σε όλα τα άλλα ματς που έχουν σκοράρει είτε ο Λάζαρος, είτε ο Γκερέρο ο Ολυμπιακός έχει πάρει τις νίκες.