Ολυμπιακός: Η σημασία του γκολ του Μαντί και το δείγμα από τα ντέρμπι

Ο Μαντί Καμαρά σκόραρε κατά του Παναθηναϊκού και πέτυχε αυτό που είχε μεγάλη ανάγκη. Το κοινό που έχει για τον Ολυμπιακό το ματς με τους «πράσινους» με αυτό κόντρα στην ΑΕΚ.

Ολυμπιακός: Η σημασία του γκολ του Μαντί και το δείγμα από τα ντέρμπι

Την Κυριακή το βράδυ παίχτηκε και ποδόσφαιρο. Έστω για 50 λεπτά έγινε και αγώνας και μάλιστα είχε μεγάλο ενδιαφέρον με τις δύο ομάδες να παίζουν σε πολύ καλό ρυθμό. Και για τον Ολυμπιακό ήταν ένα ματς για το οποίο υπήρχε μεγάλη προσμονή και ένα μεγάλο «πρέπει» μπροστά του.

Η τύχη του ματς θα κριθεί στα δικαστήρια, αλλά ο Ολυμπιακός έχει αρκετά που θα πρέπει να κρατήσει από μία τέτοια αναμέτρηση. Το πρώτο και κυριότερο είναι ο Μαντί Καμαρά. Για τους «ερυθρόλευκους» είναι σημαντικό ότι ο Αφρικανός σκοράρει και μάλιστα το κάνει με έναν τρόπο που όλο το γκολ είναι δικό του.

Πίεσε ψηλά, πήρε τη μπάλα, άλλαξε με τον Ποντένσε και πέτυχε το γκολ με άψογο πλασέ. Ο Μαντί το είχε ανάγκη για να τον βοηθήσει και ψυχολογικά. Το τελευταίο διάστημα έδειχνε να είναι πεσμένος και το γκολ είναι δεδομένο ότι θα τον βοηθήσει αρκετά, άσχετα αν το ματς δεν ολοκληρώθηκε.

Από την άλλη βέβαια και ο μέσος από τη Γουινέα οφείλει να βελτιώσει ακόμα κάποια πράγματα στο παιχνίδι του. Δείχνει μία διάθεση να μην δίνει και τόση μεγάλη σημασία στα μαρκαρίσματα του με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να βρει χώρους και να κάνει φάσεις. Και αυτό είναι ένα στοιχείο που θέλει βελτίωση από την πλευρά του Καμαρά.

Από την άλλη αξίζει να σημειώσουμε ότι το ματς με τον Παναθηναϊκό είναι το τρίτο μεγάλο που παίζει η ομάδα του Πειραιά στο ελληνικό πρωτάθλημα εάν συμπεριλάβουμε σε αυτά και τον Άρη. Έχει δεχτεί γκολ και στα τρία. Και η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια προηγήθηκε στο σκορ και ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση και ισοφάρισε, πάλι με ασίστ του Ποντένσε. Στο εντός έδρας με τον Άρη προηγήθηκαν οι Πειραιώτες, αλλά δέχτηκαν την ισοφάριση στο 47'. Και εκεί έβγαλαν αντίδραση και πήραν τη νίκη με 4-1. Δεν θα μάθουμε ποτέ τι κατάληξη θα είχε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Ολυμπιακός πάλι βρέθηκε πίσω στο σκορ και ισοφάρισε.