Μαρινάκης: «Παραμύθια που είχαμε καιρό να δούμε στα ελληνικά γήπεδα» (vid)

Τι είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης για όσα έγιναν στο ντέρμπι.

Μαρινάκης: «Παραμύθια που είχαμε καιρό να δούμε στα ελληνικά γήπεδα» (vid)

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σχετικά με όλα όσα έγιναν στο ντέρμπι, δήλωσε τα εξής:

«Αυτό που έγραψε ο γιατρός του αγώνα είναι ότι κατά τη γνώμη του μετά από εξέτασή του μία ώρα μετά το συμβάν, η κλινική εικόνα του παίκτη ήταν ικανοποιητική. Από εκεί και πέρα, δεν ήταν ο ίδιος έτοιμος επειδή δεν έχει στο γήπεδο εργαστήρια για να κάνει περαιτέρω εξετάσεις στον παίκτη, να πει αν ήταν ο παίκτης fit ή not fit.

Σύμφωνα με τον κανονισμό που πρέπει να κοιτάξουμε ξανά στη Σούπερ Λίγκα, γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις ο γιατρός δεν μπορεί να το πει με ακρίβεια. Χρειάζονται εξετάσεις με μηχανήματα που δεν βρίσκονται στα γήπεδά μας. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι το εξής: Ακούστηκε ένας κρότος και εκείνη τη στιγμή υπήρχαν παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού που έκαναν προθέρμανση. Ήταν μισό μέτρο ο ένας δίπλα στον άλλον. Μόνο ένας ποδοσφαιριστής φάνηκε ότι έχει μία ευαισθησία στα αφτιά του και έπεσε κάτω, χωρίς να έχει υπάρξει επαφή με τον παίκτη. Απλώς από τον κρότο είπε ότι ζαλίζεται, ότι δεν μπορεί να σηκωθεί και φεύγοντας με το φορείο τον είδαμε να φοράει και κολάρο.

Είναι παραμύθια που είχαμε καιρό να δούμε στα ελληνικά γήπεδα. Εγώ θέλω να θυμίσω σε όλο τον κόσμο να βάλει τα παιχνίδια που παίξαμε στη Λεωφόρο ακόμα κι όταν ήμουν εγώ εκεί. Πάνω από τον πάγκο του Ολυμπιακού ήταν 40 ποινικοί με μαχαίρια και σουγιάδες. Έριχναν αυτοσχέδιες βόμβες και περνούσαν από πάνω μας. Παίξαμε το παιχνίδι και χάσαμε. Δεν δημιουργήσαμε κανένα θέμα. Οι κροτίδες ήταν επί χίλια. Τέλος πάντων, εμείς παίξαμε το ματς και δεν δημιουργήσαμε κανένα θέμα. Στη διακοπή με τον Φινμπόγκασον, οι γιατροί είπαν ότι κάηκε το πόδι του και για αυτό δεν έγινε το ματς. Σήμερα οι γιατροί επίσημα δεν έχουν καταγράψει καμία βλάβη. Σύμφωνα με τον γιατρό του αγώνα η κλινική εικόνα του παίκτη ήταν ικανοποιητική.

Ο Παναθηναϊκός ήθελε να τον πάει στο νοσοκομείο και ο παίκτης το ίδιο. Πριν από τρεις εβδομάδες είδαμε ακριβώς τι έγινε κατά τη διάρκεια του αγώνα Παναθηναϊκού – ΑΕΚ. Πόσες φορές ακούσαμε κροτίδες και πόσες έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο. Από τώρα και στο εξής όποτε ακούγεται μία κροτίδα, θα πέφτει ο παίκτης και θα διακόπτεται το ματς. Αντί να κάνουμε κάποια βήματα μπροστά κάνουμε δέκα βήματα πίσω. Θα ήθελα να αποφεύγουμε τέτοιου είδους γεγονότα που πάνε πολλά χρόνια πίσω το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εγώ αν ήμουν στη θέση του προέδρου του Παναθηναϊκού, οι οδηγίες μου θα ήταν ξεκάθαρες να παιχτεί το ματς στο γήπεδο. Απογοητεύτηκα, γιατί από τη στιγμή που ο γιατρός τον οποίο δεν έχω ξαναδεί ποτέ, είπε ότι κατά τη γνώμη του η κλινική του εικόνα είναι καλή. Μιλάμε για έναν παίκτη που έκανε προθέρμανση και μπορεί κατά 99% να μην έπαιζε γιατί είναι αριστερός μπακ.

Εχω δύο λόγους να είμαι απογοητευμένος σήμερα και ως πρόεδρος του Ολυμπιακού και ως πρόεδρος της Λίγκας, γιατί είναι κάτι που μας πάει πίσω και δημιουργείται ένα κακό προηγούμενο που ξεκίνησε σήμερα από τον Παναθηναϊκό. Σας λέω ότι θα το βρούμε μπροστά μας. Δύο-τρεις ώρες που ήμουν κάτω, προσπάθησα να είμαστε ήρεμοι. Ξαφνικά λέει ο γιατρός ότι "κ. Μαρινάκη μου βρίζουν τη μητέρα και μου απειλούν τη ζωή". Του είπα ότι "εγω πρώτη φορά σας βλέπω".

Ο κ. Νικολογιάννης που συνεργάζεται στον ΣΠΟΡ ΦΜ έλεγε ότι ο γιατρός άλλαξε γνώμη, ήταν αγκαλιά με τον Μαρινάκη και όλα αυτά. Όταν έχουμε 30 χιλιάδες κόσμο μέσα στο γήπεδο, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε αυτές τις προβοκατόρικες τακτικές και να έχουμε μία σοβαρότητα. Φανταστείτε στο ΜΕΓΚΑ ή στις εφημερίδες της Αλτερ Έγκο να γράφουν ανακρίβειες και να ξεσηκώνουν τον κόσμο. Στους παίκτες είπα να είστε έτοιμοι, πάμε καλά, σκοράραμε και ότι πιστεύω ότι θα κερδίσουμε το ματς. Όλοι οι παίκτες ήθελαν να παίξουν, ακόμα και οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Ηθελαν τα παιδιά να το ευχαριστηθούν. Ηταν ένα ντέρμπι που είχε φάσεις και όλοι ήθελαν το ντέρμπι να τελειώσει.

Τα δικαστήρια πλέον έχουν τον λόγο. Εμείς θέλαμε να παίξουμε το ματς. Δεν πιστεύω ότι υπήρχε κάποιος σοβαρός λόγος να μην συνεχιστεί. Υπάρχουν οι αρμόδιες αρχές που θα αποφασίσουν για αυτό το ματς και τι θα γίνει. Εκτός από αυτό που έγραψε ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα ότι ο Παναθηναϊκός αποχώρησε από το γήπεδο, εμείς από την πρώτη στιγμή είχαμε φωτογραφίες του γιατρού με κασκόλ του Παναθηναϊκού. Το λέμε τώρα που έφυγαν οι οπαδοί μας από το γήπεδο. Δεν του το έδειξα του γιατρού να του πω "πρόσεχε τι θα γράψεις". Εμείς πρέπει να ηρεμούμε τον κόσμο. Η κροτίδα που συζητάμε ήταν πολύ μακριά από τους παίκτες που έκαναν προθέρμανση. Υπήρχαν πολλοί παίκτες που έκαναν προθέρμανση. Υπήρχαν και παίκτες που ήταν πολύ πιο κοντά από το Νο3 του Παναθηναϊκού, αλλά δεν έχουν την ίδια ευαισθησία στα αφτιά τους. Υπάρχουν στοιχεία που θα εκπλαγούμε ευχάριστα».

Ο Κώστας Καραπαπάς είπε: «Ο διαιτητής ενημέρωσε και τις δυο ομάδες ότι θα γράψει στο φύλλο αγώνα ότι μετά το περιστατικό έφυγε ο Παναθηναϊκός δίχως δικό του σφύριγμα. Δύο ώρες μετά είπε στον διαιτητή ότι εμείς δεν είπαμε να μην παίξουμε, ενώ είχαν παραγγείλει ήδη πίτσες. Είναι ντροπή, γιατί έχουμε και πέντε παιχνίδια… Θα κυκλοφορήσουν βίντεο και φωτογραφίες για το πού βρισκόταν ο ποδοσφαιριστής και πού έπεσε η κροτίδα. Από ‘δω και πέρα θα μιλήσουν τα δικαστήρια. Συγχαρητήρια στον κόσμο γιατί ήταν ένα Καραϊσκάκη από τα παλιά. Ευχαριστούμε τον κόσμο και του ζητάμε συγνώμη που δεν τελείωσε το ματς χωρίς να είναι δική μας ευθύνη. Εδώ έχουμε διακοπή ντέρμπι χωρίς να υπάρχει αντικειμενικός τραυματισμός. Πώς προκύπτει ο τραυματισμός; Πού είναι το εύρημα;».