Αλαφούζος: «Ο Χουάνκαρ ίσως έχασε ένα μέρος της ακοής του, ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος»

Ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε στα ισπανικά ΜΜΕ για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Αλαφούζος: «Ο Χουάνκαρ ίσως έχασε ένα μέρος της ακοής του, ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος»

Ο Γιάννης Αλαφούζος φιλοξενήθηκε από την ισπανική εφημερίδα «Marca» και αναφέρθηκε στο περιστατικό με την κροτίδα, τον Χουάνκαρ και όλα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός τόνισε:

«Ο Χουάνκαρ δεν είναι ακόμα καλά, έχασε τις αισθήσεις του, έχασε την ισορροπία του, δεν άκουγε. Ίσως έχασε ένα μικρό μέρος της ακουστικής του ικανότητας»

«Ο Ολυμπιακός διερευνάται. Ο κανόνας είναι πολύ ξεκάθαρος, αν κάποιο μέλος της ομάδας, είτε είναι παίκτης είτε μέλος του προπονητικού επιτελείου δεχτεί επίθεση, η ομάδα χάνει τον αγώνα με 3-0 και της αφαιρούν έναν βαθμό. Δεν γίνεται να παίξει το ματς χωρίς φιλάθλους, δεν υπάρχει τέτοιος κανόνας».
«Η έλλειψη τιμωρίας είναι μια από τις μεγάλες αιτίες βίας στην Ελλάδα. Οι αρχές είναι πολύ χαλαρές με τους επιτιθέμενους και γι' αυτό, όταν παίζουμε στην Ευρώπη, σπάνια υπάρχει βία, γιατί η UEFA είναι πολύ πιο αυστηρή. Πριν από 40 χρόνια, όταν ήμουν φοιτητής στην Αγγλία, έφτασε η αστυνομία την πρώτη μέρα του πανεπιστημίου και μας είπε: “Είμαστε έξω από τις παμπ, αν δημιουργήσετε προβλήματα θα σας πιάσουμε”».

«Ήταν ο τρόπος του να μας προειδοποιήσει ότι θα μπούμε σε μπελάδες. Είναι μια πολύ απλή λύση, να εφαρμόσουν οι αρχές οι νόμοι. Αν συμβεί αυτό, θα τερματίσουμε τα επεισόδια».

«Η βία στην Ελλάδα δεν ήταν ποτέ αποδεκτή, αλλά θεωρήθηκε ως ένας τρόπος διαδήλωσης, διαμαρτυρίας. Γι’ αυτό στις πολιτικές διαδηλώσεις έβλεπες ανθρώπους να πετάνε μολότοφ και αυτό τιμωρήθηκε ως ασήμαντο παράπτωμα. Δεν σε βάζουν στη φυλακή, αλλά αυτή η κουλτούρα αλλάζει και βελτιώνεται».